13/6/21

Τσάμπα εκλογές δεν υπάρχουν

Από 4/4/19
Τσάμπα εκλογές εννοούμε να κατεβαίνουν στη διαδικασία τα κόμματα χωρίς χρήματα. Αυτό δεν γίνεται. Το ξεκαθαρίζουμε, γιατί «τσάμπα εκλογές» είναι και αυτές που γίνονται χωρίς λόγο, όπως παλιά που είχαμε να διαλέξουμε ποιος θα λεηλατεί τις τσέπες μας και το κράτος: το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ;

Με τι λεφτά θα καλύψουν την προεκλογική τους εκστρατεία τα καταχρεωμένα κόμματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ;

Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει περισσέψει ούτε δεκάρα από τα παλιά δάνεια. Να πάρουν νέα δάνεια αποκλείεται, γιατί ποιος τραπεζικός είναι τρελός να τους δώσει λεφτά και να πάει φυλακή;

Να προσφύγουν επιτυχώς σε τοκογλύφους επίσης αποκλείεται, γιατί οι τοκογλύφοι είναι κακοί άνθρωποι, αλλά δεν είναι και μαλάκες. Το ίδιο και το ΔΝΤ.
Μήπως τα πρώην κυβερνητικά κόμματα να μαζέψουν χρήματα για την προεκλογική τους καμπάνια από συνδρομές μελών; Δυστυχώς έτσι που πήγαν τα οικονομικά των Ελλήνων και των γυναικών τους, των Ελληνίδων και των παιδιών τους, μπορείς μόνο να δίνεις όχι να ζητάς.

Νέες μίζες κανείς δεν βλέπει στον ορίζοντα, αφού οι καλοί πελάτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν ν’ αντιμετωπίσουν τεράστια δικαστικά έξοδα, δεν θα πάνε γυρεύοντας να χάσουν κι άλλα. Πιθανοί νέοι πελάτες βλέπουν τι έπαθαν οι παλιοί και, πολύ σωστά, για την ώρα φυλάγονται.

Μήπως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ζητήσουν από τα μέλη και τους οπαδούς τους να κάνουν κόκκινα μεροκάματα και να τους τα δώσουν για ενίσχυση; Ούτε γι’ αστείο, για δύο λόγους: πρώτον αυτό το έκαναν οι αισχροί παλιοκομμουνιστές, όχι οι τωρινοί του Κουτσούμπα οι βολικοί, δεύτερον με τόση ανεργία τρέχα γύρευε μεροκάματα.

Πάντως να γίνουν καταστήματα τα γραφεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε κάθε γειτονιά και να πουλάνε μπρελόκ, σημαίες, ομιλίες ηγετών και άλλα τέτοια απαγορεύεται, όπως και κάθε άλλη νομότυπη εμπορική δραστηριότητα οποιουδήποτε κόμματος.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα κάνουν προεκλογική καμπάνια με τα ψέματα, αλλά αυτό έχει να κάνει με την ουσία όχι με τα οικονομικά βάσανα.  Μόνο ο Μανώλης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια.

Πιο λογικό από τα παραπάνω ακούγεται να βρεθούν χρήματα από αγγλικές λίρες που θα βρουν θαμμένες στην Πίνδο, αλλά με τι λεφτά θα οργανωθούν οι αναζητήσεις;

Ακόμα πιο λογικό είναι να βρεθεί ο θησαυρός του Αλή Πασά μισός στην Πειραιώς και μισός στη Χαριλάου Τρικούπη.

Βεβαίως, ίσως βρεθούν προεκλογικά χρήματα για ΠΑΣΟΚ – ΝΔ από στοίχημα σε στημένους αγώνες.

Τέλος, εν καταχλίδα, παίζει να βρουν χρήματα με τη βοήθεια του Θεού που ως γνωστόν ψηφίζει και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ταυτόχρονα και τον υπηρετούν οι Μητροπολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: