24/6/19

Μικρομεσαίωνας

Η δήθεν υπεράσπιση των μεσαίων από αυτούς που τους έπνιξαν φέρνει τον μεσαίωνα και για την ακρίβεια τον μικρομεσαίωνα.

Η Φώφη ήδη ξεκαθάρισε σε ποια ζητήματα θα συνεργαστεί με τη ΝΔ. Η βιασύνη θα την φάει.

Ο Βαρουφάκης είπε, «Γιατί όχι σε κυβέρνηση με τη ΝΔ;» Θα καταλάβει το «γιατί όχι» όταν θα ψάχνει στις κάλπες ψήφους.

Δι-Εκδίκηση της εξουσίας από Δεξιά και ΠΑΣΟΚΙΝΑΛλους. Σου λένε ότι οφείλεις να τιμωρήσεις παραδειγματικά αυτόν που σου καλυτέρεψε τη ζωή και σ’ έκανε τεμπέλη.

Ακόμα δεν βρέθηκε ο λόγος για τον οποίο κατεβαίνουν στις εκλογές ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΖΩΗ, ΚΚΕ (μ-λ) και άλλα παιδιά. Μην πούμε ότι δεν ξέρουμε τι ακριβώς προσφέρει το ΚΚΕ στη βουλή. Νομοθεσία πάντως, όχι.

Ε-ε-ε-έρχεται: Συσσίτιο; Μνημόνιο; Πλειστηριασμός του σπιτιού σου; Απόλυση από το δημόσιο; Κλείσιμο του μαγαζιού σου; Λουκέτο σε νοσοκομεία – σχολεία; Αύξηση τιμών φαρμάκων και καυσίμων; Έρχεται. Ό,τι και να διαλέξεις κερδίζεις.

Ο Κούλης και η παρέα του θα σου κόψουν όλα τα επιδόματα, όλες τις ευκολίες πληρωμής, έτσι θα πάψεις να είσαι τεμπέλης και θα βρεις ποιοτική δουλειά με υψηλό μισθό. Τι άλλο θέλεις, ρε πεινάλα;

Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΕΙ ΙΣΙΟΣ: «Μετάνιωσες που έφυγε ο Τσίπρας; Δεν ήξερες, δε ρώταγες τον Θεοχάρη που είπε ότι το ΔΝΤ είναι ο φυσικός μας σύμμαχος;»

Ό,τι συντάξεις, μισθούς επιδόματα, παροχές σε Παιδεία και Υγεία κόβουν θα σκαρφίζονται μια δήλωση κάποιου ανώνυμου υπαλλήλου του ΔΝΤ. Το ίδιο για την κατάργηση των 120 δόσεων και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, τα περισσότερα στεγαστικά. Όχι πως θα τους χαλάσει να μας κάνουν Αργεντινή και έξι μήνες από την εκλογή τους να μας φέρουν ξανά το ΔΝΤ μ’ ένα μνημόνιο νάαα!

Γιώργος Χριστοφορίδης / @george_cris
Επί ΝΔ, όσοι δεν φτωχοποιήθηκαν & παρέμειναν «μεσαία τάξη», έχασαν 35% του εισοδήματός τους (€5.280 ετησίως). Επί ΣΥΡΙΖΑ, η κατηφόρα σταμάτησε & επιτέλους άρχισε να ξανα-αυξάνεται το εισόδημα της μεσαίας τάξης, έστω λίγο. Αυτά, με υπογραφή ΕΛΣΤΑΤ. Τα άλλα είναι γαλάζια fake news

Πάμε στα καλά παιδιά, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Δεν μ’ ενδιαφέρει αν και πόσο ηλίθιοι είναι οι χρυσαβγάδες. Με νοιάζει που θεωρούν τους άλλους παντελώς ηλιθίους. Ο πρώτος που απολογήθηκε στη δίκη της συμμορίας τους ισχυρίστηκε ότι τη βραδιά δολοφονίας του Φύσσα δεν τηλεφώνησε ο ίδιος από τηλέφωνο Πακιστανού, αλλά ο ίδιος ο Πακιστανός, που μιλάει καλά ελληνικά και είναι οπαδός της Χρυσής Αυγής. Όχι, δεν είναι σύντομο ανέκδοτο το «Πακιστανός Χρυσαβγίτης».

Εντάξει, η ΝΔ χώθηκε στους «μακεδονομάχους» και στηλίτευε τη συμφωνία των Πρεσπών ως προδοτική, αλλά τώρα, που πιστεύει ότι μπορεί να πάρει την κυβέρνηση τα γυρνάει και λέει ότι απλώς θα την εφαρμόσει και θα ελέγχει και τους Βορειομακεδόνες αν κάνουν το ίδιο. Πού το παράξενο; Δεν θυμάται κανείς τον κάποτε επίδοξο πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή όταν υπέγραφε μαζί με τη σύζυγό του στο δήθεν δημοψήφισμα του τότε αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου, να αναγράφεται το θρήσκευμα στις αστυνομικές ταυτότητες; Τι έκανε επ’ αυτού από το 2004 ως το 2009 που ήταν πρωθυπουργός; Απολύτως τίποτα. Του την έπεσε κανείς; Κανείς.

Είναι παντελώς αδιανόητο κάποιος αριστερός να μη θέλει να μείνει στην (όποια) εξουσία η κυβέρνηση Τσίπρα. Κάποιοι δεν τη θεωρούν αριστερή κυβέρνηση και προτιμούν μια καθαρή δεξιά. Θυμίζουμε, ούτε την κυβέρνηση του βουνού της εθνικής αντίστασης αναγνώριζαν κάποιοι αριστεροί. Ο πατέρας μάλιστα του γέρου της 17Ν, τροτσκιστής, έστειλε συγχαρητήρια στον εθνικό στρατό που στον εμφύλιο νίκησε τους «συμμορίτες». Ο Λένιν πέθανε πρόωρα επειδή μια υπεραριστερή τον πυροβόλησε, επειδή δεν θεωρούσε ότι οικοδομεί κομμουνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: