29/5/18

Ματαρέλα Ντεγκρέτσια

Ο βασιλεύς Μοτσαρέλα αρνήθηκε να διορίσει έναν υπουργό, τον Οικονομικών και απέρριψε όλη την κυβέρνηση από την εκλεγμένη Βουλή κι έβαλε στην πρωθυπουργία το ΔΝΤ αυτοπροσώπως.

Σημείωση: Οι σορτάκηδες νεοφιλελεύθεροι αρκούνται σε κυβέρνηση ολίγων μηνών, θα έχει μικρά, αλλά ασφαλή κέρδη. Τι θα γίνει μετά δεν ενδιαφέρει γιατί θα έχουν πουλήσει τις μετοχές της.

Αρχές της δεκαετίας του '60 στην Ελλάδα ο βασιλεύς Κωνσταντίνος Ντεγκρέτσιας δεν ήθελε για υπουργό Εθνικής Αμύνης τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, τον παππού, αλλά δεν είχε γεννηθεί ακόμα ο Κούλης, οπότε δεν ασχολούμαστε, δε μας νοιάζει, γιατί αισθανόμαστε 17χρονοι.

Εμείς νοιαζόμαστε για τα εσωτερικά ενός πρώην κυβερνητικού κόμματος που, όπως φροντίζει η ηγεσία του, μας διαβεβαιώνει έργω ότι δεν πρόκειται να το ξαναδούμε σε κυβέρνηση.

Ο Τσεκούρ-Βορίδ είναι 100% σίγουρος επόμενος πρόεδρος της ΝΔ εκτός φυσικά αν βγει κάνας άλλος.

Νέα υπόσχεση πέταξε στον αέρα ο Some Are Us: "Ξαναβγάλτε με πρόεδρο της ΝΔ και θα ξανακλείσω την ΕΡΤ".

Αχίλλειος φτέρνα της ΝΔ η σκέψη για σκιώδη κυβέρνηση της. Όμως τι σχήμα είναι το κυβερνητικό της ΝΔ; Σίγουρα δυσδιάστατο, δηλαδή επίπεδο. Θα το λέγαμε τρίγωνο, αλλά έχει δύο σκέλη. Ας το πούμε δίγωνο*. Δεν είναι φυσικά ισοσκελές δίγωνο, ας το πούμε σκαληνό, δηλαδή κουτσό, αν και σύμφωνα με την τακτική του έπρεπε να το πούμε κρυφτό. Άρα το κυβερνητικό σχήμα της ΝΔ είναι παιχνίδι. Ίσως και μακριά γαϊδούρα με τον Βενιζέλο μαξιλάρι και τον Σαμαρά καβαλάρη που πηδάει πάνω στο θυμό όλων μας. Βέβαια οι σκιώδεις υπουργοί παίζουν την κολοκυθιά για το τι θα κάνουν. «Εγώ θ’ απολύσω δημόσιους υπαλλήλους;», «Και ποιος ν’ απολύσει;», «Ν’ απολύσει ο τάδε». Παίζουν την κωλοκυθιά στα κανάλια τους και κάνουν τηλε-κωλοκύθια τούμπανα κυβερνώντας από τη Μπλατεία Κωλονακίου. Κωλοκατάσταση

*Σε τηλεοπτικές δηλώσεις είναι δίφωνο

Αδωνείται ο τόπος με τα ληγμένα είδη και την πιπερωμένη ακροδεξιά για να μην καταλαβαίνει ο πελάτης την ξινίλα της προχθεσινής ντομάτας που του πέφτει βαριά στη μούρη.

-Κύριε πρέσβη των ΗΠΑ, τι γνώμη έχετε για τον Κούλη; 
-Καλό παιδί. 

Σα να ρωτάς την Άντζελα Δημητρίου για τραγουδιστή που καλό είναι να μην ανοίξει ο στόμας του, ούτε για δηλώσεις ούτε για τραγούδι. (Η Άντζελα δεν κάνει δηλώσεις, κάνει μόνο απαντήσεις)

Η Άντζελα Δημητρίου καταγγέλλει πως την ώρα που επέστρεφε από το Μποντρούμ, όπου τραγουδά ανακάλυψε να έρχεται μαζί με τον φουσκωτό της κι ένας αιματοδιψής Γιαπωνέζος come, εικάζει, από τη Συρία με πλαστικό διαβατήριο.

ΕΥΞΥΠΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ
-Όχι, Άντζελά μου, το hotspot στη Λέσβο δεν είναι καυτό φωτιστικό. Και δεν το λένε Καράτε  Πε, ούτε Καράτε Κιντ. Είναι Καρά Τεπέ, Μαύρος Λόφος.
-Δεν είπα Καρά Τεκέ, ρε θεριακλή!

Οι ακροδεξιοί και οι μεγαλοεργοδότες δεν θέλουν τους Σύρους πρόσφυγες, γιατί αυτοί έχουν όλοι πτυχία πανεπιστημίων. Τι να τους κάνουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: