Θα εισάγονται λιγότεροι και λιγότερες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, διότι την φερόμενη ως αρμόδια υπουργό την ενδιαφέρει, όχι πόσοι μπαίνουν αλλά πόσοι αποφοιτούν. Ποίησις.
Έτσι, η γυναίκα που ακόμα δεν κατάφερε να δώσει μάσκες στα σχολεία, έβαλε διαφορετικές βάσεις εισαγωγής, μέσω του διδακτικού προσωπικού κάθε σχολής-τμήματος, ώστε να μπαίνουν λιγότεροι. Για σιγουριά μάλιστα τους έκοψε φέτος ακόμα περισσότερο την κρατική χρηματοδότηση.
Δηλαδή κυρία Κεραμ(ιδαρ)έως μας, αν εγκαταλείπουν τις σπουδές τους φοιτητές σε ποσοστό πχ 14% (κάποιοι από αυτούς μπαίνουν την επόμενη χρονιά σε άλλη σχολή που προτιμούν, αλλά το αφήνουμε) αν κόψεις κατά 14% του εισαχθέντες δεν θα εγκαταλείψει κανείς άλλος ή άλλη πια;
Δηλαδή μοναδική αιτία που εγκαταλείπουν κάποιοι τις σπουδές τους είναι το ότι μπαίνουν; Άλλες κοινωνικές αιτίες δεν υπάρχουν;
Κάποιοι δεν σπουδάζουν ή φεύγουν επειδή το τμήμα που τους δέχτηκε είναι σε άλλη πόλη και οι γονείς τους δεν έχουν χρήματα να συντηρήσουν τις σπουδές του παιδιού τους. Αν πχ έδινες επίδομα σπουδών -όχι δάνειο- της προκοπής πολλά παιδιά θα συνέχιζαν και με το πτυχίο τους αργότερα θα πρόσφεραν στην κοινωνία. Μην πούμε άλλα.
Αναρωτιόμαστε, Υπουργίνα μας, με ποιο ακριβώς μέρος του σώματός σου σκέφτεσαι; Το μυαλό σου έχει ή δεν έχει μια βάση δεδομένων με πληροφορίες από την κοινωνία; Έχεις επεξεργαστή για να τις μετατρέψεις σε γνώση και αργότερα σε πράξη; Παίζει ρόλο ότι αν και φοίτησες σε πολύ ακριβό ιδιωτικό σχολείο δεν κατάφερες να μπεις στη Νομική και πήγες στο Παρίσι να φέρεις πτυχίο που δεν χρησιμοποιείς και απορείς κι εσύ για ποιο λόγο το πήρες;
Υποψήφια με μέσο όρο 17 κόπηκε από τη σχολή μεταφραστών εξ αιτίας χαμηλού βαθμού Γαλλικών, λόγω ΕΒΕ, αλλά μπαίνει στη Γαλλική Φιλολογία. Θα μπορεί να διδάσκει, αλλά θ' απαγορεύεται να μεταφράζει.
Στην αρχή η φερόμενη ως υπουργός Παιδείας και Παιγνίων, φερόμενη επίσης και ως νομικός, έλεγε ότι ήθελε να κόψει από τα ΑΕΙ σκράπες που δεν γράφουν σ' ένα μάθημα πάνω από δέκα. Τελικά κατάφερε να κόβει άριστους υποψήφιους και υποψήφιες, το μόνο καλό που έκανε, αφού έτσι αναβαθμίζει τα ιδιωτικά κολέγια τριετούς φοίτησης.
Με 21.000 μόρια δεν μπαίνεις στο τμήμα της ανώτατης σχολής που θέλεις, αλλά υπάρχει φθηνότερη λύση: με 8.000 € το χρόνο μπαίνεις σε κολέγιο τριετούς φοίτησης κι αν δεν έχουν την ειδικότητα που επιθυμείς θ' αυτοσχεδιάσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου