20/4/17

Σατιραμισού

Μην ακούς βλακείες. Όσο πιο γελοίο γίνεται ένα πολιτικό πρόσωπο, τόσο πιο εύκολα το σατιρίζεις. Μην πιστεύεις ότι δεν το χρειάζεται.

Αν άκουγες τον Άδωνη να ισχυρίζεται ότι οι ΣΥΡΙΖΑίοι θα δώσουν ιθαγένεια και στους εξωγήινους, φυσικά είδηση θα ήταν ότι πιστεύει στην ύπαρξή τους, αλλά αυτό δεν θα παραξένευε κανέναν. Τουλάχιστον όχι τόσο, όσο ότι αυτός και ο Επάτιμος της ΝΔ που ζήτησαν την πώληση νησιών της χώρας μας έχουν ελληνική ιθαγένεια.



Ο Άδωνις δείχνει μέρα με τη μέρα πόσο μπουμπούνας είναι κάθε προπαγανδιστής ακροδεξιός. Σου λέει, ο γέρος Μητσοτάκης εξήγγειλε την πώληση νησιών, πρόεδρος της ΝΔ είναι ο γιος του, εγώ αντιπρόεδρος, άρα μπορώ να το πετάξω κι εγώ. Κάποιος να του έλεγε για ποιο λόγο το κατάπιε -κι αυτό- ο γέρος.

Δεν θα πουλήσει την Ελλάδα ο Κούλης, μόνο κάτι νησιά ο Άδωνις, αλλά για πληροφορίες...
Το ""ΔΕΝ" είναι για ξεκάρφωμα;
Από τηλέφωνο της Πειραιώς Μοσχάτου ακούστηκε: “Εγώ θα βγάλω την Ελλάδα από την κρίση, γιατρέ μου”.

Στην Καθηκιμερινή της Κυριακής με πέντε € χαρίζεται το πλήρες βαρύτιμο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ λέξη προς λέξη: “Περικοπή δαπανών για τους φτωχούς και φόρων για τους πλούσιους”.

Όπως θα μπορούσε να έχει πει ο Σταμάτης Κόκοτας, “Ο Κούλης όταν μιλάει νομίζει ότι κάνει πρόβες. Παίρνει ύφος λες κι αναρωτιέται αν αρέσει στη γυναίκα του”.

“Πούλησα τη ΔΕΗ, αγάπη μου”.
Πόσο έξυπνο είναι να υπόσχεται υποψήφιος πρωθυπουργός ότι θα πουλήσει τη ΔΕΗ; Καθόλου,
πρώτ' απ' όλα επειδή το γνωστοποιεί στο λαό ενώ μπορεί στους υποψήφιους αγοραστές να πει στα μουλωχτά. Δεν είναι τόσοι πολλοί, δεν έχεις να κερδίσεις τις ψήφους τους, δεν είναι καν Έλληνες.

Το ότι γνωστοποιεί ξεπούλημα της ΔΕΗ, μάλιστα στη χρηματιστηριακή τιμή της, δείχνει -μιλάμε ευγενικά- έλλειψη καλού επεξεργαστή.

Άνθρωπέ μου, προεκλογικά θα χρησιμοποιηθεί αυτό εναντίον σου από δυο μεριές.

Πρώτον, μόνο ηλίθιος θα πουλήσει το μονοπώλιο ενέργειας στη χαμηλή σημερινή χρηματιστηριακή τιμή του και δεύτερον, πριν πάνε στην κάλπη όλοι θα σκέφτονται ότι αν βγεις εσύ πρωθυπουργός θα τους έρθει ο λογαριασμό ρεύματος κατακέφαλα και ρεύμα θα έχουν μόνο οι έχοντες και κατέχοντες.

Μιλάμε για ηλιθιότητα επιπέδου ιδιωτικοποίησης των λεωφορείων της Αθήνας που έκανε ο γέρος Μητσοτάκης και δε θέλει να το θυμάται.

Συμπέρασμα: Όσο ψηλά και να βλέπεις κάποιον μην τον έχεις και για σπίρτο. Ειδικά αν αυτοί που τον τοποθέτησαν ψηλά δεν φημίζονται για τη σπιρτάδα τους.

Ευρωπαϊκή Ένεση: Μόσχα Πούτιν. Μοσχάτος Κούλιν. Μοσχάτος - να τος - ο πρωθυπουργός.

Τελευταία, Μοσχάτως, ό,τι θέλει ο Άδωνις κάνει ο Κούλης, μην τον στενοχωρήσει κανείς όπως η Παπακώστα που δεν είπε και τίποτα ευθέως. Στο Μοσχάτο-κάτω, έτσι είναι τα πράγματα. Ο Άδωνις είναι ο Μοσχάτος ο σιτευτός.

Πρώτη φορά στην Ελλάδα κατατέθη επίκαιρη ερώτηση για μποτιλιάρισμα στο δρόμο προς Αντίρριο Δευτέρα του Πάσχα, όταν σε μία σήραγγα είχε γίνει ατύχημα. Τι ρωτάς, άνθρωπέ μου; Γιατί είχε τόσο κόσμο που επέστρεφε Δευτέρα του Πάσχα ή γιατί όταν έχουμε ατύχημα σε εθνικό δρόμο ζορίζεται  η κυκλοφορία; Από πού έπεσες στη Γη; Έλεος. Κάνει μπαμ ότι δε ρωτάς για να ενημερώσεις.

Δεν θέλω να μπούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ο Ερντογάν, “Δεν θα γίνει η Τουρκία Ελλάδα”, κατέληξε. Καλά μέχρι εδώ, αλλά μετά υποσχέθηκε δημοψήφισμα για τον αν θέλουν οι Τούρκοι να μπει η χώρα τους στην ΕΕ όχι. Καμία χώρα της ΕΕ όμως δεν ζήτησε να μπει η Τουρκία.

Το παραπάνω θυμίζει τη φάση με τον Μελανσόν που είπε, “Εγώ δε θα γίνω Τσίπρας. Δεν θα κάθομαι σε διαπραγμάτευση 17 ώρες -Ιούλιος 2015- και να με δουλεύουν”. Μα, το ξέρει όλος ο κόσμος, χριστιανέ μου ότι δε θα καταφέρεις ποτέ να γίνει Τσίπρας και να ήθελες. Αν ήσουν πρόεδρος της Γαλλίας, της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, μιας χώρας πρώην αυτοκρατορίας μέλος των επτά πλουσιότερων χωρών του κόσμου, -G7- τότε δε θα σου φερόταν κανείς όπως φέρθηκαν στον Τσίπρα της πτωχής πλην όμως τιμίας (;) Ελλάς.

 Οι εκλογές στη Γαλλία μας ενδιαφέρουν γιατί γίνονται στη δεύτερη οικονομία της Ευρώπης, στο “δεύτερο πορτοφόλι”. Φυσικά η διαπίστωση αυτή δε χωράει καμία αισιοδοξία, αλλά αφυπνίζει την άμυνα, αφού οι πλούσιες χώρες δεν δίνουν, αλλά παίρνουν χρήματα. Ο πλούσιος έχει γερό πορτοφόλι, αλλά δεν αδειάζει, γεμίζει, γι' αυτό είναι πλούσιος, ρε.

Καταφέραμε ως λαός και φέραμε την Ανάσταση και το Πάσχα. Μας έμεινε μόνο η εργατική πρωτομαγιά και η εθνική μάχη στη €-βίζιον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: