29/11/20

Εκατό τα εκατό

Ούτε μάσκα στον κόρφο σου.

Αυτό το εκατό πάντα μας κυνηγάει. Από τη μια "τα εκατά", τα περιπολικά, πρώην ασπρούλες, μετά στο μπάσκετ, "εκατό εκατό / κατοστάρα εκατό...", εκατό τοις εκατό ο μόνιμος στόχος όλων, "να τα εκατοστήσεις" μας λένε απ' όταν θυμόμαστε γενέθλια. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες λίρα εκατό,  δημοφιλέστερο  αγώνισμα είναι το κατοστάρι, στο είπα εκατό φορές, πλήρωσε ένα εκατόμπαλο,  τιμωρία γράψε εκατό φορές το λάθος σου, εκατό χρόνια μοναξιάς, μην πω για τους γιγαντόσωμους εκατόγχειρες της μυθολογίας, ούτε για τις εκατόμβες. Ήταν και τα εκατόφυλλα, άγρια τριαντάφυλλα. Δεν ξεχνάμε ότι το μια ζωή πολυπόθητο εξαψήφιο νούμερο ήταν εκατό μύρια, δηλαδή εκατό επί δέκα χιλιάδες. Τώρα έχουμε σταθερά εκατό νεκρούς τη μέρα από τον κορονοϊό. 

Αντιδήμαρχος του Μπακογιάννη ζει ένα δράμα
Ο ιός δεν μεταδίδεται σε ανοιχτούς χώρους, είπε ο Πλατίνογλου, άρα: 
1. Σωστά οι αστυνομικοί πηγαίνουν πενήντα-πενήντα χωρίς μάσκες.
2. Σωστά απαγορεύονται οι διαδηλώσεις και οι πορείες σε κλειστούς χώρους.

Κατάλαβες τώρα γιατί είναι διαχρονικό το γνωμικό: "Αραία-αραία, να φαινόμαστε καμιά πενηνταρέα"

Τα μέτρα εγκλεισμού, οι περιορισμοί κυκλοφορίας αποδίδουν. Εγώ κάθε μέρα στέλνω sms με δύο, τέσσερα ή έξι και ζω ελεύθερο πουλί. Στο σπίτι μου μπαίνω στις εννιά και πέντε το βράδυ χαρούμενος, γιατί απέφυγα έξυπνα τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.

Και δεν αισθάνομαι ποτέ μόνος. Όλη μέρα κυκλοφορώ στην πόλη παρέα με την ατομική μου ευθύνη.

Ο Κικίλιας ζει μία Δράμα.

Πού θα μοιράσει η κυβέρνηση τα λεφτά από είσπραξη προστίμων καραντίνας; Δεν απαντώ, μη σας στεναχωράω. Θα το πω αλλιώς: Πάντα μπορείς να κλέβεις λίγους για πολύ και πολλούς για πάντα

Η τηλε(ρε)εκπαίδευση σκίζει. Η αρμόδια υπουργός κ.  Κραμιδαρέως είπε ότι ΘΑ δώσει στα σχολεία 90 χιλιάδες τάμπλετ χθες, αφού πρώτα, προχθές, καταφέρει να δώσει μάσκες που είναι και πιο φτηνές.


Παρακαλώ τώρα απομακρύνετε από το μόνιτορ τα ευπαθή άτομα, γιατί ακολουθεί φωτογραφία με τρωκτικό-κατσαρίδα αντίχριστο που τρέχει και δεν το προλαβαίνει η κόρη του Έβερτ να το πατήσει να το λιώσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: