24/5/18

Όχι στα θερινά τμήματα της Βουλής

Το καλοκαίρι είναι η εποχή των ζωντανών εμφανίσεων καλλιτεχνών,  τις λέμε και λάιβ. Ζητάμε και λάιβ πλειστηριασμούς και θερινή λειτουργία της Βουλής στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Θα περάσουμε καλά.

Τα τηλεοπτικά προγράμματα των ιδιωτικών καναλιών έχουν πέσει στο γκρεμό. Ο λαός στρέφεται πια στο το καλύτερο που προσφέρει η δημόσια τηλεόραση στο ψυχαγωγικό: στις συνεδριάσεις της Βουλής. Και ολομέλειες και ερωτήσεις, επερωτήσεις και ώρες του πρωθυπουργού και ώρες της Φώφης και ώρες του εν αναμονή πρωθυπουργού και συνεδριάσεις επιτροπών, πλήρης ορχήστρα, δηλαδή συμφωνική.

Η Φώφη έκανε ερώτηση στη Βουλή για τη Οικονομία. Ένα ερώτημα πλανιέται πάνω από το Σύνταγμα: ο Κουτσούμπας γιατί δεν αποχώρησε; Ξέχασε ότι έχουμε Καπιταλισμό, όπως στη συζήτηση για τη Νοβάρτις;

Ευτυχώς που υπάρχει κι ο Ρουβίκωνας, αλλιώς ο Κούλης θα δεν είχε λόγο να πάει στη Βουλή και θα χάναμε το ψυχαγωγικό σκέλος των συνεδριάσεων.

Ελπίζουμε ο Κούλης ν’ ακολουθήσει το παράδειγμα του Σαμαρά που και ως τέως πρόεδρος της ΝΔ κάνει πρόγραμμα στη Βουλή.

Τους βαριέμαι σαν τις σαπουνόπερες. Οι ακροδεξιοί  τσαμπουκάδες στο δρόμο έναντι αδυνάτων και κλαψιάρηδες στο δικαστήριο.

Δεν είναι ακριβώς ακροδεξιοί. Είναι μπράβοι. Σχεδόν όλοι εκτελούν εντολή να δείρουν κάποιον σήμερα, με την προοπτική αύριο να πάρουν μια δουλίτσα που θα τους δώσει κι ένα εφάπαξ  χαρτζιλίκι. Όπως κάνουν οι νταβατζήδες μαγαζιών με παιδιά των βαρέων αθλημάτων. Ένας μικρός τσαμπουκάς και μετά κέρασμα.

Μόνο τέτοια νούμερα να μιλάνε

ΓΛΩΣΣΑ
Όλες οι λέξεις στα ελληνικά; Αυτό πλέον καταντά Στα(ε)λληνισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: