6/8/21

Πυράγγελμα Μητσοτάκη

Γκόμενος δυο μέτρα μπόι / έκαψε και το Τατόι.
Η φωτιά πέρασε την Εθνική Οδό εξαιτίας των ανοιχτών διοδίων Αφιδνών. Συγχαρητήρια όμως, οφείλουμε να δώσουμε στους εαυτούς μας, επειδή, ομολογουμένως, καταφέραμε και η φωτιά δεν πέρασε την Εύβοια, με πλωτά κουκουνάρια ή καιόμενες βάρκες, έτσι δεν εξαπλώθηκε στη Σκύρο και στις Κυκλάδες, όπου δεν είχε και κάτι να κάψει.

Για να μην περιαυτολογούμε, φροντίσαμε με δηλώσεις μας και η φωτιά δεν πέρασε εναερίως από την Ηλεία στη Ζάκυνθο, αλλά μια καλή κουβέντα γι' αυτό δεν ακούσαμε από την αντιπολίτευση. Θυμίζουμε, καταφέραμε και άλλα, αλλά μην πλατειάζουμε: η πυρκαγιά στην Μεσσηνία σε καμία περίπτωση να μη μπορεί να περάσει με τις κουκουνάρες στην Κρήτη.


Σώσαμε και τα Σίβας και τα κρασιά στις κάβες των βασιλικών ανακτόρων στο Τατόι, στο κτήμα που αγόρασε ο βασιλεύς Γεώργιος Α' από την οικογένεια Σούτσου έναντι 300 χιλιάδων δραχμών. Πήγε και διαβεβαιώθηκε γι' αυτό προσωπικά ο πρωθυπουργός μας μ' ενδυμασία περιπάτου. 

Καλέ μου ψηφοφόρε, να σώσουμε τα δάση δε μπορούμε, αφού τα δασαρχεία δεν έχουν δασολόγους και άλλο προσωπικό, άρα πρόβλεψη δεν υπάρχει, ούτε μελέτες για την αποκατάσταση των καμένων. Δε μπορούμε και να μπαίνουμε σε έξοδα να σώσουμε την κατοικία σου, που στο κάτω-κάτω πάνω και μέσα στο δάσος χτίστηκε, έτσι όταν έρχεται φωτιά έχεις να διαλέξεις με ατομική σου ευθύνη: την οικία ή τη ζωή σου. Προτείνουμε να σώσεις τη ζωή σου για να μας ξαναψηφίσεις. 

Οι καιρικές συνθήκες αυτών, όχι των περσινών πυρκαγιών είναι ίδιες με τις συνθήκες στο Μάτι, όχι στις περσινές πυρκαγιές. Πράγματι τα δύο μποφόρ της Βαρυμπόμπης είναι το ίδιο με τα δώδεκα μποφόρ του Ματίου, χώρια που το πολυτελές Κρυονέρι, έχει έναν μόνο δρόμο, όπως ακριβώς και το φτωχικό Μάτι. Εμείς όμως αποφύγαμε το μποτιλιάρισμα και δεν έχουμε νεκρούς, άρα διαχειριστήκαμε την προπέρσινη πυρκαγιά στο Μάτι με επιτυχία σε αντίθεση με τους προηγούμενους κυβερνώντες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ο ο τότε υπαρχηγός της Πυροσβεστικής είναι τώρα αρχηγός κι ελέγχεται από εισαγγελέα για τις ευθύνες στου στην πυρκαγιά στο Μάτι και όχι την τωρινή. 

Του χρόνου το καλοκαίρι τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Όχι επειδή όπως λένε οι κακές γλώσσες, δεν θα είμαστε εμείς στο Μαξίμου, αλλά επειδή, πρώτον, θα έχουμε πολύ λιγότερα δάση να κάψουμε και δεύτερον και σημαντικότερο, κάθε οικισμός θα πληρώνει ιδιωτική πυρόσβεση. Δε μπορεί να έχεις λεφτά για να χτίσεις σπίτι και να μην έχεις λεφτά για να το προστατεύσεις από πυρκαγιά. Α, ναι, στα καμένα βάλε ανεμογεννήτριες για να μην έχεις διακοπές ρεύματος, που και γι' αυτό εσύ φταις.

(Τα Δασαρχεία όλης της χώρας, ζήτησαν συνολικά 17,7 εκατ. ευρώ, για έργα αντιπυρικής προστασίας.
Τους έδωσαν μόνο 1,7 εκατομμύρια... Δεν προσλήφθηκαν ούτε φέτος χιλιάδες εποχικοί δασοπυροσβέστες.)

Αντιπαρέρχομαι. Μην ξεχάσουμε ν' αποδώσουμε ευθύνες εκεί που πρέπει. Η βόρεια Εύβοια έγινε πρώην, επειδή είναι κυρίως αγροτική περιοχή, έτσι δεν έχει νόημα να ξοδευόμαστε να σβήνουμε εκεί φωτιές με εναέρια μέσα, αφού είναι ατομική ευθύνη των κατοίκων να τη σβήνουν με τρακτέρ, φτυάρια και τσουγκράνες. Οι τουρίστες υποχρεούνται με παγούρια. 

Υποδειγματικά συγχαρητήρια και στο επιχειρησιακό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας που βρίσκεται εδώ και μέρες σε συνεχή ετοιμότητα. Με αναμμένες στην αίθουσα πολλές τηλεοπτικές συσκευές ακούραστα παρακολουθούν νυχθημερόν τα κανάλια που μεταδίδουν απ' ευθείας την πορεία των πυρκαγιών και ανάλογα πράττουν, δηλαδή ετοιμάζουν σχετικές δηλώσεις ή βάζουν το 112 να στείλει κάνα μήνυμα “Φύγετε από κει, εμποδίζετε”. (Τη φωτιά να κάψει ότι είναι να κάψει και να σβήσει, κύριο μέλημά μας) 

Οι άνθρωποι έμαθαν από τον Σκάι ότι η άπνοια είναι σύμμαχος της πυρκαγιάς και από το Όπεν ότι τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης απουσιάζουν από πυρκαγιές γιατί δεν μπορούν να επιχειρήσουν, να ρίξουν νερό, σε περιοχή με καπνούς. Δηλαδή ψάχνουν φωτιά χωρίς καπνό.

Μετά την υποδειγματική επιτυχία στα δάση, η νέα μέθοδος πυρόσβεσης θα επεκταθεί και στα ακίνητα. Δηλαδή αν πάρει φωτιά το σπίτι ή ο χώρος εργασίας σου θα σου έρθει ένα μήνυμα να φύγεις από κει, ώστε η φωτιά να κάνει ήσυχη τη δουλειά της. Η πολιτική προστασία θα φτάσει αφού η φωτιά θα έχει σβήσει και θα κάνει δηλώσεις να προσέχει ο κόσμος και θα δώσει συγχαρητήρια στον εαυτό της. 

Τελικά από την υπόθεση των πυρκαγιών μάθαμε ότι κι εκεί προέχει στην πάταξή τους η αστυνομία, όπως και στον κορονοϊό. Ο διορισμένος, όχι εκλεγμένος, άρα άριστη η επιλογή του, Χαρδαλιάς, αποτυχημένος υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον Σγουρό, πάντα με το δάχτυλο στη μασχάλη, συγνώμη, στη σκανδάλη, εκτός από πανδημιάρχης έγινε και πυρκαγιάρχης. 

ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ [πρώην (;) "Ο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ"]


Για να μην αδικείται το έθνος μας έναντι αλλοδαπών, τώρα έχουμε κι εμείς περιβαλλοντικούς πρόσφυγες.

Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΕΙ ΙΣΙΟΣ
Διαψεύδονται όσοι έλεγαν ότι ο Μητσοτάκης θα μας πάρει τα σπίτια. Θα μας τα κάψει

Παρακολουθούμε απεγνωσμένη προσπάθεια των πυροσβεστικών ΜΜΕ μην περάσει η φωτιά στο Μέγαρο Μαξίμου

ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΒΗΝΟΥΝ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου