7/8/21

Υπουργοί χωρίς σώβρακα

Έσωσαν το σπίτι του υπουργού, ο οποίος δεν μένει πια εκεί. Αν στη θέση του έσωζαν το μοναδικό σπίτι μιας οικογένειας που τώρα είναι άστεγη θα τους παρεξηγούσαν για φιλάνθρωπους. Αρκούνται που τους έχουν για φιλόζωους. 

Κάηκε το σπίτι, η επιχείρησή μας και τα δύο αυτοκίνητα της οικογενείας. Θα πάρουμε 600 € να χτίσουμε μια μάντρα αρχίδια. 

Μπα; Θέλετε ενίσχυση για να χτίσετε στα καμένα; Κρανίου τόπος έγινε, δεν είναι μέρος να ζει άνθρωπος εκεί. Πηγαίντε στην Κυψέλη που 'ναι φτηνά τα νοίκια να νιώσετε άρχοντες. 

Θα βάλουμε και λίγο ποίηση στην ιστορία: οι φωτιές θα εξακολουθούν να φωτίζουν τη νύχτα για πολλές μέρες ακόμα. Έτσι, ο σύζυγος της κ. Γκραμπόφσκι δεν έχει λόγους ν' ανησυχεί. Θ' αρχίσει να το σκέφτεται μόλις τα καντήλια στις πλαγιές των βουνών σβήσουν. 

Βαρόνοι της ΝΔ τελούν δείπνο με θέμα την αντικατάσταση του Κυρ Μητσοτάκη. Πιθανότερος διάδοχος ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

Να φύγουν οι πρόσφυγες από εδώ. Ας έμεναν σπίτια τους να πολεμήσουν τη φωτιά. 

Όχι πως έχασε η Βενετιά Πελώνη, αλλά πού είναι τέτοιες μέρες η κυβερνητική εκπρόσωπος;

Η Δεξιά δεν είναι για να κυβερνά, ούτε για να λειτουργεί τον κρατικό μηχανισμό. Μόνο για να κλέβει λεφτά και δουλειά του δημοσίου και να τη δίνει σε κολλητούς και χορηγούς. Γιατί να σβήσει φωτιές, αφού τα καμένα αφήνουν λεφτά σε κάποιους; 

Όχι πως αισιοδοξώ, αλλά ακόμα ο Κυρ Μητσοτάκης δε μας χρέωσε τις πυρκαγιές. Μας χρέωσε εδώ και μήνες το τρίτο πολυτελές πρωθυπουργικό αεροπλάνο. Αν για όλα τα δεινά της χώρας μας φταίμε εμείς, δηλαδή εμείς είμαστε οι αρμόδιοι, τότε γιατί να πληρώνονται υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί-ειδικοί-απλοί γραμματείς, πρωθυπουργός και μετακλητοί υπάλληλοι-τσιράκια; Να γίνουν αυτές οι θέσεις εθελοντικές κι όποιος θέλει να προσφέρει αμισθί και χωρίς αποζημίωση από εκεί. Όπως στους γιατρούς και νοσοκόμες χωρίς σύνορα να έχουμε υπουργούς χωρίς σώβρακα 

Περιβαλλοντικοί πρόσφυγες από καμένες πατρίδες. Σύγχρονο ανέκδοτο: άστεγοι από Βαρυμπόμπη-Κρυονέρι. 

Τη Δευτέρα αναμένεται να ολοκληρωθεί η περιοδεία της πυρκαγιάς. Τότε θ' αποκαλυφθούν και οι καμένοι κώλοι. 

Τα πυροσβεστικά δυσκολεύονται να βρουν νερό, επειδή καταναλώνετε ανεύθυνα πολύ εσείς που μένετε σε μέρη που δεν καίγονται. Αλλά θα έρθει και η δική σας σειρά και θα χρεωθείτε πατόκορφα την ατομική σας ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου