11/6/19

Μνημαιώνια

Κανείς δεν πιστεύει ότι μια κυβέρνηση μπορεί να έκανε τόσα καλά για το λαό. Γι’ αυτό δεν την πολυγουστάρει.

Αν μια γκόμενα σου βγει πάρα πολύ καλή, σου κάνει όλες τις χάρες και δεν κάνει καμία κουτσουκέλα, θα τη φοβηθείς και θα τη χωρίσεις.

Τις μέρες του ΣΥΡΙΖΑ συνταξιοδοτήθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στην Ελλάδα, κάτι που τα ΜΜΕ φρόντισαν να το κρατήσουν μυστικό.

Και μας πιάνει άξαφνα να (κατα)ψηφίζουμε σαν πρόβατα, διαπράττουμε ξανά το προβατορικό αμάρτημα.

Ελληνικέ λαέ, αν είχαμε λεφτά για μεταξωτά βρακιά θα γινόμασταν κι εμείς πετυχημένα λαμόγια, αλλά δεν έχουμε επιδέξιους κώλους.

Θέλουμε να μας (ξανα)κυβερνήσουν τα μεγαλύτερα καθάρματα για να αισθανόμαστε κι εμείς μέσα μας, έστω λίγο, πετυχημένοι απατεώνες.

Καλέ μου άνθρωπε, πιστεύω ότι θα φάω κι εγώ από το κρατικό χρήμα, που θα διασπαθίσουν, γι’ άλλη μια φορά αυτοί που μας οδήγησαν στην κρίση και το πιστεύω επειδή δε μπορώ να το αποδείξω.

Δεν κερδίζεις τίποτα με το να το λες. Το ξέρουν ότι η ΝΔ θα προκαλέσει εξαθλίωση στην κοινωνία, αλλά πιστεύουν ότι μόνο οι άλλοι θα την πατήσουν.

Η Ουέφα και η Γιουροβίζιον μας έμαθαν Γεωγραφία, ότι το Ισραήλ ανήκει στην Ευρώπη. Η Γιουροβίζιον συνέχισε τις αποκαλύψεις ότι και η Αυστραλία βρίσκεται κάπου στη γηραιά ήπειρο. Τα μαθήματα Γεωγραφίας συνεχίζονται με την Όλγα Κεφαλογιάννη που εξηγήθηκε ότι οι χώρες που δίνουν επιδόματα ανήκουν στη Λατινική Αμερική. Μιλάμε για χώρες όπως Σουηδία, αλλά και Ηνωμένο Βασίλειο Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας. Προφανώς η κυρά-Όλγα κριτικάρει τους Τόρηδες. Η Ελλάδα όχι μόνο είναι χώρα της Λατινικής Αμερικής, είναι Βενεζουέλα.

Βέβαια ο Καμίνης διαφωνεί. Λέγοντας ότι δεν αποκλείει τέταρτο μνημόνιο κατατάσσει την Ελλάδα στην Αργεντινή, που έξι μόλις μήνες μετά την εκλογή δεξιού προέδρου πήρε δάνειο μαμούθ από το ΔΝΤ κι έσπασε κάθε άλλο παγκόσμιο ρεκόρ. Η Γεωγραφία έχει πολιτικό μέγεθος.

Ο Κούλης διαψεύδει τον Καμίνη. «Δεν θα έχουμε τέταρτο μνημόνιο επί ΝΔ και Φώφη. Είναι πια κάτι ξεπερασμένο. Εγώ, η κυβέρνησή μου και η Φώφη θα το παρακάμψουμε και θα πάμε απ’ ευθείας στο πέμπτο. »

Στη Βουλή Καμίνη; / ΠΑΣΟΚ να μη μας μείνει.

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Μαζοχιστάν

Το ΔΝΤ ξεκινά από το Καστελόριζο.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια: