22/3/17

Μαζί τα ήπιαμε

Μαθητές μου, δεν είναι μυστικός ο δείπνος μας.
Ένας από σας μας κάρφωσε στον Ντάισελμπλουμ
Με πρόεδρο του Γιούρογκρουπ γεωπόνο και υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας δικηγόρο, τι να περιμένεις; Καλό πάντως όχι.

Μια φορά ήταν ένας κύριος Σαπέν, υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και οι από πάνω του, δεν ξέρουμε ποιοι ακριβώς, διέψευσαν δήλωσή του, ότι πρέπει να δεσμευτεί και η ΝΔ ότι θα εφαρμόσει τα μέτρα του ΔΝΤ. Και; Τι έγινε; Τι, έγινε; Απλώς ο Κούλης Μητσοτάκης το είχε κάνει αυτό, έχει προφανώς συμφωνήσει ότι αν γίνει πρωθυπουργός θ' ακολουθήσει τη μνημονιακή οδό του νεοφιλελευθερισμού, αλλά μην το μάθει κι όλος ο κόσμος.

Το μάζεμα του Σαπέν όμως δεν ήταν τίποτα, γιατί μετά ο ίδιος ο Σόιμπλε ζήτησε την ψήφο και της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν μετά το 2020. Ζήτησε μάλιστα, προσέξτε, νομικό καθεστώς όπου κανένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα μπορεί ν' αλλάξει το πρόγραμμα λιτότητας. Και μετά διαμαρτύρονται που ο Ερντογάν τους είπε ναζιστές.

Εμείς επιμένουμε, πώς μπορεί να εφαρμοστεί το νεοφιλελεύθερο δόγμα σε μία χώρα που δεν έχει επιχειρήσεις;

Κούλη, σταμάτα επιτέλους να ζητάς εκλογές, γιατί θα σου έρθουν από πίσω. Ο Τσίπρας σε περιμένει στη γωνία. Κάνει εκλογές και ταυτόχρονα δημοψήφισμα, να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ναι ή ΟΧΙ;

Το μαλάκα το μπούστη! Για τη χρεοκοπία της Ελλάδας δεν φταίνε, είπε, οι λίστες, οι καταθέσεις στο εξωτερικό, δεν φταίει η διασπάθιση δημοσίου χρήματος, δεν φταίει η φορολογική ασυλία αυτών που μπορούσαν να πληρώσουν και δεν πλήρωσαν, δεν φταίνε οι μίζες που χρέωναν τον προϋπολογισμό, δεν φταίει καμία διαφθορά, δεν φταίνε τα εκατομμύρια που χαρίστηκαν σε μεγάλες πολυεθνικές, δεν φταίνε οι δανεισμοί της χώρας για να πληρώσουν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αυτούς που διόρισαν και αυτούς που έπρεπε να επιχορηγήσουν, δεν φταίει η κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα στυλ Μητσοτάκη, δεν φταίει η παντελής έλλειψη αναπτυξιακών προγραμμάτων με χρήματα από ΕΕ, για τον Ντάισελμπλουμ φταίνε αυτά που ζηλεύει η αδερφάρα: τα ποτά και οι γυναίκες.

Ο μαλάκας δεξιός που έβαλε υπουργό Οικονομικών έναν Ολλανδό “ΠΑΣΟΚτζή” γεωπόνο με πλαστό μεταπτυχιακό έχασε το 1/4 της δύναμής του στις εκλογές. Καλά να πάθει. Οικονομική μελέτη καλύτερη έκανε ο Χρήστος Κυριαζής “Τα Λονδίνα, οι Βρυξέλλες, τα Παρίσια, έχουν κάνει τα καλύτερα γαμήσια”.

Βαριέμαι ν' ακούω ότι φοβούνται τρομοκρατικές ενέργειες στις Βρυξέλλες ή στο Παρίσι. Εμείς που κάθε τόσο κατεβαίνουμε στα Εξάρχεια για σουβλάκια και καθαρά ποτά, γιατί δεν φοβόμαστε; Μήπως επειδή άλλοι είναι οι μαλάκες; Δυσκολεύομαι να διαφωνήσω.

Όλοι οι ορκισμένοι μαθηματικοί ξέρουν ότι στη Γαλλία αν (Χ)Αμόν ή Μελανσόν αποσύρει, όχι τσάμπα, την υποψηφιότητά του σίγουρα ο άλλος θα είναι πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, θ' αλλάξει δηλαδή η Γαλλία, η Ευρώπη, ο κόσμος ολόκληρος. Γίνει δε γίνει, ας προβληματίσει όσους παραμένουν για κάποιο λόγο, στη σέχτα εκ του περισσού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: