27/9/20

Καμένη Μούρλα

Το αριστερό πόδι πατάει τη δημόσια υγεία

Στη Φθιώτιδα υπάρχει ένα μέρος γεμάτο καμένα βούρλα. (Δεχόμαστε τη σχέση τους με τα Βουρλά της Ιωνίας, αν τη βρείτε)

Απλά τα πράγματα. Με την οικονομική ύφεση εξαφανίστηκε η κοινωνική πρόνοια. Με την πανδημία επανεμφανίστηκε η ανάγκη για δυνατή δημόσια υγεία. Έτσι, τελικά, εξεμφανίστηκε ο νεοφιλελευθερισμός 

Δεν κατάλαβα! Αφού η "πάταξη" του κορονοϊού και της ύφεσης της οικονομίας και (όλα) τα πάντα εξαρτώνται μόνο από τη συνέπεια των πολλών φτωχών, γιατί να μην Υπάρχει υπουργείο Ατομικής Ευθύνης;Φοβίζει το όνομα;

Ποιος ξέρει; Θα δεχθεί τις καταλήψεις η κυβέρνηση αν οι μαθητές βάλουν στα αιτήματά τους και ότι η Μακεδονία είναι ελληνική; Μήπως τότε τους κυνηγήσουν με πιο βίαιο τρόπο; Το λέω, αφού για να μην κυκλοφορούν πια ένστολοι νεομακεδονομάχοι σημαίνει ότι απαγορεύεται και φοβούνται μην τους πιάσουν. 

  • Ποια κάμπια έφαγε τον μεγάλο περίπατο; Ο γιος της Ντόρας παράγγειλε ζαρντινιέρες 5.000 € τη μία. Ποιος τις έφαγε;
  • Ποιος έφαγε τους πανάκριβους φοίνικες της Πανεπιστημίου;Με τα λεφτά που δώσαμε για έναν αγοράζαμε από φυτώριο της γειτονιάς ολόκληρο φοινικόδασος.
  • Ποιος έφαγε τις ψευτοπιπεριές; Όσο κάνει η μία κάνει μια νταλίκα αληθινές πιπεριές.
  • Ποιος θα φάει λάχανο τον γιο της Ντόρας; Σε ποιανής κάμπιας το στομάχι θα κάτσει;
Παιδιά, τα Καμένα (Βούρλα) γράφονται με ένα μι ως μετοχή του "καίομαι" (ενεργητική φωνή "καίω") Τα καμμένα (βούρλα κι αυτά) με δύο μι έρχονται από το "κάμπτομαι", σκύβω, προσκυνάω άρχοντες ή φρουρούς τους και μετά κάνω το μάγκα σε αυτούς που θεωρώ πιο αδύναμους από μένα και μπορώ να τους νικήσω. Έτσι υποθέτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: