27/8/21

Ποιος επικοινωνεί αυτόν τον τόπο;

Παλιά αναρωτιόταν πρωθυπουργός “Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτόν τον τόπο¨. Τώρα “Ποιος μέχρι τέλους επικοινωνεί αυτόν τον τόπο”. 

Κάθε γερός εφοπλιστής -παλιά εργολάβος προμηθευτής δημοσίου- πρέπει να έχει ποδοσφαιρική ομάδα και τηλεοπτικό κανάλι. Τώρα η κυβέρνηση πρέπει να έχει όλα τα κανάλια για να παίζει μπάλα και για να προμηθεύει τα υψηλά εισοδήματα μέσω το κράτους. Από προμηθευτές τους δημοσίου περάσαμε σε δημόσιο προμηθευτή ιδιωτικών συμφερόντων. Αυτό που ανησυχεί στα καφενεία και τα ουρητήρια της πόλης είναι ότι κανείς δεν παραξενεύεται με την εξέλιξη. 

Πάμε για Αστεροσκοπείο Πολιτικής Μετεωρολογικής Προστασίας. Λογικό. Και Αστεροσκοπείο και Μετεωρολογική Υπηρεσία θα περάσουν στην Πολιτική Προστασία, για να αποφασίζει και να λέει στα κανάλια ο Χαρδαλιάς πόσα μποφόρ έχει και πόσα δάση κάηκαν. Κανείς άλλος. Από πού κι ως πού για τέτοια θέματα θα είναι υπεύθυνοι οι ερευνητές; 

Προτείνουμε να περάσει στην Πολιτική Προστασία, υφυπουργείο και γενική γραμματεία είναι, και το υπουργείο Υγείας, ως ειδική γραμματεία. 

Θυμίζουμε, ήδη η επιτροπή λοιμωξιολόγων -επιδημιολόγων, κανείς όρος δεν είναι ακριβής, γιατροί, ανακοίνωσαν ότι παύουν πια να προτείνουν μέτρα για την πανδημία. Αυτό θα το αποφασίζει μόνος του ο, μη εκλεγμένος, Χαρδαλιάς. Οι εξειδικευμένοι γιατροί απλώς θα του λένε πόσους θετικούς έχουμε, πόσους διασωληνωμένους, πόσους νεκρούς και πόση μαλακία μας βαράει, αφού γι' αυτά δεν χρειάζεται επιτροπή για να τα μαθαίνει.

Σαμπάστι Καλαμάτα. Γερμανοί και Γάλλοι τουρίστες μουσουλμάνοι φορούσαν παραδοσιακές ενδυμασίες και συνελήφθησαν ως Ταλιμπάν. 

Εδώ Αθήναι. Αν εμφανίζονταν Βραζιλιάνες χορεύτριες σάμπας με παραδοσιακές καρναβαλικές στολές Ρίο Ντε Τζαντίριο θα τις έπιανε κανείς;

Εκεί Κωνσταντινούπολη. Αν εμφανιστούν τσολιάδες στην πλατεία Ταξίμ, τι θα πάθουν;

Η αγορά στην Ελλάδα ήταν πάρε-δώσε. Με τα μνημόνια έγινε για κράτος κι εργοδότες πάρε-πάρε, ενώ για τους πολίτες δώσε-δώσε. Τώρα, με την ιδιωτικοποίηση και των δασών έχουμε αγορά κάψε-δώσε.

Από το “Χαμογελάστε, είναι μεταδοτικό”, περάσαμε στο “Εμβολιαστείτε, είναι μεταδοτικό”. 

Κάποτε το καλοκαίρι τελείωνε από τις 20 Αυγούστου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου. Αργότερα το καλοκαίρι τελείωνε άμα τελείωναν και οι πυρκαγιές στα δάση. Τώρα το καλοκαίρι τελειώνει άμα τελειώνουν τα δάση.

Στους οίκους ανοχής η εξυπηρέτηση θα γίνεται με μάσκα; Σίγουρα με ανοιχτά παράθυρα, μην πούμε σε ανοιχτούς χώρους. 

Από το “Εκκενώστε. Πλατείες και δρόμους σε διαδηλώσεις – πορείες” και το “Εκκενώστε τραπεζικούς λογαριασμούς και πορτοφόλια”, περάσαμε στο “Εκκενώστε τα δυνάμει καμένα”.  

Ο Κυρ Μητσοτάκης λείπει Νέα Υόρκη να εγκαταστήσει την κόρη του στο πανεπιστήμιο. Κι αυτός να καθόταν για έξτρα σπουδές καλό θα ήταν, τουλάχιστον για εμάς που δεν θα τον είχαμε εδώ. 

Πού τέτοια τύχη. Μόνη μας ελπίδα, άντε να πιάσει καμιά βροχή στα καμένα, να βγει χορτάρι για να έχουμε σανά εν τοις αρίστοις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: