14/5/17

Το 'πε / το 'πε / ο Πορτογάλος

Διαπαγματεύσεις κάνω πια μόνο με τον Μηνά. Ποιον Μηνά;
 Το 'πε / το 'πε /ο Πορτογάλος ότι δεν υπάρχει άλλος πάνω απ' αυτόν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πια μόνο 27 μέλη, ο τελικός της Γιουροβίζιον μόνο 26 και μη χειρότερα.

Πήγαμε πάτος στη Γιουροβίζον, αλλά η Τουρκία δεν πάτησε στον τελικό.

Συνάδελφοι, είναι απαράδεκτο να μεταδίδουμε ότι έχουμε δύο επιβεβαιωμένους νεκρούς σε δυστύχημα και να μη λέμε ονόματα. Επίσης, αν εκτροχιαστεί τρένο έχουμε σιδηροδρομικό και όχι τροχαίο δυστύχημα.

Βαριά σιωπή επικρατεί και άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε βαραίνουν τα κουρεία και τα λουτρά της πόλης. Κανείς δε θέλει να μιλήσει για την εθνική ήττα που υπέστημεν στη Γιουροβίζιον και όλοι μιλάνε για το πέτσινο γκολ του ΠΑΟΚ εναντίον της ΑΕΚ  στον τελικό του Βόλου.

«Αυτό δεν ήταν απλή εθνική ήττα, ήταν ψεκασμός», παραδέχτηκε φανερά πτοημένος ο Πάνος. Καμμένος.

Ο αρμόδιος υπουργός Παππάς έξαλλος με την ήττα δήλωσε: «Αυτά είναι τα χάλια της ΕΡΤ. Μετά και από τη σαββατιάτικη ήττα στη Γιουροβίζιον αποφασίσαμε να εκπέμψει από τη Δευτέρα ξανά η ΝΕΡΙΤ

Ο Κούλης δεν άντεξε, χάλασε τη συμφωνία ακολούθων του αρχηγών, έσπασε τη σιωπή του και παρενέβη στο εθνικό θέμα της Γιουροβίζιον: “Από την ώρα που βγήκε ο Τσίπρας η χώρα μας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Ποτέ όταν κυβερνούσαμε εμείς η χώρα μας δεν ξέπεσε σε τέτοια 18η θέση”.

Από την Κουμουνδούρου ήρθε άμεση απάντηση: “Πέρσι ήμαστε 19οι, φέτος ανεβήκαμε μια θέση. Η ανάπτυξη έρχεται".

Αλέφαντος: “Έτσι που τρώμε τα μούτρα μας στο Τσάμπιονς Λιγκ τι περιμέναμε να καταφέρουμε στη Γιουροβίζιον;”

Άδωνις: “Η κυβέρνηση προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι της καταστροφής μας. Ισχυρίζονται ότι στη Γιουροβίζιον υπέστημεν πανωλεθρία. Τι πανωλεθρία; Κατωλεθρία πάθαμε. Ολεθρία σκέτη”.

ΓΙΟΥΡΟΜΙΣΙΟΝ
Κάθε χρόνο μου αρέσει ο τελικός της Γιουροβίζιον, αλλά οι σημαίες ήταν πιο όμορφες από τα τραγούδια, πολλά από τα οποία ξεκινούν κανονικά, αλλά εγώ νομίζω ότι κουρδίζουν τα όργανα. Κι εκεί που περιμένω να ξεκινήσουν τελειώνουν. Δεν με κουράζουν λοιπόν.

Θυμάμαι στο παλιό ραδιόφωνο, της Αίγλης του Ζαππείου έμαθα αργότερα, ο Οικονομίδης έκανε διαγωνισμό τραγουδιού. Ξεκινούσε μία –συνήθως γυναίκα- να τραγουδά και αν δεν, μετά από 5-6 δευτερόλεπτα ο Οικονομίδης την σταματούσε μ' ένα, «Ευχαριστούμε, θα σας ειδοποιήσουμε». Κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει και στη Γιουροβίζιον. Όχι βέβαια να σταματάνε τους τραγουδιστάς και την ορχήστρα αν το τραγούδι είναι μάπα. Μπορούν όμως να το τρέχουν (FF) για να τελειώνει πιο γρήγορα και να μη σπάνε τα νεύρα μας.

Στη Γιουροβίζιον πριν ξεκινήσει ένα τραγούδι κάπου-κάπου απολαμβάνουμε κι ένα μικρό βιογραφικό του “εκτελεστή” που εκπροσωπεί τη δημόσια τηλεόραση της χώρας του. Εκεί μαθαίνουμε το ανεκπλήρωτο: οι περισσότεροι λένε ότι όταν ήταν μικροί ήθελαν να γίνουν τραγουδιστές. Άρα αν δεν ήταν η Γιουροβίζιον θα είχαμε περισσότερες αυτοκτονίες.

Και να μην μου αρέσουν τα τραγούδια, εκτιμώ όμως τον κόπο των δημιουργών, γιατί χρειάζεται να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να γράψεις τόσο άσχημο τραγούδι ή καλό όπως του Βελγίου και να φάει χώμα.

Πάντως το τραγούδι μας ήταν καλύτερο από τις τηλεοπτικές κορώνες του ΑδΌνειδος.

Οι Πορτογάλοι κέρδισαν μ΄ένα (ωραίο) αμερικάνικο τραγούδι της δεκαετίας του '50, εμείς πατώσαμε με αγγλικό τραγούδι της δεκαετίας του '80. Πίσω ολοταχώς.

Μας πρήζουν κάθε μέρα με μπουζουκοπόπ τραγουδάκια κι ένα τέτοιο δεν αξιώθηκαν να στείλουν στη Γιουροβίζιον, να την πληρώσει και κάνας άλλος.

Στη Γιουροβίζιον πριν ξεκινήσει ένα τραγούδι κάπου-κάπου απολαμβάνουμε κι ένα μικρό βιογραφικό του “εκτελεστή” που εκπροσωπεί τη δημόσια τηλεόραση της χώρας του. Εκεί μαθαίνουμε το ανεκπλήρωτο: οι περισσότεροι λένε ότι όταν ήταν μικροί ήθελαν να γίνουν τραγουδιστές. Άρα αν δεν ήταν η Γιουροβίζιον θα είχαμε περισσότερες αυτοκτονίες.

Και να μην μου αρέσουν τα τραγούδια, εκτιμώ όμως τον κόπο των δημιουργών, γιατί χρειάζεται να καταβάλεις μεγάλη προσπάθεια για να γράψεις τόσο άσχημο τραγούδι.

Έτσι όπως παγαίνει η δουλειά με τους δήθεν δανειστάς, βλέπω σε λίγο να ζητά πρόωρες εκλογές η συμπολίτευση και να το καταγγέλλει ως σχέδιο της πλουτοκρατίας ο Κούλης, συγνώμη, η αντιπολίτευση.

Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού της Γιουροβίζιον πρέπει να πηγαίνει τιμητικά στη Λιγκουαφόν άνευ διδασκάλου.

Φέτος η Γερμανία βγήκε προτελευταία. 

Εντάξει, το βραβείο είναι άχρηστο, δεν κάνει καριέρα το πρώτο βραβευθέν, με εξαίρεση τους Άμπα, α, μπα δε γίνεται.

Μία από τις εξαιρέσεις το 1979 με το Τσένγκις Χαν που έκανε διεθνή καριέρα χωρίς φυσικά να πάρει βραβείο.  Κι επειδή πήγε καλά τραγούδι της Γιουροβίζιον φροντίσαμε να το σκοτώσουμε με τον Ιορδάνογλου, τον Τζορντανέλι.

Δε μας νοιάζει η θέση, μας τιμά η εξευτελιστική συμμετοχή.

Πρώτη θέση πήραμε μια φορά, δε χρειάζεται δεύτερη, δεν έχουμε λεφτά για τη διοργάνωση, μόνος μας στόχος η ξακουστή θέση που δεν καταφέραμε ακόμα να κατακτήσουμε: η τελευταία.

Δηλαδή σχεδόν πάντα δεν πιάνουμε πάτο, αλλά υπέρπατο. Σίγουρα φταίει και η διαιτησία και η ψυχολογία των παικτών.

Αν κέρδιζε η Αυστραλία πού θα τρέχαμε για την επόμενη διοργάνωση; Αν κέρδιζε το Ισραήλ όποπυ ο Νετανιάχου-άχου μιμήθηκε τον Σαμαρά κι έκλεισε την δημόσια τηλεόραση της χώρας του;

Ευτυχώς δεν κερδίσαμε στη Γιουροβίζιον γιατί μαζί με την επόμενη διοργάνωση του διαγωνισμού μπορεί να κονομάγαμε ξανά και τίποτα Ολυμπιακούς Αγώνες, μπορεί και χειμερινούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: