6/2/17

...και Βολταίρου γωνία

ΜΝΗΜΟΝΙΑ: Ένα μικρό πήδημα της Ελλάδας, ένα τεράστιο πήδημα της ανθρωπότητας. “Αφού τα δέχονται οι (και) λεβέντες Έλληνες θα τα δεχτούν όλοι”.

❒ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ. Όσο υπάρχουν χώρες (λαοί) της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περνούν χειρότερα από εμάς, όπως Ρουμανία, Βουλγαρία)  τόσο θα μας ζητάνε περισσότερες θυσίες. Ειδικά όταν η συμφωνία μαζί τους θα σημάνει την πτώση του δυνάμει επικίνδυνου γι' αυτούς Τσίπρα.

Σόιμπλε, ο χειρότερος -μόνο για μας- άνθρωπος, στη χειρότερη -πάλι για μας- θέση. Ας παρακαλάμε, αφού δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα επί αυτού-  να παραμείνει αυτός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Αν τη θέση του πάρει κάποιος λιγότερο αντιπαθής και μάλιστα σοσιαλδημοκράτης, τότε είναι που την πατήσαμε. Και να θέλει να του πάει κόντρα η κυβέρνηση θα έχει πολιτικό κόστος. Τότε ο Κούλης θα πείθει πιο εύκολα ότι οι -δήθεν-δανειστές έχουν δίκιο και οι απαιτήσεις τους αυτή τη στιγμή δεν είναι παράλογες, είναι αναγκαίες.

❒ Η ανθρωπότης δεν ανησυχεί. Ο Τραμπ ασχολείται με τα εσωτερικά της χώρας του. Για την ώρα αντιμετωπίζει τους εσωτερικούς εχθρούς του που είναι όλοι οι κάτοικοι των ΗΠΑ. Μέχρι να τελειώσει έχουμε καιρό. Τη γλυτώσαμε. Για το ξενοφοβικό του διάταγμα έμπλεξε τώρα και με τη Δικαιοσύνη. Πήγε να πει κάτι για τα εξωτερικά και ξεστόμισε ότι ο Πούτιν είναι καλός. Οι ρεπουμπλικάνοι, οι δικοί του υποτίθεται, του είπαν ότι δεν έχει δίκιο, γιατί ο Πούτιν είναι δολοφόνος. Και ο, υποτίθεται δικός τους, Τραμπ τους απάντησε ότι δολοφόνους έχουν και οι ΗΠΑ. Προφανώς δεν εννοούσε τους απλούς δολοφόνους, μιλούσε σε ανώτατο επίπεδο, ως δολοφόνους εννοούσε τους πρώην προέδρους των ΗΠΑ που διέταξαν βομβαρδισμούς σε ξένες χώρες με πρώτον φυσικά τον Τρούμαν που διέταξε τη ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και καπάκι για ποικιλία άλλη μια στο Ναγκασάκι. Το σύστημα διακυβέρνησης των ΗΠΑ είναι πολύ παράξενο. Ο πρόεδρος είναι απόλυτος άρχων μόνο στα -λίγα- μη πολιτειακά ζητήματα, αρκεί βέβαια να συμφωνούν μαζί του οι γερουσιαστές, οι κογκρέσορες και οι δικαστές. Παλιοδουλειά. Χειρότερη και από παρουσιαστής ειδήσεων του STAR.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
Την απόβαση του αμερικανικών συμφερόντων ΔΝΤ στην Ευρωζώνη την έφερε ο ΓΑΠ. Και η Φώφη τον θέλει μαζί της. Δηλώνει δηλαδή ότι συμφωνεί και ότι το ΔΝΤ έκανε καλό στην Ελλάδα. Ακόμα, έβγαλε το συμπέρασμα ότι αν στις επόμενες εκλογές κατέβει μαζί με τον ΓΑΠ θα κερδίσει ψήφους.

ΤΟ ΕΥΡΩ...
...εδώ και χρόνια αποφεύγει να μένει Ελλάδα. Μόνο εμείς μένουμε στην ζώνη του.

Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ
Γιατί θέλει να γίνει πρωθυπουργός; Αν έχει εμπιστοσύνη στην (πολιτική;) ηθική του σογιού ψήφισέ τον και πες, “Αυτός θυσιάζεται για το καλό της χώρας”.

❒ Κάτι έχει σπάσει μέσα μου, γι' αυτό στο πόθεν έσχες δεν βάζω την περιουσία της γυναίκας μου. Θα της το πω κάποτε.


Δηλαδή αύριο αυτοεξόριστος στο Παρίσι ο Κούλης θα ζει στο σπίτι του Βολταίρου. Οι υπόλοιποι Έλληνες ζουν σε σπίτια φιλοσόφων; Μόνο κάποια φτωχαδάκια που φρόντισαν και μένουν σε πιθάρια του Διογένη. Με Βολταίρο συνεταίρο και Σωκράτη συνεργάτη. Με Βολταίρο συνεταίρο και Σωκράτη συνεργάτη. Με Πλάτωνα τα άπλωνα κι Αρίσταρχο τον λήσταρχο.❒ Κούλης εν διαστάσει και ΝΔ εν διασπάσει.

Από μικρό με λέγανε "Φιλόσοφο", έτσι τώρα δεν φοβάμαι μη μου πάρει το σπίτι η τράπεζα, αλλά η Μαρέβα.


❒ Όλες οι χώρες έχουν διαφθορά, η δική μας όμως είναι επώνυμη: Μητσοτάκης.


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Επιστρέφεται η οικία Βολταίρου στην ιστορία των Παρισίων. Ακυρώθηκε η αγορά, γιατί αποδείχτηκε ότι η Μαρέβα πλήρωσε σε ομόλογα Σώρρα.

Παίζουν και σενάρια επανασύνδεσης Λιάγκα-Σκορδά. Καμία αντίρρηση δεν θα φέρει η εφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: