26/5/18

Μένουμε Έξοδο - Οπισθωτές

Κούλης – Φώφη (ΚουΦώ) είναι με την Ελλάς: “ΔΝΤ γερά, ζήτα και νεφρά”. (Για ν' ανακάμψει η οικονομία μας)

Ευρωφιλελέδες:Πρώτα θα σας πάρουμε ό,τι σας έχει μείνει και μετά σας σώζουμε. Και θα πείτε κι ένα τραγούδι”. (Το “Δώσ’ μου να πιω το δηλητήριο”)

ΕΥΡΩΠΗ
Εμείς έχουμε κρυμμένους άσσους στο μανίκι μας: “Έχουμε κι ένα νεφρό για μια ώρα ανάγκης”. (Το δεξί. Κάτω τα χέρια και τα νυστέρια από το αριστερό νεφρό μας)

ΠΑΤΡΙΣ
Η Μέρκελ και χωρίς τον Σόιμπλε καταφέρνει κι εφευρίσκει χτυπήματα κάτω από την ευρωζώνη, όπως “ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ”.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κούλης Φώφη: (ΚουΦώ) “Σας σώσαμε από τη δραχμή πριν καν κινδυνεύσετε”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τη λιτότητα την αντέχουν οι πλούσιοι και όσοι δεν έχουν κότσια να παλέψουν για την ανατροπή της.

ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑ
Δε φοβάμαι τα αντιλαϊκά μέτρα με αριστερή κυβέρνηση. Τα πλήρωνα τόσα μπλε και πράσινα χρόνια και άντεξα. Τώρα θα κωλώσω;

ΠΙΣΤΗ
Βλέπω φως (νερό, τηλέφωνο) στο βάθος του τούνελ: εφαρμόσαμε το τρίτο και μακρύτερο μνημόνιο και ανακτήσαμε την εμπιστοσύνη των θεσμών την οποία ποτέ δεν είχαμε, ούτε φυσικά την έχουμε τώρα.


ΠΟΝΟΣ
Έτσι όμως που μας χώνουνε μέτρα οι οπισθωτές χρειαζόμαστε κυβέρνηση ειδικού ποπού. Ο Λεβέντης δήλωσε πρόθυμος ν’ αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών ή την προεδρία της ΝΔ η και του ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι μαζί τις τρεις αυτές θέσεις. Μία μία.

ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ
Εντάξει, τρώμε μέτρα για μετά το 2019, τουλάχιστον μην τρώμε στη μάπα Γεωργιάδη, Βορίδη, Πλεύρη, Σαμαρά, Βενιζέλο, Λοβέρδο υπουργούς. Το Σταυροθοδωράκι δήλωσε ότι βολεύεται και με τη θέση προέδρου του ευρωκοινοβουλίου.

ΛΥΣΗ
Στη Σεβαστουπόλεως πήραν μια μουσική ανάσα και αντέχουν: “Κάντ’ υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει γερμανικός / κάντ’ υπομονή, μια Ποταμιά θ’ ανθίζει στη γειτονιά”.

ΕΚΤΑΚΤΟ
Το Σταυροθοδωράκι πήγε Βερολίνο και υπέγραψε το κλείσιμο της αξιολόγησης, που θ' ανοίξει και θα μας περιμένει τον Σεπτέμβριο.

ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο ΓΑΠ έλεγε, “Ή χρεοκοπούμε ή πάμε σε μνημόνιο”. Σαμαράς Βενιζέλος σαφώς διαφορετικοί: Ή πάμε σε μνημόνιο χρεοκοπούμε”.

ΚΑΚΙΑ
Ελπίζω αν υπάρξει τέταρτο μνημόνιο να είναι μόνο για τους πλούσιους.

ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ
Το κακό είναι που η Λαγκάρντ μετά τη συνάντησή της με τη Μέρκελ, έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα, δηλαδή σ' εμάς τους κατατρεγμένους, γιατί, είπε, το πήγαμε πολύ καλά το γράμμα, συγνώμη, το πρόγραμμα που μας επέβαλε.

Ο ΜΑΛΑΚΑΣ
Δεν ανησυχούμε. Το ΔΝΤ αποτελεί εγγύηση για λάθη που μόνο αυτό μπορεί να κάνει.

ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΕΞΟΔΟΣ
Τους εκτυλίξαμε σε μια συμφωνία χαρτί και τώρα Γερμανοί χριστιανοδημοκράτες και Βα(ρ)βαροί χριστιανοκοινωνιστές τρέχουν να βγάλουν τα κάστανα από την τρύπα. Το φίδι και η φωτιά είναι για μετά την αξιολόγηση.

ΣΕΞ
Μετά την ελαφρά πηδηματούχο έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια οι ευρωφιλελέδες οικονομολόγοι άρχισαν τα σενάρια επί χόρτου. Τρίφυλλο.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Ο Κούλης πρότεινε να μετοχοποιηθεί η έξοδος από τα μνημόνια συμφωνία.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Στις διαπραγματεύσεις το ευρω-ιερατείο του ΔΝΤ έπαθε ρήξη μνημονίσκου.

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑΙ
Μετά την έξοδο ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις. Η εφαρμογή έχει ξεκινήσει πριν την είσοδο.

ΛΟΓΙΚΕΥΣΗ-ΛΟΓΙΚΑΥΣΗ
Καμία ανησυχία. Και πριν την αξιολόγηση στη λιτότητα ήμαστε, γιατί οι μικρομεσαίοι και κάτω δεν βγάζανε λεφτά ούτε από στοίχημα, ούτε από απάτες, ούτε καν από τις δουλειές τους και οι πιο πάνω βγάζανε λεφτά από τα σύνορα.

ΑΠΟΡΙΑ
Πώς θα έρθουν τα λεφτά που θα εκταμιευτούν μετά την αξιολόγηση; Θα τα ρίχνουν από αεροπλάνα σε τσουβάλια ή να τρέξουμε να τα υποδεχτούμε στο αεροδρόμιο, ως τρομερούς μπαλαδόρους γκολτζήδες; Ελπίζουμε μην έρθουν το καλοκαίρι, γιατί τότε κινδυνεύουμε από μάπα το καρπούζι.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Μετά την έξοδο από τα μνημόνια το μπαλάκι θα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας. Όχι τα λεφτά.

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΛΕΦΤΑ
Δε μας νοιάζει να πάρουμε χρήματα. Αυτά όπως έρχονται έτσι φεύγουν χωρίς να τα δούμε.

ΟΥΔΕΝ ΑΣΠΟΙΔΑ
Η μαμά Ελλάς μας παραδίδει την ασπίδα-συμφωνία και μας λέει λακωνικά «Ή αυτήν (θα φέρεις) ή άσ’ τα να πάνε». Με λίγα λόγια : «Ή ταν ή την πατάν». (Ή παν' ή τη μπουτάν)

Δεν υπάρχουν σχόλια: