28/3/19

Καλόν Πάσχαν, κύριε Ντράγκι

 Οκτακόσιες χιλιάδες θαλασσοδάνειο αέρα, χωρίς εγγυήσεις, έδωσε η Εθνική τράπεζα κάποτε σε ένα (τότε) στέλεχός της ονόματι Πάσχας.


Όλα καλά, μόνο που ο αέρα-πατέρα δανεισθείς δεν έδωσε ποτέ ούτε φράγκο, ούτε τάλιρο, ούτε καν κουμπί για ν΄ αποπληρώσει, ούτε καν τους τόκους.

Δεν τον ενόχλησε κανείς από την τράπεζα ποτέ, τα τρώει με την άνεσή του τα δανεικά, δε θα του κάθονταν στο στομάχι, μέχρι που βρέθηκε στη μέση του δρόμου της χλιδής ένας αρμόδιος εισαγγελέας διαφθοράς σήμερα, σίγουρα νεοκομμουνιστής.

«Δεν ήταν δάνειο, ήταν προσφορά για τις υπηρεσίες μου στην τράπεζα», είπε απολογούμενος στον καθρέφτη του ο Πάσχας ντυμένος Μεγάλη Παρασκευή.

Ο άνθρωπος αυτός εν τω μεταξύ είχε αποδειχθεί πολύ χρήσιμος για τον Στουρνάρα που τον έχει ακόμα παλουκωμένο σε θέση υψηλότατου στελέχους της Τραπέζης Ελλάδος. Ο τρόπος που χειρίζεται το δικό του δάνειο ο Πάσχας δε, του έδωσε το χρίσμα του ελεγκτή των τραπεζών για επιχειρηματικά δάνεια. «Ο τσαμπατζής ξέρει από τσαμπατζιλίκια», δεν είπε ο Στουρνάρας τελώντας σε αφωνία συμπαράστασης εν αναμονή της αναστάσεως της επόμενης δημοσκόπησης.

Και ζήσαν αυτοί καλά και εβδομήντα ακόμη στελέχη της ίδιας τράπεζας με χαριστικά μετοχοδάνεια ζήσαν καλύτερα. Μόνο ο εισαγγελέας δε μπορεί να κοιμηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: