17/7/20

Ελλαδινική Αμερική

Ούτε Κορέα, ούτε Βενεζουέλα. Γίναμε Αργεντινή, Βραζιλία, Βολιβία. Η Δεξιά στέλνει φυλακή ή εξορία τους αριστερούς ηγέτες για να μην ξανακυβερνήσουν. 

Τα πράγματα όμως, δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται. Είναι πολύ χειρότερα.

Ο Μητσοτάκης μοιάζει του Ερντογάν. Είδαμε τον Ερντογάν να κλείνει φυλακή ως πραξικοπηματίες αρχηγούς κομμάτων της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφους, δικαστές. Από κοντά και ο Μητσοτάκης.

Τους αντιπολιτευόμενους πολιτικούς τους στέλνει σε προανακριτικές και εξεταστικές επιτροπές της Βουλής. Το ίδιο προσπαθεί να κάνει και σε δημοσιογράφους που αντιπολιτεύονται. Τους στέλνει όμως προκαταβολικά κάθε τόσο στον εισαγγελέα για να μην ξεχνιόμαστε. Σε μία εβδομαδιαία αντιπολιτευόμενη εφημερίδα δεν έδωσε τίποτα από τα 20 εκατομμύρια που μοιράστηκαν ακόμα και σε ανύπαρκτα σάιτ.

Τους απλούς αντιπολιτευόμενους πολίτες αφού τους απαγόρευσε να διαδηλώνουν, τους σπάει στο ξύλο, τους φυτεύει και μια μολότοφ και τους στέλνει στον εισαγγελέα να παιδεύονται πέντε χρόνια μέχρι ν’ αθωωθούν.

Κάθε τόσο ο Μητσοτάκης απειλεί ότι θα στείλει κι άλλον πρώην υπουργό σε εξεταστική επιτροπή κι όπως φαίνεται θα το πάει αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του. Δηλαδή θ’ ασκεί ενεργό αντιπολίτευση στην προηγούμενη κυβέρνηση. Από κοντά και η Φώφη.

Είμαστε η μοναδική χώρα που σε ομολογημένο διεθνές σκάνδαλο απειλεί επίσημα να φυλακίσει εισαγγελείς που το εξετάζουν και πρώην υπουργούς που τους το επέτρεψαν αυτό.
Ο Αδ-Όνειδος Γεωργιάδης βγαίνει και λέει ότι η εισαγγελέας (κατά της) διαφθοράς Τουλουπάκη -που ερευνά και τον ελέγχει για ευθύνες του στο σκάνδαλο Νοβάρτις- πρέπει να πάει φυλακή. Μετά από λίγες μέρες παραπέμπεται για και για κακούργημα. Όχι ο Αδ-’Όνειδος, αλλά η Τουλουπάκη. Σύμ-πτωση.

Μην παραπονιέστε για όσα κάνει ο Κούλης. Θυμηθείτε, και ο Αδόλφος Χίτλερ κυβέρνησε τη χώρα του με καθαρή λαϊκή εντολή μετά από νόμιμες εκλογές. Ας ελπίσουμε πως δεν θα το μετανιώσουμε όσο οι Γερμανοί

Η Αστυνομία κάνει στους κατοίκους των Εξαρχείων τον βίο αβίωτο και πέφτουν εκεί οι τιμές ακινήτων. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Ούτε σήμερα θα έχουμε πρωθυπουργικό διάγγελμα για τον κορονοϊό της Αγίας Σοφίας.

Μητσοτάκης στην Κασιώπη Κέρκυρας: «Θα καεί που θα καεί το δάσος γιατί να μην το χτίσουμε;» Τι καταλαβαίνετε; Πολύ σωστά, το βρήκατε, είναι σίγουρος ότι θα ξαναβγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ως γνωστόν, με ΝΔ στην κυβέρνηση δεν καίγονται δάση.

Το δεύτερο που καταλαβαίνουμε είναι η σιγουριά του Μητσοτάκη ότι αυτό το δάσος θα καεί. Ή ότι θα καούν όλα τα δάση της Κέρκυρας ή της Ελλάδας ή και της γης ολόκληρης

Τα τρία κακά της μοίρας μας και το λουρί της μάνας.
Στην αρχή της κατηφόρας, έκατσε, όχι τυχαία, Μητσοτάκης, αλλά δεν το πήραμε βαριά και λέγαμε γεμάτοι συγκρατημένη αισιοδοξία: «Τέλος πάντων, τι χειρότερο μπορεί να μας τύχει;» Ναι; Μας ήρθε το δεύτερο που ήταν η άμεση ύφεση, αλλά πάλι είπαμε, «Εντάξει, όμως τι άλλο, μωρέ;» Δυστυχώς έκατσε και το τρίτο κακό που ήταν ο κορονοϊός. Δεν τολμήσαμε να πούμε ότι δεν έχουμε άλλο να μας περιμένει, γιατί ήδη είχε έρθει: ο συνδυασμός των τριών αυτών.
  1. Μητσοτάκης
  2. Ύφεση
  3. Κορονοϊός
  4. Τα τρία μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: