6/12/17

Από τις απεργίες που θυμάμαι

Το κακό με τις απεργίες είναι ότι όσο πιο πολύ μιλάμε γι' αυτές τόσο λιγότερο τις κάνουμε.

Με τις τελευταίες νομοθετικές εξελίξεις το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Από τα ζόρια στα ζάρια: “Απεργοσπάστα και ξαναρίχτα”.

Ξέρω μια απεργία σε εργοστάσιο, η οποία ήταν σύννομη αν κι έγινε έγινε χωρίς πλειοψηφίες, χωρίς καν σωματείο, είχε καθολική συμμετοχή και πέτυχε. Καλύφθηκε μάλιστα ζωντανά από την “Κόρη μου τη σοσιαλίστρια”.

Κατά καιρούς έχουμε χάπενινγκ στου Περαία το λιμάνι που το λένε ΠιΝιΟ με απεργίες εκ του Περισσού

ΕΚΤΑΚΤΟ
Απεργεί σήμερα και η αξιωματική αντιπολίτευση. Η ΝΔ με προσωπικό ασφαλείας. Η υπαξιωματική αντιπολίτευση δεν απεργεί, είναι άνεργη.

Η ΝΔ δεν κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των απεργιών. Αυτή η μη κίνηση προβληματίζει επαγγελματίες της ΓΣΕΕ.

Μυστήριο τραίνο: “Απεργία της ΓΣΕΕ και ανακοινώσεις της κατά των μνημονίων”.

YES, EE - Άδε δη. Σήμερα απεργούμε YES, EE. Θα γίνει της εργατομάνας το κάγκελο.

Επί Σαμαρά-Βενιζέλου, η ΓΣΕΕ έκανε απεργία σ' όλη την Ελλάδα τη μέρα που ο πρόεδρός της είχε φροντίσει να λείπει στο εξωτερικό για συνδικαλιστική δράση.

Δε θα δεις τον πρόεδρο ποτέ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΕ / Ούτε και η άλλη δηλαδή, η ΑΔΕΔΥ, η ΑΔΕΔΥ.

ΓεΣΕ-ΓεΣΕ-Ε το κόμμα σου λαέ.

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ χτίζουν το σοσιαλισμό στην Ελλάδα τους. Τους έφαγαν τα σαλόνια και οδηγήθηκαν σε λάθος στο διαφημιστικό: “Ξεκινάμε με το αλφαλιστικό”. Στην επόμενη απεργία τους θα πολεμήσουν το βηταλιστικό. Το ασφαλιστικό το τσάκισαν με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Από τη ΓΣΕΕ: “Η 25ωρη απεργία μας με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού ήταν απόλυτα πετυχημένη. Δεν Δεν κερδίσαμε τίποτα. Έτσι είμαστε ελεύθεροι να συνεχίσουμε. Για το πότε θα ξεκινήσουμε την επόμενη απεργία θα ρωτήσουμε τον Καζαμία. Καλες γιορτές και πάν' απ' όλ' απεργία”.

Οι όλο και περισσότερες από συνήθεια ή κατά παράδοσιν διαδηλώσεις και οι απεργίες, κάτι σαν ανεπίσημες αργίες, άδεια από τη σημαία, απέδειξαν ότι δεν κάνουν τελικά απολύτως τίποτα. Θα τις λέγαμε υπαργίες. Είναι σαν την ερώτηση στον φαρμακοποιό:

-Το Βιάγκρα δεν είναι υπόθετο;
-Όχι, κύριε.
-Α, γι' αυτό δεν έπιασε!

Kanetogaboy@
Το κακό είναι να μην κάνεις τίποτα. Έτσι, κάναμε πως δουλεύουμε, κάναν πως μας πληρώνουν, κάνουμε πως απεργούμε, άλλοι κάνουν πως κυβερνούν, παράλλοι κάνουν πως αντιπολιτεύονται, ο ένας κάνει πως κάνει οικονομία, ο δύος κάνει πως σπαταλά, ο τρίος κάνει πώς και πώς να κάνει, κάνε κάνε, κάτι θα κάνεις. 

-Κάνε τον καουμπόη.
-Κάνε εσύ το άλογο.

Απεργία κάνουμε όταν πεινάσουμε, για να μην πεινάσουμε ή και για να πεινάσουμε.

Μπαχαλάκηδες δήθεν αλληλέγγυοι στους κρατούμενους που δεν κάνουν πια απεργία πείνας σκέφτονται για συμπαράσταση να κάνουν μια συμβολική κίνηση, να καταλάβουν γνωστά εστιατόρια των Αθηνών και της Πάτρας.

Τέρμα η απεργίες πείνας. Ψωμί σουβλάκι και Γιάνη Βαρουφάκη.

Ρεπορτάζ: “Δεν ξέρουμε αν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από πείνα ή από απεργία”.

-Αψού.
-Απεργίτσες.

4,5 δισ. σε μέτρα για 2019-2022 απαιτεί η Ξαφά για το ΔΝΤ και απειλεί με απεργία πείνας. Το ΔΝΤ θ' απεργεί, εμείς θα πεινάμε, απεργεί δεν απεργεί. 

Στελέχη της ΝΔ που διώκονται για σούφρωμα δημοσίου χρήματος διαμαρτύρονται και ξεκινούν το αντίθετο της απεργίας πείνας. Θα τρώνε μέχρι σκασμού.

-Μπαμπά, υπάρχουν απεργοσπάστες πείνας;
-Ρε γυναίκα, με ποιον έκανες αυτό το μούλικο;

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ
Θυμάμαι την απεργία των πενταμηνιτών με πρώτο πρώτο τον Μεϊμαράκη.

ΜΜΕ
Δεν ξέρω αν τόσο καιρό απεργούν στο ΜΕΓΚΑ Τρέμη, Πρετεντέρης και Καψής. Πάντως οι ιδιοκτήτες εφημερίδων με απλήρωτους εργαζόμενους υποστηρίζουν το ιερό δικαίωμα της απεργίας σίγουροι ότι δεν υπάρχουν πρωτοβάθμια σωματεία να τους απειλήσουν. Έτσι, χωρίς κίνδυνο ξεσηκωμού, τα κανάλια ετοιμάζουν νέα ριάλιτι σόου με σκηνικό τις διαδηλώσεις απεργών.

ΓΛΩΣΣΑ
Απεργώ, απερσύ, απεραυτός.

Από Ρο
Λευκή απεργία ξέρω τι είναι. Μαύρη απεργία τι είναι; Ελπίζω σε λίγο μην αρχίσει λευκή απεργία και στην παραγωγή-εισαγωγή κωλόχαρτου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΗΜΕΡΑΣ
Δηλαδή όταν απεργούν οι εφοριακοί γίνεται φοροδιαφυγή;

Δεν υπάρχουν σχόλια: