1/3/17

Ελλάς-Γαλλία-Νέα Δημοκρατία

Δεν αποσύρεται ο Κούλης από τη διεκδίκηση της προεδρίας της ελληνικής κυβέρνησης αν και η σύζυγος του Φιγιόν κρατείται από γαλλικές αρχές.

Δεν είναι (τόσο) μαλάκας ο Φιγιόν ώστε ν' αποσυρθεί από υποψήφιος, τώρα στην καλύτερή του. Αυτός πιθανώς πρόεδρος της Γαλλίας και η γυναίκα του στη φυλακή. Τι άλλο να ζητήσει από τους θεούς του; Να έχει γαμιστρώνα το σπίτι του Βολταίρου; Ευκολάκι.

Η ΝΔ καθυστερεί πολύ στο κλείσιμο των πρόωρων εκλογών και δεν προχωρά η αξιολόγηση.

Ποτέ δεν συμπάθησα βίο, πολιτεία, έργα, ημέρες, νύχτες Κιμούλη, αλλά στ' αρχίδια μου αν είναι αυτός πρόεδρος στο Νιάρχειο Κέντρο Πολιτισμού.

356 συναντήσεις Μητσοτάκηδων με τον χορηγό τους Χριστοφοράκο στο γραφείο του, όπως διαβεβαιώνει η -τότε- ιδιαιτέρα του. Πού αλλού δεν ξέρει. Το θέμα δεν είναι τόσο κακό για τον καπιταλισμό. Όπως είχαμε στο ποδόσφαιρο Σκόντα Ξάνθη, γιατί να μην έχουμε Ζήμενς ΝΔ;


Εντάξει, ρε Ερντογάν κι εμείς κάναμε δημοψήφισμα, αλλά δεν ξεσκιστήκαμε στις δηλώσεις για Ίμβρο, Τένδο, Σμύρνη, Αϊβαλί, Κόκκινη Μηλιά, Εις την Πόλιν, Πόντον, κατακτήσεις του Μεγαλέξανδρου...

Οι ακροδεξιοί μέχρι στιγμής μόνο κινδύνους από εχθρούς της Ελλάδος και του ελληνικού πνεύματος βρήκαν. Γιατί δεν βρήκαν φίλους μας εκτός βέβαια από τους Γερμανούς της κατοχής, τους ναζιστές. Έστω να βρουν κινδύνους από “φίλους” της χώρας μας, όπως ο Τραμπ που “διέταξε” το ΔΝΤ να συνεχίσει τη σκληρή απέναντί μας γραμμή.

Ό,τι νέο και κακό; Ίσως. Από τους νεοφασίστες, τους νεοναζιστές, τους νεορθόδοξους ή τους νεοφιλελεύθερους, έχουμε και τους νεομνημονιακούς, των οποίων ο φανατισμός κλίνει περισσότερο προς τη μεριά των νεοφώτιστων. (μην πούμε για κακό “νεοδημοκράτες”)

Γιατί πήρε προαγωγή ο Τόμσεν και από υπεύθυνος της Ελλάδας έγινε όλης της Ευρώπης; Επειδή έκανε λάθη και απίθανα λανθασμένες προβλέψεις; Όχι, αλλά επειδή κατάφερε να περάσει αυτά τα απίθανα στις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Σοφία Τούβλεψη: “Ο ΣΥΡΙΖΑς δεν τήρησε την υπόσχεσή του να φτιάξει στο υπουργείο Οικονομικών Γενική Γραμματεία Καθαρισμού”.

Ο Κούλης ζήτησε από τη Γερμανία μαζί με τις εκλογές εκεί να γίνει και δημοψήφισμα  να φύγει ή να μη φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση. (Της Ελλάδας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: