24/5/20

ΚΙΝΑΛήτες στην πίσω αυλή της Δεξιάς

Σύμφωνα με τον Δένδια ο Ερντογάν καταπάτησε οικόπεδο στον Έβρο. Αυτό που με ανησυχεί είναι που τον έχουμε στη θέση του υπουργού Εξωτερικών και όχι Εσωτερικών, γιατρέ μου.


Σε έρευνα ένας στους τέσσερις μαγαζάτορες εμπορικών «μαρτύρησε» ότι είχε πτώση τζίρου πάνω από 50% και συνολικά το 82,8% των καταστημάτων κατέγραψε χειρότερα αποτελέσματα σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή εβδομάδα. Μόνο το 12,3% δήλωσε πως κατέγραψε αυξητικές τάσεις του τζίρου του. Για μας, αυτοί που πουλάνε αντισηπτικά, μάσκες και φαγητό.

Υποσχέθηκαν σε 600 χιλιάδες επιχειρήσεις, μικρομεσαίες, ότι θα έχουν επιστροφή της προκαταβολής φόρου. Σήμερα αποδείχτηκε ότι μόνο δέκα χιλιάδες καταφέρνουν να μπουν στη ρύθμιση και πότε θα γίνει η επιστροφή δεν ξέρουμε. Άσε που η επιστροφή λογίζεται σαν δάνειο.

Οι κομμουνιστικές Γερμανία-Γαλλία-Βρετανία, όπως και Πορτογαλία και Ισπανία διδάσκουν: μη επιστρεπτέα ενίσχυση επιχειρήσεων που έχουν ανάγκη. Τελικά το χρήμα Θα επιστρέψει στο κράτος μέσω ΦΠΑ.

Από τον Οκτώβριο νέα έξαρση πανδημίας, κι άλλος περιορισμός κυκλοφορίας πολιτών, μόνο το χρήμα θα κινείται από τους φτωχούς στους πλούσιους. Η κυβέρνηση θέλει να βαθύνει όσο είναι δυνατόν η κρίση να εξαθλιωθούν οι κάτοικοι και να τους ξαναψηφίζουν ευχαριστώντας τους που ζουν.

Εν μέσω πανδημίας καταργείται η έκφραση «Μου 'φυγε το κλαπέτο». Από δω και μπρος μας φεύγει το λουκέτο. Εννοείται ότι δεν διαβάζουμε πια Λούκι Λουκ, αλλά Λουκέτο Λουκ. Παίζει και το παλούκι Λουκ

Η ΕΕ η κεντρική τράπεζα δεν τυπώνει χρήμα, επειδή δεν συμφέρει την Γερμανία των πλεονασμάτων. Έτσι το χρήμα είναι λιγότερο ακριβότερο και δεν δίνεται εύκολα για ρευστότητα. Όταν ακούμε για ναδίρ πληθωρισμού στην ΕΕ δεν θα βάλουμε φράγκο στην τσέπη μας. RD διακυβέρνηση του παρά με ουρά.

Ύπουλη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών: Δάνεια με εγγύηση του δημοσίου σε όσους δεν τα έχουν ανάγκη και δεν πρόκειται να τα ξεπληρώσουν.

Μα γιατί κάθε τόσο η Η ΝΔ δίνει λεφτά στις τράπεζες; Για να δανείζουν τους βουλευτές της, ρε!.... Για τους άλλους.

Μια μικρή αύξηση στις συντάξεις ήταν ύπουλη. Άλλαξε κλίμακα σε 250 χιλιάδες συνταξιούχους που είδαν έκπληκτοι σήμερα να παίρνουν από 12 μέχρι 60 € λιγότερα. Μεγαλύτερη παρακράτηση φόρου στη θέση φοροαπαλλαγών των πάμπλουτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: