11/11/21

Μπλευρίτιδα

Μαστίζει η μπλευρίτιδα
Σε λίγες βδομάδες θ' αποδειχθεί γι' άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα πρωτοπορεί. Σε καμία άλλη χώρα πανδημία δεν έριξε κυβέρνηση. Θα το καταφέρουμε κι αυτό. Βοηθάει κι ο Μητσοτάκης με τις επιλογές του.

Ήδη από τώρα ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός δεν είναι ικανοποιημένος από το λαό επειδή: γεμίζει τα μέσα μεταφοράς, τα παιδιά του γεμίζουν τις σχολικές αίθουσες, κολλάνε όλοι τον κορονοϊό και δε φτάνουν αυτά, τον έβαλαν και πρωθυπουργό.

Είμαστε η πρώτη χώρα στον κόσμο που η κυβέρνηση καταλογίζει στο λαό πολιτικό κόστος.

Πληρώσαμε τους φόρους των πλουσίων, τα δάνεια των πλουσίων, του Μητσοτάκη και των υπουργούς του, πληρώνουμε τις απ' ευθείας αναθέσεις, την ερασιτεχνική διαχείριση του χρέους, τα νέα χαριστικά για τους πωλητές εξοπλιστικά προγράμματα, πληρώνουμε όλα τα κυβερνητικά λάθη, αλλά να καταβάλλουμε και πολιτικό κόστος δεν το περιμέναμε. Καλά να πάθουμε.

Αν δε μπορείτε να κάνετε κάτι για την πανδημία να φύγετε, είπε στην παρέα του Μητσοτάκη ο Τσίπρας. Χαίρω πολύ, αλλά αυτό θα γίνει αν μπορούν να φύγουν οι παντελώς άσχετοι. Γιατί να το ξέρουν αυτό που είναι και δύσκολο, ειδικά όταν πρέπει ν' αποφύγουν τις φυλακές; Θα καταφέρουν να φύγουν όμως. Όλες οι κυβερνήσεις έκαναν έστω ένα καλό.

Ο Μητσοτάκης δεν κατάφερε χωρίς μνημόνια στην πλάτη του τίποτα απ' όσα κατάφερε ο Τσίπρας που τα είχε. Και να μην ξέρεις αν είναι κατάλληλος ο ένας, ξέρεις πολύ καλά ότι είναι ακατάλληλος ο άλλος.

Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούμπο συνάντησαν τον Μπάιντεν και μάλιστα στο Λευκό Οίκο. Ο Κούλης όχι. Ούτε καν στο περιθώριο μιας διεθνούς συνάντησης. Ακόμα και ο Ερντογάν κατάφερε και συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο δικός μας κινδυνεύει να είναι ο πρώτος εκλεγμένος πρωθυπουργός μας που δεν κατάφερε να γίνει δεκτός, ως πρώτος Έλληνας, από τον Αμερικανό πρόεδρο που εκλέχτηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: