8/7/19

Η Ελλάδα στο πανί με πανί

Περσινό, γλυκό σταφύλι
Για την Ελλάδα που δεν προκάναμε κάποιοι τίτλοι ταινιών φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν.

Η Νέα Δημοκρατία παίζει ολόκληρη στην ταινία “Τέσσερις γάμοι και μια κηδεία”. Οι γάμοι: Σαμαρά-Κούλη, Κούλη-Άδ-Όνειδος, Δεξιά-Ακροδεξιοί, στο γάμο του Καραγκιόζη και μια κηδεία δημοσία δαπάνη στου Κουτρούλη το γάμο. Γκεσταριλίκι κάνει ο Μάκης Βορίδης από την ταινία “Η Κοκκινοσκουφίτσα, ο κακός λύκος , ο ξυλοκόπος και το τσεκούρι”.

Αποκάλυψη: Στην ελληνική ταινία του 1975 “Δουλειές με Χούντες” στο ρόλο του έξι μηνών αντιστασιακού, ξέρετε ποιος.

Ο Μελισσανίδης πλασάρεται ως «Ο μεγάλος κΟλΠΑΠατζής» και από κοντά η Σούπερ ΕΠΟ-ΛΙΓΔΑ πουλάει, έχει «BET seller» το βιβλίο της «Η συμμορία των 11» από τις εκδόσεις ΟΠΑΠ ΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.

Μπαίνουμε στην αίθουσα σινεμά “Ο φορολογικός παράδεισος”. Θέμα οι εταιρείες οφ-σορ στο ντοκιμαντέρ «Τι 30, τι 40, τι 50», όπου ο Παπασταύρου περνά από χέρι σε χέρι ως “Η κάλπικη λίρα”. Ο Βαρουφάκης ως «Εισπράκτωρ 007» έψαχνε καταθέσεις στο εξωτερικό μέσα στην ταινία “Πάρε τα λεφτά και τρέχα”. Από σπόντα εμφανίζεται για λίγο (τσόντα) η υπαξιωματική αντιπολίτευση με το ρόλο της υπηρέτριας του έργου “Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας”. Την Παρασκευή μπορείτε ν' απολαύσετε με ιταλικούς υπότιτλους τις ατάκες του ΟΣΕ στο «Train spotting». Αρχες Νοεμβρίου αναμένεται ο Χίλαρι Τραμπ στην πονεμένη κωμωδία: “Γάμος αλά ελληνικά”. Στην αίθουσα η έξοδος κινδύνου εφησυχάζει το πανικόβλητο κοινό με την επιγραφή: GREXIT, “Ο στρίγκλος που έγινε αρνάκι”.

SEX and ΤΡΑΓΚΑss Rock 'n' Rolle  με «Το βαθύ λαρύγγι» νούμερο τριάντα πόντοι. Στο ρόλο του μαντρόσκυλου η Χρυσή Αυγουλού («Η μεγάλη των μπάτσων σχολή, νούμερο σκέτο».) Συμμετέχει και το δίδυμο Μπαλτάκος-Καρατζαφέρης, γνωστοί από την ταινία «Ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος». Τα μεσημεριανάδικα αποχώρησαν από το κάστ, όχι ένεκα καλού γάμου, αλλά επειδή πρωταγωνιστούν την ταινία «Η κουτσομπόλα». Πριν την ολοκλήρωση των γυρισμάτων του οβελία μεταφέρθηκε σε οφ-σορ ο ΛΑ.Ο.Σ.  Μεγαλύτερη επιτυχία του «Τα Χρυσά Αβγά του φιδιού».

Τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται συμβολικά στα “Ανεμοδαρμένα ύψη” και σπάνε ταμεία μπας και πληρώσουν τα δάνειά τους. Ο Λοβέρδος με το ρόλο  «Δόκτωρ Ζι-Βέγγος» σπάει καρύδια. Η ταινία εμπεριέχει σκηνή με τον Βενιζέλο από «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος».

ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΝΔ: “Ο Τριτανικός” στο “Το τρίγωνο των Βερμούδων” στη θέση της ταινίας με το  Σταυροθοδωράκι: “ΠοκεΜόνος στο σπίτι”.

Η ανάπτυξη έκλεψε το ρόλο της απούσης από την εκτροπή του Αχελώου στην ταινία «Ορατότης μηδέν», που παίζεται στον κινηματογράφο “Δύο έργα” μαζί με τη μεγάλη στιγμή της Φοροδιαφυγής, την ταινία δηλαδή “Πιάσε με αν μπορείς”.

Μητροπολίτες Τραπέζης Πειραιώς, Καραβλήτων και Θεσσαλονίκης παίζουν κρυφά τις “Τρεις Αδελφές” του Τσέχοφ, καταγγελία που έκανε “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται”.

Η ρευστότητα στην αγορά παραμένει στα “Πέτρινα χρόνια”, η φορολόγηση εφοπλιστών εκπροσωπεί “Το παλαμάρι του βαρκάρη” και τα εργασιακά δικαιώματα πίσω από τις κάμερες στις “Δουλειές του ποδαριού”.

Η Αυτοδυναμία Κούλη πρωταγωνιστεί στο ριμέικ της ταινίας «Η νύφη το ’σκασε», ο Βγενόπουλος στην κυπριακής παραγωγής, «Μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων».  Η Μαρέβα πρωταγωνίστρια στην ταινία με τίτλο «Ο Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», για ένα ακίνητο μεταπωλημένο σε εκατό διαφορετικές οφ-σορ και ο Χατζηδάκης του Κούλη παίζει το ρόλο του καθρέφτη στο «Φαλακρός πράκτωρ 000».

Ο Κουμουτσάκος, που πρωταγωνιστούσε στην επιτυχία «Ο Ψευτοθόδωρος» πήρε ρόλο προφυλακτικού στην τολμηρή ταινία «Βουλευτής τη μέρα και το βράδυ καμαριέρα».

Ο Αβραμόπουλος τον οποίο ανάστησε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο «Η οδύσσεια ενός ξεριζωμένου» μαζί ΜΜΕ τον Άδωνη που πουλάει σε χρυσόδετο βιβλίο το σενάριο της ταινίας “Το ποντίκι που βρυχάται”, είναι άπαιχτοι. Δεν παίζουν φέτος πουθενά.

Από το Πρώτο ΠΘέμα δωρεάν το DVD «Οι ζωές των άλλων».

Το ΔΝΤ είναι «Ο φιλάργυρος» του Μολιέρου και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αγαπημένη θεία του (δε μας χέζεις ρε) Στουρνάρα στο καφετζούδικο φλιτζανάτο “Μεγάλη πόρτα θα διαβείς”.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Αμάρτησα για το παιδί μου».  (Ποιο;)
Ντόρα: «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια».
Κούλης: «Μάθε παιδί μου γράμματα».

Στο θερινό “Σινέ Ραφήνα” παιζόταν αποκλειστικά όλο το χειμώνα η βουβή κωμωδία με τον Κωστάκη Καραμανλή: “Οι διακοπές του Μίστερ Μπιν”, εναλλάξ με τις “Διακοπές του κυρίου Υλό”.

Ομολογία του σκηνοθέτη Βιμ Βέντερς: Οι επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή έκαναν το “Παρίσι Τέξας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: