4/7/22

Πόσες πλευρές έχει η Ιστορία;



Χρωστάει κανείς ή δε χρωστάει κανείς;
Εμφανίστηκε μια Οφηλία στο τελευταίο εκκαθαριστικό του Άμλετ.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα φτάσει την σκευωρία Νοβάρτις μέχρι τέλους. Αντί να ζητήσει από την εταιρεία αποζημίωση θα ζητήσει από το λαό να πληρώνει ειδικό τέλος Νοβάρτις στο φαρμακείο.

Η καταδικαστική ρεπόρτερ Μάνδρου κατηγορεί για παραπλάνηση και παραπληροφόρησή της ανώτατες δικαστικές πληγές. Μάλλον εννοεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Κάποιοι ρομαντικοί απαιτούν να έχουμε κράτος δικαίου. Δεν ικανοποιούνται με την επιτυχία μας τα τελευταία χρόνια να έχουμε ιδανικό κράτος τυχαίου.

Η κυβέρνηση μέσω της δικαιοσύνης της κήρυξε παράνομη και καταχρηστική την κριτική εναντίον της στη δημοσιογραφία και την τέχνη. Κρατάει όμως μια ισορροπία. Ίδια ποινή αν κριτικάρεις κάτι που έκανε ή κυβέρνηση ή κάτι που δεν έκανε.

Πόσες πλευρές έχει η Ιστορία; Δύο πλευρές. Τη σωστή πλευρά και την πλευρά Μητσοτάκη.

Να πληρώνει κανείς ή να μην πληρώνει κανείς; Θα πληρώνει ο κανείς, δηλαδή ο πάλι εγώ.

Υπάρχουν δυο σίγουροι τρόποι να δείξεις ότι είσαι μαλάκας. Αν θες να γίνεις διεθνώς γνωστός μαλάκας απαιτούνται ένα πυροβόλο όπλο και μια έφοδός σου σε σχολείο ή εμπορικό κέντρο. Αν θες να δείξεις τη μαλακία σου στο κοινό της χώρας σου, αρκεί να κάνεις κάθε μέρα αναρτήσεις στο Facebook. Συστήνουμε το δεύτερο, το υπομένουμε και ίσως στην αρχή να χαίρεσαι με την εξυπνάδα σου.

Θες εσύ, η οικογένειά σου και το αυτοκίνητό σου να πάτε σε ελληνικό νησί της Turkagean; Δεν χρειάζονται χρήματα για εισιτήριο. Αρκεί να δώσεις τα μαλλιά σου για περούκα. Δηλαδή να πληρώσεις τα μαλλιοκέφαλά σου.

Θες υγεία; Λεφτά. Θες παιδεία λεφτά. Και δεν σταματάμε εκεί. Ούτε τένις, ούτε ποδόσφαιρο, σε λίγο ούτε μπάσκετ. Αθλητισμός μόνο για λεφτά. Όλα τα δημοφιλή αθλήματα φιλοξενούνται σε συνδρομητικά κανάλια. Εμείς που δεν έχουμε λεφτά για συνδρομή ή να τρέχουμε στα καφενεία να πληρώνουμε μπίρες, οφείλουμε να μας αρέσουν λιγότερο δημοφιλή αθλήματα ή να τα κονομήσουμε. Προτιμάμε το δεύτερο επειδή είναι πιο εύκολο. Στον αθλητισμό σημασία έχει η συμμετοχή στο κόστος. Ας νικήσει ο €υρύτερος.


Προσωπική Αμλετική μαρτυρία: Χρωστάς ή πιο πολλά χρωστάς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: