17/6/19

Μητσοτάκης ΠΟΠ. Προστατευόμενη Ονομασία Παράδοσης (της χώρας)

Ο Κούλης δεν έχει σύμβουλο, είπε, την Ξαφά. Μάλλον δεν την γνωρίζει, ίσως τη γνωρίσει μετά τις εκλογές.

Αυτά όμως δεν μας ενδιαφέρουν, γιατί η πολιτική δεν έχει σχέση με τη ζωή μας. Καθένας μόνος του κι όποιος αντέξει. Κι όποιος δεν αντέξει θα λέει είναι σέξι.

Η αρχή μου είναι μία: Ελλάς – ΝΔ – χώρα του αρπαχτού καπιταλισμού.

Εγώ απαιτούσα να βγούμε από τα μνημόνια χωρίς να πληρώσουμε. Να μας πληρώσουν κι από πάνω.

Ανακοινώθηκε επιτέλους το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ: «Ότι φάμε, ό,τι πιούμε (εις υγείαν των κορόιδων) κι ό,τι αρπάξει η κάλπη μας».

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πολύ σωστά κατηγορούν τον Τσίπρα ότι δεν πρόλαβε σε 4 χρόνια να ξαναχτίσει όλα όσα γκρέμισαν αυτοί σε 40 χρόνια, κάτι που τους αναγκάζει να ξανάρθουν και να ξαναγκρεμίσουν λίγα, πολύ λίγα κι έτσι χαλάει η μούρη τους στη νεοφιλελέ αγορά.

Αλέξη, μπες στην ψυχολογία του λαού. Μην τους δίνεις, αλλά να τους παίρνεις. Μην τους λες ότι περνάνε καλύτερα μαζί σου, εξαθλίωσέ τους και πέτα τους στα μούτρα πως με τους άλλους θα ήταν όλα χειρότερα. Ο λαός όταν βλέπει έντιμο να τον κυβερνάει ανησυχεί.

Ποιο το παράξενο; Οι -προσωρινοί- διαχειριστές της Αττικής οδού επί 13 χρόνια δεν αύξαναν τα διόδια και τους ήρθε η φαεινή ιδέα να το κάνουν τώρα, δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές.

Στην Καθημερινή τεκμηριώνεται θαυμάσια ότι 229.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν κατά τη διάρκεια της κρίσης, από το 2008 έως το 2014, και χάθηκαν 700.000 θέσεις εργασίας, όχι εξαιτίας υψηλής φορολόγησης, αλλά εξαιτίας της μείωσης του τζίρου τους και της μη πρόσβασης σε δάνεια. Δηλαδή με τη μείωση φορολόγησης που προτείνει η ΝΔ, έχουμε απλά να περιμένουμε το κλείσιμο κι άλλων.

Όταν αύριο η ΝΔ κόβει τα επιδόματα, μειώνει μισθούς και συντάξεις, διώχνει όλους τους συμβασιούχους του δημοσίου, όταν αύριο καταργήσουν την προστασία πρώτης κατοικίας, αφήσουν έρημα και άφραγκα νοσοκομεία και σχολεία, όταν καταργήσουν το αφορολόγητο για τα χαμηλά εισοδήματα, όταν ακριβύνουν τα φάρμακα, όταν θα δουλεύεις επτά μέρες τη βδομάδα και δώδεκα ώρες τη μέρα και δε θα βλέπεις ψυχή, τότε να θυμάσαι Βαρουφάκη, Κουτσούμπα, Φώφη και όσους άλλους σήμερα χαίρονται το ενδεχόμενο να φύγει ο Τσίπρας.

Μην ξεχνάς, τα αντιλαϊκά μέτρα είναι σαν τα περιττά κιλά. Εύκολα μπαίνουν, πολύ δύσκολα βγαίνουν.
 
Δε μπαίζεται
Εθνομαλακεδόνες

Θα τους εμπιστευθείς τα μισθά σου;

ΑΠΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: