4/6/17

Πόουλ μου, Ανδρέα μου

Νέα επιστολή Γεωργίου στον Τόμσεν. “Πόουλ μου, γουί πουτς χερ”.

Το είπε ο Σόιμπλε για τον Τσίπρα: Το χρέος, χρέος και ο νέος τέως.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μαγαζί που έχει μόνο ταμείο. Μπαίνεις και χωρίς να το καταλάβεις φτάνεις αμέσως στο ταμείο πριν την έξοδο. Τι να κάνεις, βγάζεις λεφτά να πληρώσεις, δεν έχεις και σου δίνει το μαγαζί, τα δίνεις στο ταμείο, αλλά τότε χρωστάς περισσότερα, σου ξαναδίνει το μαγαζί, τα ξανασκάς cash στο ταμείο και χρωστάς ακόμα περισσότερα. Έτσι, δε μπορείς να βγεις ποτέ από το μαγαζί. 

  • Ρυθμικόν άσμα: “Κας-κας-κας / Κας-κας-κας / τα λεφτά σου όσο μου σκας / δε μπορείς να μου τη σκας".
  • Ρεμπέτ ασκέρ: “Όσο πιο βαθιά Ευρωπαίος / τόσο πιο μακρύ το χρέος”.

0,4% ανάπτυξη στην Ελλάδα διαβλέπει η ΕΣΤΑΤ για το πρώτο τρίμηνο του 2017. Π Κούλης ζητά να μπει όριο 3% για την είσοδο της ανάπτυξης στην ΕΛΣΤΑΤ. Ο Σόιμπλε συμφωνεί. 

Ως γνωστόν μπλέξαμε, γιατί πολύ απλά ο κατηγορούμενος τέως πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και ταυτόχρονα υπάλληλος του ΔΝΤ το έλλειμμα 6% το έκανε 16% και το έστειλε στους αλλοδαπούς προϊσταμένους του.

Ραγδαία πτώση όλων των μετοχών στην ιταλία, γιατί ο Τόμσεν είχε προβλέψει ότι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ θα νικήσει η Ρεάλ, όλοι πίστεψαν το αντίθετο, αγόρασαν μετοχές ιταλικών επιχειρήσεων και τώρα τις πουλάνε με το κιλό. Μια φορά έκανε σωστή πρόβλεψη ο τύπος και πάλι κάποιοι το πλήρωσαν αυτό ακριβά. 

Ρε Αλέξη, γιατί να μη θέλει ο Σόιμπλε τη χρεοκοπία της Ελλάδας; Τι θα τον πειράξει αν η Ελλάδα γίνει Σομαλία, Υεμένη ή όπως μια από τόσες και τόσες φτωχές χώρες της Ασίας και της Αφρικής; Οι ηλίθιοι φοβούνται μη γίνουμε Βενεζουέλα και γι' αυτό ζητούν να αντλήσουμε πετρέλαια από Ιόνιο και Αιγαίο λες και η Βενεζουέλα που το έκανε είναι πάμπλουτη, μην πούμε βαθύπτωχη, συγνώμη, βαθύπλουτη.

Η Ελλάδα ως γνήσια νεόπλουτη χώρα ήθελε και Ολυμπιακούς Αγώνες. Τώρα ως νεόπτωχη χώρα φιλοξενεί συνδικαλιστικούς αγώνες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Ο Κούλης κάνει κακό και στη Βρετανία. Πρόωρες εκλογές-πρόωρες εκλογές απαιτούσε και τσίμπησε η Μέι για να χάσει την κοινωνική πλειοψηφία της και μετά το τελευταίο ...τροχαίο ισλαμικό χτύπημα κινδυνεύει να χάσει και την πρώτη θέση. Οδεύει να μείνει στην ιστορία της χώρας ως μία πρωθυπουργός πιο ηλίθια από τον προκάτοχό της.

Ποιος είναι ο καλύτερος εθνικός στόχος; Τι θα μας βγάλει καλύτερα από την κρίση; Η απομείωση του χρέους ή ο Κούλης πρωθυπουργός; Δεν μπορώ να κάνω τίποτα ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο.

Οι ποινές στο ποδόσφαιρο ως γνωστόν πρέπει να έχουν συγκεκριμένο άθροισμα. Αν για παράδειγμα σε μια ομάδα επιβληθεί υψηλή ποινή, οι υπόλοιπες θα πάρουν ό,τι περισσεύει κι ας έχουν κάνει χειρότερα.

Τι έγινε; Δημεύεται ή δημοσιεύεται η περιουσία του Θέμου; Δε θα με χάλαγε το δεύτερο.

Η σοφία της ημέρας: Βλακείες λένε ότι το τζάκι δεν ζεσταίνει. Το άναψα χθες και κόντεψα να σκάσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: