19/9/20

Μέτρα κατόπιν ιο-ρτής

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας έσωσε. Για τρίτη συνεχή ημέρα τα κρούσματα είναι κάτω από 400. Παλιότερα ήταν κάτω από 300, πιο παλιότερα κάτω από 200, κάτω και από 100. Τι καλύτερο παρελθόν να ευχηθούμε;

Ως γνωστόν ο κορονοϊός κολλάει στις μουσικές παραστάσεις, αλλά όχι στις θεατρικές. Αυτό όμως δεν είναι απολύτως ακριβές. Συγκεκριμένα:

  1. Πολύ σωστά κόβονται οι μουσικές παραστάσεις -καθιστών- διότι σ’ αυτές ακούγονται τραγούδια Θεοδωράκη, Μικρούτσικου, Λοΐζου, Λεοντή, Μαρκόπουλου, Ξαρχάκου, Κηλαϊδόνη και άλλων κομμουνιστών και συνοδοιπόρων τους.
  2. Επιτρέπονται οι θεατρικές παραστάσεις με εξαίρεση έργα των κομμουνιστών όπως Λόρκα, Μπρεχτ κ.ά, όπως και των Σοβιετικών Γκόρκι και ...Τσέχωφ, εκτός αν παίζει ο Μαρκουλάκης.
  3. Δεν ξέρουμε τι γίνεται με τα μιούζικαλ που είναι και θεατρικές και χορευτικές και μουσικές παραστάσεις. Απαγορεύονται και επιτρέπονται, εκτός αν είναι κομμουνιστών συγγραφέων ή συνθετών και δεν πρωταγωνιστεί ο Μαρκουλάκης.   
Δυστυχώς ο Ιανός απομάκρυνε τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τις παραλίες και θα μας τον φέρει στα μούτρα μας.

(ΣΧ)ΟΛΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΩΡΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

  • Ποιο τελικά ήταν το λάθος; Μοιράστηκαν σε μαθητές μάσκες για παπάδες, σε μεγάλο μέγεθος για να καλύπτουν και τα γένια.
  • Τσάμπα φωνάζατε για τις μάσκες αλεξίπτωτα. Κλείνουν τα σχολεία.

28 μέσα, 9 έξω. Μέχρι 28 άτομα σε σχολική αίθουσα ο ιός δεν κολλάει. Προσοχή όμως, ο ιός κολλάει στα  πάνω από 9 άτομα συγκεντρωμένα σε ανοιχτό χώρο, ευάερο κι ευήλιο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο ιός κολλάει σε απόσταση κλανιάς

Τα περισσότερα κρούσματα στην Αττική σημειώνονται στο κέντρο της Αθήνας, άρα... Άρα κολλάνε οι δεξιοί μεγάλης ηλικίας.

Είδα στον ύπνο μου πανέξυπνη εγκύκλιο του υπουργείου Πολιτισμού: Φέτος δεν κλείνουν τα θερινά σινεμά για τον χειμώνα. Βέβαια. τα θερινά σινεμά με πανέξυπνο τρόπο υπάγονται στο υπουργείο Οικονομικών 

Μακεδονία ξακουστή / του Αλεξάνδρου η χώρα / έλα να δεις πού κρύβονται / τα φασιστάκια τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: