26/5/20

Εργασία και χαρά

Επιτέλους τέρμα τα ωράρια και τα δικαιώματα στην εργασία. Θα δουλεύουμε και θα είμαστε ευτυχισμένοι, χωρίς τέτοιες σκοτούρες.

Έχουμε επιδότηση ανεργίας και όχι επιδότηση εργασίας, όπως κάνουν οι άλλες σοβαρές ευρωπαϊκές χώρες, δεν είναι μόνο η Ελλάδα σοβαρή, δεν έχουμε λοιπόν εκ περιτροπής εργασία, όπως διαδίδει η αντιπολίτευση, έχουμε εκ περιτροπής ανεργία. Δεν είσαι εργαζόμενος που δεν δουλεύει πού και πού, είσαι άνεργος που δουλεύει πού και πού.
Έτσι που πηγαίνουμε «Τόμσεν» θα λέμε και θα κλαίμε.

Αν το φθινόπωρο επανέλθει ο κορονοϊός θα έχουμε κι άλλη μείωση στους μισθούς μας. Οι άνεργοι τη μείωση θα την πληρώσουν όταν βρουν δουλειά, για να μην ξεχνιόμαστε. Σε περίπτωση που το φθινόπωρο εμφανιστεί ο ιός που μας φέρνει μαγουλάδες θα κοπούν οι μισθοί 10% και οι συντάξεις κατά 60 € κάθε μήνα μέχρι να εμφανιστεί κοκκίτης, οπότε θα επανέλθουν κανονικά στο μείον 30%

Για να βοηθηθεί μια επιχείρηση θα πρέπει να δεσμευτεί ότι δεν θα απολύσει. Πολύ ωραία. Αυτό θα πει προστασία εργασίας. Ήδη πάνω από 22 χιλιάδες επιχειρήσεις δεν μπήκαν στη βοήθεια, την απέρριψαν για την ώρα, ώστε να προλάβουν ν’ απολύσουν. Μετά, όλο και κάποιο κρατικό χρήμα θα τους κάτσει.

Ήρθησαν τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας πολιτών, τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν μόνο για το χρήμα στους φτωχούς. Κυκλοφορούμε, άφραγκοι. Σάββατο θα κάνω τα ψώνια της τελευταίας δραχμής. Ναι; Ο ιός χτυπάει εξίσου και τον πλούσιο και τον φτωχό; Όταν φύγει όμως, τότε ο φτωχός θα διαπιστώσει ότι είναι ακόμα πιο άφραγκος. RD ακούς, εκεί.

Όταν δεν έχουμε κρίση ένεκα πανδημίας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, χωρίς κρίση δε μπορούμε να παίρνουμε σκοτεινά μέτρα που επιτρέπουν να μοιράζουμε χρήμα όπου γουστάρουμε. Χωρίς κρίση μας ελέγχουν κανονικά. Πανδημία, διαφθορά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: