11/5/17

Συνταγματική ΕΣΡοπή

Κούλης: "Α - Παππά. Με χίλια ζόρια δέχτηκα κι έστειλα έναν πρόεδρο στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Τώρα απαιτούν να λειτουργεί κιόλας;"

Πράγματι, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σέβονται τα ιδιωτικά κανάλια γιατί, ναι μεν δεν έχουν άδεια, έχουν όμως αρχές και μάλιστα ανεξάρτητες.

Νέο Τζακ Ποτ σημειώθηκε στην επιβολή προστίμων από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Ο αρμόδιο υπουργός Παππάς έστειλε στο ΕΣΡ ειδοποίηση ότι όλα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών, αλλά δεν βρήκε το ΕΣΡ στη διεύθυνσή του κι έστειλε την ειδοποίηση στην Πειραιώς με σημείωση: “Να το πας εσύ το γράμμα”.

ΕΣΡ: “Δεν πηγαίνουμε στα γραφεία μας γιατί φοβόμαστε ότι θα μας έρθει ξαφνικά ο Παππάς και θα μας πετάξει κάνα πρόχειρο τηλεοπτικό διαγώνισμα”.

Να δούμε όταν σώσει να ρίχνει πρόστιμα το ΕΣΡ πόσοι θα βλέπουν τότε τηλεόραση.

Ίσως τότε τον πρόεδρο του ΕΣΡ τον ορίζει κάθε βδομάδα η ΝΔ μέσω δημοσκοπήσεων και τηλεθέασης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΡ: "Πέρασε από το μυαλό μου να κάνω τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες".
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΔ: "Μην το πεις ούτε του Παππά".

ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Πωλούνται τηλεοράσεις χωρίς βρισιές, τηλεοράσεις με ΕΣΡ.

Το ψάρι που φέτος δεν πιάνεται με τίποτα είναι η πΕΣΡοφα. Κάθε πΕΣΡι και καλύτερα.

ΤηλεκαπιταλισΜΜΕ-καζίνο μου, η τηλεοπτική δημοκρατία δεν έχει κανένα όργανο;

Άναξ, άνακτος, άνακτα, άνεξ, άνεκτος, άνεκτα. Άνεξ art ή τι αρχή; Πριν ανέκτορ λαλήσει τρισ.

Όλοι οι γραφικοί που πέρασαν από την πολιτική σκηνή της χώρας και μας χάρισαν απλόχερα το γέλιο φτύνουν στον κόρφο τους μην τυχόν επιλεγούν για πρόεδροι ΕΣΡ.

Αφού κάθε κόμμα βγάζει το δικό του πόρισμα στις εξεταστικές των πραγμάτων επιτροπές της Βουλής, γιατί να μην έχει κάθε κόμμα δικό του ΕΣΡ; Όλα ανεξάρτητα.

Σήμερα έχουμε πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες απ' όσες δέκα χρόνια πριν, αλλά ενημερωνόμαστε πολύ λιγότερο, εξαιτίας φυσικά της; τεράστιας ποσότητας που αποθηκεύουμε, το άχρηστο καλύπτει χώρο που ανήκε στο χρήσιμο, η επεξεργασία γίνεται με υλικό άχρηστες πληροφορίες, έτσι η δημιουργία γνώσης καθίσταται όλο και πιο δύσκολη και το αποτέλεσμα βγαίνει με το τσιγκέλι από σταγονόμετρο.

«Σήμερα ενημερωνόμαστε πολύ λιγότερο απ' ό,τι 15 χρόνια πριν. Ένας πρώτος σημαντικός λόγος είναι το γεγονός ότι δεν διαβάζουμε πλέον. Όταν ήμουν παιδί, υπήρχαν τρία βασικά δίκτυα ενημέρωσης που πρόβαλλαν τα ίδια περίπου πράγματα. Η ενημέρωση ενσωματωνόταν στα “πιστεύω” και την ιδεολογία του καθενός και έτσι διαμόρφωνε τη γνώμη του. Σήμερα με τα τόσο πολλά δίκτυα και τα είδη των ειδήσεων που προβάλλονται δεν είναι εφικτό να διαμορφωθεί μια κοινή αλήθεια». (Τζορτζ Κλούνεϊ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: