30/7/18

Μάτι χρυσόψαρου

Η προειδοποίηση για την πυρκαγιά στο Μάτι έπρεπε να γίνει το αργότερο από το 1980.

Η νεώτερη ελληνική ιστορία είναι έτοιμη ν' αυτοπυρποληθεί. Διαπίστωσε ότι έχει μνήμη αυθαίρετου χρυσόψαρου. Όλα γραμμένα στην ανάρχιδη δόμηση.

Κακός πολιτικός ηθοποιός σημαίνει φως νερό τηλέφωνο στ' αυθαίρετα  των πρώην δασών. Και για να σιγουρευτούμε βάζουμε τους αυθαιρετούχους να φυτεύουν πεύκα. Και για να μην έχουμε κατά λάθος αντιπυρική ζώνη φυτεύουμε και κουκουνάρες εκατέρωθεν της λεωφόρου Μαραθώνος για τους Ολυμπιακούς του 2004 που ακόμα πληρώνουμε και με φωτιές.

Σαν σήμερα, 30 Ιουλίου του 1993 ξέσπασε πυρκαγιά στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας. Σε μια πόλη 1.800 κατοίκων πέθαναν δεκατρείς, αναλογικά, για τις 20 χιλιάδες στο Μάτι, 144. Δεν παραιτήθηκε ο τότε πρωθυπουργός, ούτε κανείς υπουργός του. Σημείωση, δεν υπήρχαν σ' εκείνο το σημείο ούτε γκρεμοί, ούτε  μάντρες αυθαιρέτων να εμποδίζουν την πρόσβαση στη θάλασσα.

Ακόμα ούτε μία συγνώμη από ΝΔ ΠΑΣΟΚ, δημαρχάρες και νομάρχες τους. Μόνο βιομηχανία διασποράς φημών από ηλίθιους σε πανηλίθιους.

Σύμφωνα με τους οδικούς χάρτες οι νεκροί ξεβράστηκαν στις παραλίες του Καρπενησίου, των Παξών και λίγοι στην Σικελία.

Πάνσοφοι λένε ότι το καιόμενο Μάτι των 20 χιλιάδων κατοίκων με ανέμους 11 μποφόρ χωρίς δρόμους και πρόσβαση στη θάλασσα θα μπορούσε να εκκενωθεί σε μισή ώρα. Είχαμε και θεωρίες ότι το Ολυμπιακός Στάδιο γεμάτο μπορούσε. Ναι; Έστω το ΟΑΚΑ γεμάτο με 65.000ανθρώπους και κάποιος τους λέει να φύγουν αμέσως γιατί θα καούν. Τι πιστεύει ότι θα έχει γίνει μετά από μισή ώρα;

Το κράτος δεν αρκεί γιατί δεν είναι λιγότερο. Δεν μεταδίδω άλλο.

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: "Ψηφίστε μας, θα σας δώσουμε λεφτά δανεικά να ξαναχτίσετε τα αυθαίρετα και να ξανακαείτε".

Τα καλοκαίρια η Ελλάδα γίνεται μια απέραντη ψησταριά με καλοχτενισμένους ψήστες στα τηλεοπτικά κανάλια.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΘΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
Πυρκαγιές κι αμέσως μετά πλημμύρες. Ακολουθούν καύσωνες και στο τέλος Μητσοτάκης πρωθυπουργός.

Είχαμε και κυριακάτικη νεροποντή στην Αττική και ούτε τώρα παραιτήθηκε κανείς. Να δεις που ούτε μετά τον καύσωνα που ελπίζουμε να έρθει θα έχουμε παραιτήσεις. Ούτε μετά από πολύνεκρο τροχαίο, ούτε καν μετά από βαριά εντός έδρας ήττα της εθνικής μας. Αίσχος.

Κούλη, δε θυμάμαι καλά, είπες να παραιτηθεί και ο Ψινάκης που την ώρα της πυρκαγιάς δεν βρισκόταν ούτε στο Δημαρχείο;

Οικόπεδα με ΝΔόσεις
Ευτυχώς που από το 1975 ο γέρος Καραμανλής προστάτεψε το δάσος με άρθρο του Συντάγματος

Τις κυβερνήσεις δεν τις κρίνεις κατά της διάρκεια της πυρκαγιάς, αλλά τι κάνουν από την επόμενη μέρα. Αυτές οι μέρες άλλωστε έφεραν τις καταστροφές.

Καταζητείται ο οπλίτης που είπε το “Νενικήκαμεν”, γιατί εξαιτίας του έγινε η λεωφόρος Μαραθώνος και κατόπιν η οικοπεδοποίηση της παραθαλάσσιας περιοχής. -δεν ήταν ο Φειδιππίδης-

Έσκασε στα ΜΜΕ και η λέξη εγκαυματίας. Δεν προβλέπουμε να χρησιμοποιείται αργότερα, γιατί θα παραπέμπει στο Μάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: