28/5/20

Καλή Δευτέρα του Πάσχα παιδιά, χρόνια πολλά, Γιώργο ή Γεωργία

Μικρές οθόνες ακριβές, μεγάλα φτηνά τηλεοπτικά προγράμματα. Και κάμερες εν τάξει. 

Για τον νικητή κρατούμενο τριτοετή υπότροφο φοιτητή Δημάκη και την ελεύθερη γραμματέα Εγκληματικής πολιτικής Χρυσοχοΐδη, τα πράγματα είναι απλά: κάποιοι δεν θέλουν ανθρώπους που εγκλημάτησαν να τους βλέπουν να γίνονται επιστήμονες, γιατί ποτέ δεν είδαν επιστήμονες να εγκληματούν.

Στον καταραμένο τόπο Μάη μήνα βρέχει. Άνοιξε η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και πλάκωσαν δυο μέρες βροχές και καταιγίδες. Δεν θ’ αφήσει τίποτα όρθιο ο Κυρ-Μητσοτάκης. Η τύχη είναι σοβαρό πράμα για να το εμπιστεύεσαι σε Μητσοτάκη. Ψιλόβροχο, ανοίγουν και τα Δημοτικά..καλό φθινόπωρο να έχουμε.

Χριστός Ανέστη, σήμερα είναι η απόδοση του Πάσχα, μας έφαγε η βροχή την Ανάσταση, ο πιστός πήγε για αρνί και βγήκε σουβλισμένος. Πάσχα κατόπιν ιορτής. Ο Ιησούς ζει. Πάμε και για απόδοση της Πρωτομαγιάς; Και απόδοση Χριστουγέννων; Και απόδοση Καθαράς Δευτέρας; Φέτος το Πάσχα έπεσε Τετάρτη.

Είδε «Ν. Ζηλανδία» στον χάρτη  αναφώνησε από μέσα του «το βρήκα». «Νότια Ζηλανδία», είπε χαρωπά στην κάμερα ο άριστος πρωθυπουργός μας. Έτσι μου έλυσε μια τρανή απορία που μ’ έδερνε σ’ όλη τη ζωή μου: έβλεπα το «Ν» στα πίσω τζάμια κάποιων αυτοκινήτων και νόμιζα ότι σήμαινε «Νικολάκης». Τώρα, με εντολή πρωθυπουργού σημαίνει «Νότιος». Νότια Ζηλανδία, Νότια Σμύρνη, Νότια Ελβετία στο Δήμο Βύρωνος για τον πρόεδρο της Νότιας Δημοκρατίας. Συμπληρώνουμε, οδός Γάμα Σεπτεμβρίου, δηλαδή Γεωργίου Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: