14/10/17

Αστακή ΝΔημοκρατία

Ο Κούλης υπόσχεται ως πρωθυπουργός πλήρη αστυνομική και στρατιωτική φύλαξη όλων των δικηγόρων της Ελλάδας, με ένα όργανο μέσα κι ένα έξω απ’ τα γραφεία τους, ενώ κάθε μεταφορά τους θα γίνεται συνοδεία αρμάτων μάχης και ΛΟΚατζήδων, εποπτεία ελεύθερων σκοπευτών, όλοι οπλισμένοι σαν αστακοί. Δείχνει ότι μόνο αυτός εγγυάται την μετα-αστική, την αστακή δημοκρατία.

Με αστική και αστακή πάμε για αστιακή δημοκρατία, όπως κι αν ακούγεται.



ΝΔ ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν. Αυτή τη βδομάδα δεν γίναμε Βενεζουέλα, ούτε Αργεντινή, ούτε Κολομβία, ούτε Κορέα. Γίναμε Σικάγο. Γι’ αυτό πήγε εκεί ο πρωθυπουργός μας.


Αν, κύριε Δένδια για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου φταίει η διακυβέρνηση της χώρας τα τελευταία 2,5 χρόνια, οφείλεις ν’ απαιτήσεις  από την αστυνομία να σταματήσει αμέσως τις έρευνες, αφού ήδη εσύ και η Φώφη, μην την αδικούμε, εξιχνιάσατε το έγκλημα από την πρώτη στιγμή

Ναι; Θέλετε πολιτικά κίνητρα στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου; Αν έχει να κάνει με πελάτες του για τις υποθέσεις των εξιπλιστικών μιζών; Πώς τη βλέπετε τότε την πρα(γ)ματικότητα, κύριε Κούλη; Κράτα πισινή, γιατί η ζωή πάντα στη φέρνει από πίσω.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΑΡΕΞΗΓΙΟΜΑΣΤΕ
Οι δολοφονίες κατ’ έτος σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΓΑΔΑ
Αυτά βλέπουν στο Μοσχάτο της Πειραιώς και αλλάζουν αμέσως θέμα:

ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ…
…σκέφτεται να προσφύγει η ΝΔ με επιχείρημα ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη ξεκίνησε πριν από δυόμισι χρόνια, αμέσως μετά την άνοδο του Τσίπρα στην εξουσία.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

ΕΡΩΤΩ
-Ποια ελληνική οργάνωση θα τολμήσει να βραβεύσει τον ΓΑΠ για την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός;

ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΩΤΩ
-Γιατί κάποιοι χαρακτηρίζουν ως απειλή την υπόσχεση του Λεβέντη να παραιτηθεί από βουλευτής;

ΓΛΩΣΣΑ
Ασφαλής προσέγγιση χαρακτήρα μετά την κατατονική αντιπολίτευση δεν είναι η μονοτονική, αλλά η μονότονη αντιπολίτευση. Βέβαια πλησιέστερη είναι η αξιωματική αντιπολίτευση, αφού η αναπόδεικτη θεώρηση της ζωής μέσω αξιωμάτων, η δογματική, είναι πρώτη μούρη.

Η λαϊκιστική, πιο ταιριαστά «λαϊκίστικη» με ανέβασμα τόνου και οξείας και έντασης,αντίληψη των πραγμάτων παραμένει τραβεστί δογματική με απίθανα πειστήρια ως αποδεικτικά μέσα. Πχ, «Γίναμε Σικάγο, γι’ αυτό ο Τσίπρας πήγε πρώτα στο Σικάγο».

Φυσικά η εκ των υστέρων επαλήθευση προφητειών είναι υστερική αντίληψη κάποιων υστερικών με το ιδιόκτητο και αυθαίρετο δίκιο τους, κάτι σαν το εξοχικό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: