10/8/22

Κυβέρνηση ΕΠΕ

Ο Κυρ Μητσοτάκης πήγε να κάνει την κυβέρνηση μονοπρόσωπη ΕΠΕ, αλλά θα έχανε τα τριήμερα και τα Σαββατοκύριακα. Η ελληνική κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πια ίδρυμα ιδιωτικού δικαίου. Ας δούμε από επιχειρηματική πλευρά τα κυβερνητικά κομμάτια:

Το υπουργείο Υγείας διοικείται από μεγάλα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού και ιδιώτες παρόχους Υγείας, πάνω απ' όλα λεφτά.

Το υπουργείο Εξωτερικών διοικείται από πετρελαϊκές εταιρείες του εξωτερικού.

Το υπουργείο Συγκοινωνιών και υποδομών το διοικούν αυτοί που έχουν τα διόδια, οι διοδιάρχες. Τα διόδια αποτελούν τη μόνη υποδοχή της χώρας μας στον τομέα μεταφορών και συγκοινωνιών.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανήκει στην αυτοδιοίκηση. Το διοικεί ένας υπουργός που δεν έχει υπαλλήλους, διοικεί δηλαδή τον εαυτό του.

Το υπουργείο Τουρισμού δεν διοικείται από κανέναν, δεν προλαβαίνουν να κάνουν κι αυτό οι μεγάλες τουριστικές εταιρείες.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης το διοικεί τη ελεύθερη εξαγορά.

Το υπουργείο Προστασίας (ποιου;) Πολίτη το διοικούν οι εταιρείες που καθαρίζουν (σ)τις φυλακές. Οι αστυνομικοί βαριούνται και βαράνε όπου βρουν κεφάλι, σε λίγο θα ψάχνουν τοίχο για το δικό τους.

Το υπουργείο Ανάπτυξης το διοικεί η τηλεόραση του Σκάι.

Το υπουργείο Πολιτισμού το διοικεί το πνεύμα του Μεγάλου (γιατί άραγε;) Θεοδοσίου που έκανε ό,τι μπόρεσε για να ξεπατώσει την ελληνική κουλτούρα.

Εύλογο συμπέρασμα, η ελληνική κυβέρνηση διοικείται από ιδιώτη.

Το γραφείο του πρωθυπουργού εδιοικείτο από τον ιδιώτη ανιψιό του αφεντικού.

Η ΕΥΠ διεκπεραίωνε με το αζημίωτο παρακολουθήσεις τηλεφώνων για λογαριασμό ξένων υπηρεσιών, αλλά και επιχειρηματικών ομίλων. Η μόνη κερδοφόρα κρατική επιχείρηση.

Το μέγαρο Μαξίμου ποιος το διοικεί; Έχει διαχειριστή για τα κοινόχρηστα; Μήπως δουλεύει ως δημόσιο κτήριο; Γιατί δεν ιδιωτικοποιείται;

Δεν υπάρχουν σχόλια: