30/7/21

Epanastatus quo



-Τι σημαίνει "ΝΔ";
-Νο Δημοκρατία.


Εσύ, που λες πως δεν φοβάσαι τον ιό, φοβάσαι πιο πολύ το εμβόλιο.

Στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε κορονοπάρτι και κόλλησε κορονοϊό ο εμβολιασμένος Άντωνης Γεωργιάδης. Το κακό είναι ότι θα κόλλησαν κι άλλοι. "Δεν είναι όλα κρούσματα" λένε τα ακούσματα.

Το καλύτερο πόθεν έσχες της Βουλής έχει ο Κυριάκος Γκραμπόφσκι. Δεν είναι από σπίτι, είναι από σπίτια. Κι έχει και γερά δάνεια και δόντια να φεσώνει τράπεζες,

Ο και πρώτος πολίτης παραδίδει ελλιπές πόθεν έσχες και το μόνο αρμόδιο ελεγκτικό όργανο-σώμα η Βουλή το βουλώνει. (Το ράβει, κάνει μόνο, το καταπίνει, δε βγάζει άχνα, το θάβει, τα κουκουλώνει, το γράφει στ' αρχεία του... Χαίρομαι για τον σχετικό πλούτο της ελληνικής γλώσσας.)

Γιατί η Μαρέβα Γκραμπόφσκι δεν ήθελα να φύγει από τη γαλλική εταιρεία, αφού δεν επιτρέπεται -με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ)- κανείς βουλευτής ή σύζυγος να έχει μετοχές στο εξωτερικό; Μπας και θέλει κάπου να κρατιέται; Το σέβομαι, αλλά γιατί να αισθάνεται τέτοια ανάγκη; Αφού τα ξανάφτιαξε με τον Κυριάκο της λίγο πριν αυτός γίνει πρόεδρος της ΝΔ με μετά πρωθυπουργός. Σωστά επένδυσε στην Ελλάδα και της βγήκε. 

Σχεδόν 8 στους 10 βλέπουν οικονομική βελτίωση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Βελτίωση ποιανών όμως; 

Ο εθνικός μας Στέφανος πήρε χρυσό στους Ολυμπιακούς στο Τόκιο. Όχι ο Τσιτσιπάς όμως στο τένις, αλλά ο Ντούσκος στην κωπηλασία. Δεν πειράζει, στο κάτω-κάτω γαλέρα είμαστε. Το κακό είναι ότι ο κύριος αυτός είχε παραπονεθεί πως δεν τον βοηθά η πολιτεία. Πήρε το μετάλλιο όμως και διαψεύσθηκε τον ισχυρισμό του. Ή τον βοηθούσε η πολιτεία γι' αυτό το πήρε το χρυσό ή δεν τον βοηθούσε και αποδείχτηκε ότι δεν χρειαζόταν βοήθεια.

Η Ουνέσκο θα μας ρίξει πρόστιμο επειδή τσιμεντώνουμε την Ακρόπολη. Δεν καταλαβαίνουν ότι το κάνουμε για τους ανάπηρους, να μπορούν ν' ανεβαίνουν με φορτηγά και πούλμαν. 

Καλός ηθοποιός δε γίνεσαι μόνο με την υψηλή υποκριτική ικανότητα, τους καλούς ρόλους που φτιάχνεις, ούτε με όλα αυτά αρκούν οι επιτυχημένες παραστάσεις, ταινίες, σίριαλ, όπου συμμετέχεις. Χρειάζεσαι και κάτι ακόμα να επιδείξεις και να διδάξεις την κοινωνία.

Μην παραπονιέστε για τον καύσωνα. Καλοκαίρι έχουμε. Μην παραπονιέστε που πληρώνεται το ηλεκτρικό ρεύμα και κάνει διακοπές. Καλοκαίρι έχουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: