31/12/17

Α-πα-πα-παραμονή Κούλη

Σε περιμέναμε, 2019, αλλά δεν ήρθες. Κουλημέρα νέα χρονιά
Λέξη της χρονιάς: “Φέικγιου”. Απάντηση: “Πάρ' τη και κοιμήσου”.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Επίκειται παραίτηση του 2017, η ΝΔ καταγγέλλει πιθανή άμεση ανάθεση της χρονιάς στο 2018 σε βάρος του 1989 που αδικείται.

ΛΑΪΦ ΣΤΑΪΛ
Πρόσωπο της χρονιάς ο Μητσοτακούλης στο χώρο της κωμικής, για κάθε κάθε σεβαστό κόμη της κώμης με τα κομμωτήρια, που θέλει να γίνει κωμόπολη, όπως και η Κώμη Τήνου, Αχαΐας, Αρκαδίας και όπου αλλού γλαύκα κομίζεις.

ΥΓΕΙΑ
Τρέλα η ΝΔ. Έχει στα δεξιά της πολύ δυνατή ακροδεξιά και στο εσωτερικό της καταλαμβάνεται από ακροδεξιά τάση, αλλά δεν είναι επιδέξια.

ΧΡΗ
Οι δεξιοί μας λένε ότι ο νέος χρόνος θα μπει με νέους φόρους. Ο χειρότερος φόρος που μπορεί να μας επιβάλει ο νέος χρόνος λέγεται Κούλης.

Το αίμα ευρώ δεν γίνεται
Μαθημένοι από παλιά, όλ τουγκέδερ, “Πάει ο παλιός ο φόρος / ας γιορτάσουμε παιδιά-α / ήρθε ο νέος με τα δώρα / με τραγούδια με χαρά”.

Θέλουμε περισσότερα φορολογικά έσοδα. Από πιο λίγους όμως. Αν πληρώνουν λιγότεροι και τα έσοδα μεγαλώνουν πα να πει ότι πληρώνουν πλουσιότεροι. Αν πληρώνουν περισσότεροι και τα έσοδα μένουν ίδια πληρώνουν περισσότερα οι φτωχοί. Αν πληρώνουν περισσότεροι και τα έσοδα λιγοστεύουν άσ' τα να πάνε.  

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ
Όταν άλλαζε η χρονιά από 1945 σε 1946 ο Αϊνστάιν είπε μια ιστορική φράση που έμεινε: "Χρόνια πολλά". Τη φράση αυτή την χρησιμοποιούν πολλοί μέχρι σήμερα, χωρίς όμως την απαραίτητη μνεία στον μεγάλο επιστήμονα.

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ
Ως γνωστόν η προσπάθεια για εξεύρεση ιδέας στο πλαίσιο έρευνας για τον Αϊνστάιν προσομοιάζει με το σφίξιμο πάνω στη λεκάνη της τουαλέτας, όπου και πολλές εφευρέσεις και μυστήρια της Αγκάθα Κρίστι. Ένα πρωινό, όταν ο Αϊνστάιν ζοριζόταν με τα μαθηματικά που του μάθαινε ο Καραθεοδωρή, είπε την ιστορική ατάκα: “Γκμμμμμ”.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
Πολλές φορές οι μεγαλύτερες ανακαλύψεις-εφευρέσεις είναι αποτελέσματα λάθους. Σκεπτόμενος ο Αϊνστάιν περπατούσε σε διάδρομο πανεπιστημίου των ΗΠΑ και κατά λάθος σκούντησε φοιτήτρια που κρατούσε κύπελλο καφέ με αποτέλεσμα να χυθεί πολύς στο φουστάνι της και να σχηματίσει ένα ακαθόριστο κυκλικό δίσκο. Τότε ο Αϊνστάιν αστραπιαία είπε την ιστορική φράση που θα έμενε στην ανθρωπότητα: “Συγνώμη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: