22/7/19

Ο (νεο)μακεδονομάχος αντι(ο)στέκεται

Σαν σήμερα το 356 π.Χ γεννήθηκε στην Πέλλα της Μακεδονίας ο Μέγας Αλέξανδρος. Προς τιμήν του ο πατέρας του Φίλιππος θεμελίωσε το καζίνο στη Γευγελή και φώναζε, «Σκοπιάστε να σας κεράσουμε». 

Η μητέρα του Μεγαλέξανδρου μετά τη λοχεία της αμόλησε τη Γοργόνα να φυλάσσει τα νούφαρα των Πρεσπών.

Ναι. Ακολουθούμε κι εμείς το προπαγανδιστικό δόγμα press-πες-πες κάτι θα μείνει.

Στη σημερινή Ελλάς του 2019 έχουμε μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% σε όσους διαθέτουν ακίνητη περιουσία ενός εκατομμυρίου ευρώ. Το είχαν ανάγκη. Ανακούφιση στη μεσαία τάξη. Ο προϋπολογισμός ανβαμένεται να επιβαρυνθεί με 300 εκ. ευρώ που θα τα πληρώσουν οι φτωχοί της μεσαίας τάξης.

Στο θέατρο τώρα, ο Μητσοτάκης παριστάνει τον Τσίπρα. Υπόσχεται όσα έχει ήδη κάνει ο προηγούμενος πρωθυπουργός, αφού ο ίδιος τα κατάργησε. Μοιάζει με μια θεία που δεν δέχεται να έχει το ανίψι της «δώρο» από άλλον. Του το παίρνει, το ξανατυλίγει και του το ξαναδίνει με κάποιες ηθελημένες φθορές αν δεν της αρέσει κάτι.

Η πατρίς αντιστέκεται. Ένοπλοι αστυνομικοί σε κάθε τουριστικό προορισμό Αθηνών τε και προαστίων, καθότι ορδές τουριστών απειλούν την εθνική μας καθαρότητα, επειδή τους πηδάμε τις γυναίκες χωρίς ιδιαίτερη αντισυλληπτική προστασία. Σε λίγο θα κληθούν τα στρατά να προστατεύσουν τις καφετέριες της Διονυσίου Αρεοπαγίτου από τις Σκανδιναβές αμαζόνες που καβαλάνε τα αγόρια μας και μένουμε στο ράφι.

Ωραία! Παλικάρια, καταφέραμε και τιμωρήσαμε τον Τσίπρα. Ποιος όμως πληρώνει την τιμωρία;

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ

Εφαρμογή πολιτικής γραμμής κόντρα στη λογική, το όργανο της πλουτοκρατίας.

Μεταξύ ΣΟ και ΒΑΡΟΥ
Η κατάργηση του ασύλου έχει να κάνει μόνο με την άρση ασυλίας καθηγητών και φοιτητών να μιλάνε ελεύθερα στα αμφιθέατρα χωρίς κανείς να μπορεί να τους μηνύσει. Τα περί εγκληματικότητας είναι, όπως είπε και η νέα υπουργός, ό,τι ισχύει σε κάθε δημόσιο χώρο, σε κάθε πλατεία, όπου, σημειώνουμε εμείς, δεν ισχύει πανεπιστημιακό άσυλο, αλλά εγκληματικότητα δεν παύει υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: