27/10/17

Ποιος αντιπολιτεύεται αυτή τη χώρα;

Όλα τα κόμματα, ακόμα και το μικρότερο, φέρονται λες και κυβερνούν. Αν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Λεβέντης, Σταυροθοδωράκι, Κουτσούμπας και χρυσαβγάδες αποφασίζουν και διατάσσουν την κυβέρνηση τι να κάνει, τότε ποιος είναι αντιπολίτευση;

Η αρχική απορία μας ενισχύεται όταν θυμόμαστε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας μετά κάθε ολομέλεια της Βουλής ή ώρα του πρωθυπουργού δεν τρέχει να τα μαζέψει η κυβέρνηση, αλλά ο Κούλης, Αυτό φτάσαμε να το εκλαμβάνουμε ως κάτι φυσιολογικό. Και δεν είναι το μόνο.

Κάθε χώρα της γης έχει χρέος απέναντι σε άλλες χώρες. Έτσι, με τις απαιτούμενες προσθαφαιρέσεις βγαίνει το συμπέρασμα ότι όλες οι χώρες, όλη η γη χρωστάει κάτι πολυεκατομμύρια, κανείς δεν ξέρει σε ποιον πλανήτη ή άστρο τίνος γαλαξία. 

Δεν παραξενευόμαστε που κάθε χώρα έχει (μυστικές;) υπηρεσίες αντικατασκοπείας και καμία κατασκοπίας. Όλες οι χώρες έχουν υπουργεία άμυνας, κανείς όμως δεν αναρωτιέται για ποιο λόγο τα έχουν, αφού σε καμία χώρα δεν υπάρχει υπουργείο επίθεσης.

Και αν μας πει κανείς ότι καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, ας απαντήσει γιατί οι ομάδες έχουν αμυντική ζώνη και αμυντικούς παίκτες.

Επίσης, ας μας εξηγήσει κάποιος γιατί είναι μυστικός πράκτορας ο Τζέιμς Μποντ 007, αφού τον ξέρει όλη η υφήλιος.

Ας μείνουμε με στις απορίες μας: πότε θα ήταν κάποιος ευχαριστημένος με τα έργα του Τσίπρα; 

Ο Τσίπρας δεν έκανε επανάσταση. Συμφωνώ, αλλά και να έκανε ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι πάλι κάποιοι παραπονιάρηδες δεν θα του έβρισκαν κάτι κακό; Ο Λένιν πριν από 100 χρόνια εγκαθίδρυσε (όχι μόνος) κομμουνιστικό κράτος, αλλά βρέθηκε μια μαλακισμένη αριστερίστρια και τον πυροβόλησε. Θυμίζουμε αυτό ήταν η αιτία του πρόωρου θανάτου του.

Άλλη μια, έμμεση αυτή τη φορά, απορία: μετά από 225 ημέρες η Ολλανδία απέκτησε και πάλι κυβέρνηση. Η Γερμανία για την ώρα τη γλυτώνει. Μιλάμε για τις χώρες που φημίζονται για την πολιτική τους σταθερότητα.

Τελευταία απορία.

Και μια πιο τελευταία απορία.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: