12/9/18

Τέταρτο μνημόΝΔιο

Φυσικά κι έχουμε τέταρτο μνημόνιο στην Ελλάδα, αφού η ΝΔ έρχεται πρώτη στις δημοσκοπήσεις, Αυτό το μνημόνιο θα ισχύσει μόνο στην Πειραιώς του Μοσχάτου.

Θα το υποστούν μόνο όσοι στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν ΝΔ και Φώφη, αλλά θα ξαναβγεί ο Τσίπρας, οπότε καλά να πάθουν.

Η Ξαφά διοργανώνει συναυλία συμπαράστασης και καταφέρει να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ για το διαμέρισμά της στο Κολωνάκι. Η συναυλία θα γίνει σε γνωστή καφετέρια της περιοχής με συμβολικό  εισιτήριο εικονίτσες της Παναγίας σου και της ΜακεδοΜίας και μονεϊδικής.


Γυρίσαμε από τις διακοπές μας και στην Αθήνα εν τω μεταξύ -μας- τίποτα δεν άλλαξε. Ίδιος καιρός, ίδια κυβέρνηση και ο Σπυραντώνης Γεωργιάδης ακόμα δεν έφυγε από την Ελλάδα εις ένδειξιν διαμαρτυρίας.

Οι γιορτές χαράς στη χώρα μας είναι συγκεκριμένες. Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Φώτα, Απόκριες, καθαρά Δευτέρα, Πάσχα, Πρωτομαγιά, Πανελλήνιες εξετάσεις και κλείσιμο των σχολείων, άδεια άνευ αποδοχών, Δεκαπενταύγουστο, Έκθεση Θεσσαλονίκης, ξεκίνημα Σουρβάιβορ.

Η ΔΕΘέλω της Θεσσαλονίκης είναι πραγματική έκθεση ιδεών και ανίδεων. Στο περίπτερο της ΝΔ στη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης εκτέθηκαν με μαεστρία το ασφαλιστικό του Πινοσέτ και η Ιντεραμέρικαν.

Η ΝΔ θα κάνει την Ελλάδα τεράστια με ασφαλιστικό σύστημα Πινοσέτ, φορολογικό Βιντέλα, ανθρωπιστικό Απαρτχάιντ, Παιδεία Μεταξά, εθνικό δρόμο Ιωαννίδη, δημοκρατικό αίσθημα Φράνκο, τηλεοπτικό παράδεισο Τραμπ και πολλά άλλα δώρα από κατάστημα τρικ.

Την ευθύνη για τον ασφαλιστικό κουμπαρά του Πινοσέτ η ΝΔ την ανέλαβε, αλλά ο Καραγκούνης ακόμα δεν την παρέλαβε.

Για τη ΝΔ η δημόσια (αστική) τάξη στη ΔΕΘεσσαλονίκη έπρεπε να επιβάλλεται απλά: οι ακροδεξιοί να χτυπούν τους άνδρες των ΜΑΤ και αυτοί να χτυπούν τους αντιεξουσιαστές.

Ο Κουτσούμπας ακόμα δεν ανέλαβε την ευθύνη για τη μνημονιακή υποχώρηση του εργατικού κινήματος. Η επαναστατική εργατιά από μπρος παρθένα, από πίσω μπαίνουν τραίνα.

Με την ΕΡΤ θα γίνουμε αν δεν έχουμε ήδη γίνει- Βόρεια Κορέα του Κιμ. Με τον Τσίπρα θα γίνουμε Βενεζουέλα του Μαδούρου. Με τον Μητσοτάκη θα γίνουμε Αργεντινή του ΔΝΤ. Με τον Καραγκούνη θα γίνουμε Χιλή του Πινοσέτ.

Οι ευρωπαϊκές ιδέες κινδυνεύουν από την (κάτω)ακροδεξιά, από αυτούς που έχουν για άκρα τέσσερα δεξιά πόδια. Με την πρώτη δυσκολία εκεί το βάζουν, το βάζουν στα πόδια, δεν ξέρουμε ποιο και δε μας ενδιαφέρει.

Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ βγάζουν στις εθνικές οδούς της ιστορίας ακροδεξιές κορώνες με ηλιθιώδη τ(ρ)αχύτητα. Προφανώς πιστεύουν ότι έτσι θα τραβήξουν ακροδεξιές ψήφους, άρα πιστεύουν αυτά που λένε, είναι όντως ακροδεξιοί, δηλαδή ηλίθιοι.

Το πολιτικό Κέντρο πάντα πίστευε ότι ακροδεξιό χέρι που δε μπορείς να δαγκώσεις φίλησέ το. Ξεκινάνε φιλώντας χέρια Μητροπολιτών, συνεχίζουν με χέρια στρατηγών και φτάνουν μέχρι τα δεξιά χέρια του Μιχαλολιάκου. Σε κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι το δεξί χέρι Αδ-Όνειδος και Βορίδη.

Στις κυρώσεις πρώτα η Ουγγαρία. Κάποιοι στη ΝΔ θαυμάζουν τον Όρμπαν για το 49% που μάζεψε στις τελευταίες εκλογές. Μαζί και ο Κύρτσος που δεν τον θεωρεί ακροδεξιό, σχεδόν όλοι θαυμάζουν αυτόν που κατάφερε να φέρει τη χώρα του, Ουγγαρία, σε θλιβερή θέση. Εναντίον της το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία, υπέρ της ενεργοποίησης του άρθρου 7 της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οδεύει στην (πολιτική) πληρωμή κυρώσεων για την παραβίαση δημοκρατικών κανόνων εξού και η ανεύθυνη θέση που κρατά στο μεταναστευτικό.

Πηγαίναμε σε σχολείο διπλής βάρδιας. Τις μέρες που ήμαστε πρωινοί θέλαμε να ξεκινούν τα μαθήματα στις 12 το μεσημέρι και να σχολάμε μία ώρα μετά να προλάβουμε κι ένα καφεδάκι, να δούμε και καμιά γκόμενα. Όταν ήμαστε απογευματινοί θέλαμε να ξεκινούν στις πέντε και στην επόμενη ώρα να πιούμε το καφεδάκι μας στην πλατεία πριν πάμε φροντιστήριο. Αυτή την Παιδεία είχαμε και την τιμήσαμε όσο μπορούσαμε με κοπάνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: