19/1/22

Υποκάλυψε με το αζημίωτο

Εντάξει, ρε φίλε, ανακαλύπτεις ότι ένας υπουργός έκανε σκάνδαλο. Μεγάλο, μικρό, πολλά κλεφτά, πάρα πολλά λεφτά έχασε το δημόσιο, αλλά άνθρωπος είναι το 'κανε. Είναι ανάγκη να το μάθει όλος ο κόσμος; Ε; Τέτοια θέλει να μαθαίνει ο Ερντογάν για να μας φάει το Καστελόριζο και το φυσικό αέριο. Πώς θα αισθανθείς τότε; Έλληνας; Όχι. 

Από την άλλη, πες ότι, όντως, ανακαλύπτεις ένα σκάνδαλο που δεν είναι σκευωρία. Τότε έχεις ένα γερό χαρτί στα χέρια σου που θα σου φέρει χαρτί. Μην το σκοτώνεις για ένα κομμάτι ψωμί. 

Και πες, δεν τα βρίσκεις στην τιμή ή απαξιοίς, είσαι υπεράνω χρημάτων και το αποκαλύπτεις. Τι θ' αλλάξεις; Την Ελλάδα αποκλείεται. Θα βοηθήσεις μήπως το διπλανό σου; Πώς; 

Άντε να χαλάσει η πολιτική καριέρα ενός υπουργού, ο οποίος δε θα χαθεί, θα βρει καλή δουλειά συμβούλου σε μεγάλη πολυεθνική, θα την κάνει γυριστή με την περιστρεφόμενη πόρτα. 

Το κόμμα του το κυβερνητικό δεν θα πάθει τίποτα, αντιθέτως θα κερδίσει, γιατί θα τον αποδιώξει, θα τον καταγγείλει και θα ξεκινήσει ανένδοτο αγώνα για την πάταξη της διαφθοράς. 

Οπότε, πριν το αποκαλύψεις, ξέρεις τι θα κάνεις να κερδίσουν όλοι, κυρίως εσύ, που με λεφτά στις τσέπες θα μπορέσεις να βοηθήσεις το διπλανό σου. 

Σκέψου κοινωνικά, με βάση το κοινό συμφέρον, γίνε κοινωνιστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: