21/2/17

Ελλάς στο μάτι του συμφώνα

Η οικονομία καβάλα στην πολιτική τρελαίνει. Υπογράψαμε συμφωνία με την οποία διαφωνούμε.

ΣΥΜφωνία για ΣΥΜφέρουσα ΣΥΜφορά, αλά καρτ ΣΥΜ.

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ:Εμείς καλά σας λέγαμε. Όπως κάναμε εμείς, υπογράψτε χωρίς να δείτε τη συμφωνία μη σας έρθει κόλπος".
ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν υπογράψαμε συμφωνία. Τη διαπραγμάτευση υπογράψαμε. Η συμφωνία θα έρθει με τα τεχνικά κλιμάκια στο Χίλτον, εντός έδρας δηλαδή για ν' ανατρέψουμε το σκορ των Βρυξελλών".

Ναι, η συμφωνία δεν έκανε νέο τζακ ποτ. Κλήρωσε και τα κέρδη ίσως διανεμηθούν το καλοκαίρι.

Ναι, ναι, η απόφαση για εκταμίευση είναι θέμα ωρών. Όμως και οι ώρες είναι θέμα ημερών και οι ημέρες θέμα εβδομάδων και μηνών και οι μήνες θέμα ετών, δεκαετιών και αιώνων.

-Η λύση πρέπει να έρθει σύντομα ή να είναι επωφελής για την Ελλάδα;
-Τίποτα από τα τρία.


Αν οι τύποις δανειστές θέλουν να βγει το πρόγραμμα γιατί επιθυμούν κυβέρνηση Κούλη με όλα τα λαμόγια να τρίβουν τα χέρια τους;

Οι συμφωνίες, ως γνωστόν, είναι για να υπογράφονται, όχι για να τηρούνται.

Ό,τι και να τους βάλεις να υπογράψουν, οι παλαιοί ΚΝίτες όταν βρουν ευκαιρία θα στην κάνουν. Μην ξεχνάς τον Άρη Βελουχιώτη. 

Οι τύποις δανειστές έτσι κι αλλιώς μέχρι σήμερα ό,τι ήθελαν να κάνουν σε μια χρεωμένη χώρα το κάνανε. Τώρα δεν μπορούν να το κάνουν όποτε γουστάρουν. 

Αντί για ευχαριστώ που την αφήνουμε ήσυχη στην προεκλογική της εκστρατεία ή ήττα, για να χρυσώσει το χάπι η Μέρκελ προτείνει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Έχουμε εδώ και επτά χρόνια σταθερό πρωτογενές συμφώνιασμα.


Οποιαδήποτε συμφωνία δεν θα την υπερψηφίσει η ΝΔ γιατί είναι αντιπολίτευση. Θ’ αρχίσουν τις άναρθρες κραυγές σε μια φωνηενία. Θυμίζουμε η γλώσσα του ανθρώπου ξεκίνησε με την εφεύρεση των συμφώνων. Τα υπόλοιπα ζώα συνέχισαν να βγάζουν μόνο φωνήεντα από το στόμα τους. Από σύμφωνα, μόνο «πρρρ» και όχι απ’ το στόμα. Και «γρρρ» απ’ το στομάχι.

Δηλαδή η συμφωνία είναι δύσκολη επειδή δεν περιέχει φωνήεντα, γι' αυτό τη λένε καλύτερα αφωνία.

Τι να πουν τώρα κι νεοφιλελέδες οι συμφωνιασμένοι; Να μείνουν άφωνοι ή σύμφωνοι; Καταδικάζουν και τη λιτότητα, αλλά και τη διαπραγμάτευση που την περιόρισε στο ύψος της. Στη ΝΔ τώρα ετοιμάζονται για μια εσωκομματική εΝΔδειάμεση συμφωνία.

Πάντως ο Σόιμπλε πλάκα-πλάκα υπέγραψε συμφωνία να συνεχίσει να κυβερνά την Ελλάδα ο Τσίπρας.

Ο Μπετόβεν έγραψε την Τέταρτη Ποιμενική συμφωνία του και τίμησε το βιολί. Οι Σοϊμπλέδες επιμένουν σε μία επιμενική συμφωνία και δείχνουν ότι αν ήταν το βιολί ψωλή θα το παίζανε πολλοί.

Διαφορές ΔΝΤ - Γερμανίας στις διαπραγματεύσεις. Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένη συμφωνία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια συμφωνική ορχήστρα δωματίου. Ενιαία συμφωνία, μακροπρόθεσμη συμφωνία, ενδιάμεση συμφωνία, συμφωνία πακέτο, συμφωνία μακέτο, συμφωνία χαρακτήρων, μη μείνουμε εκτός συμφώνος, βρισκόμαστε στο μάτι του συμφώνα, συμφωνία ή θάνατος, συμφών λαβέ, από το μνημόνιο στο συμφώνιο κ.τ.λ.

Και για γερμανόφιλους νεοφιλελέδες και για αντιμνημονιακούς ό,τι συμφωνία και να υπογράψει η κυβέρνηση θα είναι κακή επειδή θα είναι συμφωνία.
 
Υπήρχε και η εναλλακτική περιθώρα να υπογράψουμε δύο συμφωνίες. Μία για το εσωτερικό, μία για το εξωτερικό.

Η συμφωνία είναι ένας καφές και ναι και όχι. Είναι μια συμφωνία με ανωτερότητα, μια συμφωνία υπεράνω χρημάτων. Τι ακριβώς εννοούμε; Ότι δε θα πάρουμε ακόμα λεφτά. Οι υπογραφές γίνονται σε δυο τουλάχιστον αντίτυπα, αυτή δεν είμαι όμως μια συμφωνία χαρτί με χαρτί, είναι συμφωνία πανί με πανί.

Άμα βουλώσει το συμφώνι πλημμυρίζεις χαρά. Άμα συνειδητοποιείς ότι είναι αδύνατον να συμφωνήσεις υπογράφεις μια συμφωνία.

Η συμφωνία ενώνει το ελληνικό έθνος. Όλοι διαφωνούν μαζί της και όλοι χαίρονται που υπεγράφη.

Μαζί κι οι χρυσαβγάδες που χρηματοδοτούνται κυρίως από εφοπλιστές, οπότε γιατί να μην πανηγυρίζουν με την, κατά τη γνώμη τους, συστημική συμφωνία της κυβέρνησης;

Μεγάλες χαρές λοιπόν περιμένει το πλείστον έθνος ενωμένο. Όλοι συμπεραίνουν ότι η κυβέρνηση έκανε μνημονιακή υποχώρηση και όλοι χαίρονται και για την υποχώρηση και που την έκανε η κυβέρνηση αυτή. Οι κυβερνητικοί χαίρονται που πέτυχαν συμφωνία, οι αντιπολιτευόμενοι χαίρονται που τη συμφωνία την έκανε η κυβέρνηση και όχι οι ίδιοι. 


Μουσική ανάσα: «Του βγάλαμε γλυκό / του βγάλαμε και μέντα / για το συμφωνικό / δεν είπαμε κουβέντα».

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΕΟΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΝ
Μια συμφωνία ως συμφωνία / θέλει πάντα λεφτά / Μια συμφωνία ως συμφωνία / θέλει  κάργα μπλα-μπλα.

Μη μου θεσμώνεις μάτια μου / που φεύγω για Βρυξέλλες / πάλι κοντά σου θα γυρνώ / τρέχοντας μ' ελβιέλες

Άνοιξ’ το παραθύρι σου / ξανθιά στο ΜΜΕ μου / και με γλυκά γερμανικά / βρίσε με φιλελέ μου.

Οι γερμανόφιλοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑ ΜΗ – Ένωση Κερδώων είναι σίγουροι ότι υπεγράφη η συμφωνία, αλλά δεν επήλθε. Αν την υπέγραφαν οι ίδιοι δεν θα ήταν ούτε καλή ούτε κακή, θα ήταν και κακή και καλή και απαράδεκτη που θα γίνει όμως αποδεκτή. Απλά πράματα.

Δεν κατάλαβα, τι συμφωνία ήθελες; Να μη δίνει η Ελλάδα δεκάρα στους δανειστές, να έχουμε κατώτερο μισθό 1.000 € και να κάνουμε συνεχείς αυξήσεις στις συντάξεις; Ό,τι ακόμα προσθέσεις με βρίσκει σύμφωνο, αλλά αυτά ήθελες; Εγώ ήθελα να γίνω φούρναρης και αστροναύτης.

Καλοσυμφώνα κι έρχεται έλεγαν από μέσα τους όλοι όσοι δίνανε στον Τσακαλώτο μικρό καλάθι, αφού ε όχι κεράσια, αλλά εκβιασμούς, εικονικό πνιγμό οικονομικής ασφυξίας, φάγαμε και 5-6 πίτσες Βιλγαρίας κι ακόμα δεν άρχισε το ματς-μουτς.

  • Δεν ανησυχώ με τη συμφωνία. Δεν αρέσει σε κανέναν, άρα είναι η καλύτερη δυνατή.
  • Φυσικά και δεν υπάρχει συμφωνία, αφού όλοι όσοι την υπέγραψαν διαφωνούν μαζί της και μεταξύ τους.
Συμφωνία ή θάνατος; Συμφωνία και θάνατος; όχι. Είτε συμφωνία είτε θάνατος. Και τα δύο, γιατί σκέτη συμφωνία είναι κάτι αδύνατον, γιατί κανείς δε θα συμφωνήσει μαζί της. Σκέτος θάνατος είναι βαρετός, γιατί ζωή είναι αυτή που ζούμε;

Η τελική συμφωνία της Λαϊκής Δημοκρατίας Ελλάδας με το Γιούρογκρουπ θα υπογραφεί στη Γιάλτα.

Καλή εντύπωση έκαναν οι διαπραγματευτές μας, πώς λέμε, από συμφωνία φωνάρα. Πρώτα διαφωνείς και μετά υπογράφεις συμφωνία. Αμέσως μετά πάλι διαφωνείς.

Η συμφωνία με τη θεσμόικα επετεύχθη. Είναι συμφωνία για ένα πρόγραμμα που όλοι λένε ότι δεν θα βγει με τίποτα. Είναι μια γι' άλλους καταστροφική για τη χώρα, γι' άλλους είναι καταστροφική για το λαό, για όλους είναι καταστροφή της λογικής.

Άλλοι κατηγορούν τον Τσίπρα που υποχώρησε, άλλοι κάτηγορούν Μέρκελ-Σόιμπλε που υποχώρησαν και όλοι κατηγορούν ΔΝΤ που υποχώρησε. Έτσι είναι οι συμφωνίες. Κανείς δε συμφωνεί μαζί τους. Ούτε καν αυτοί που τις υπογράφουν. Όλοι αναγκασμένοι να συμφωνηθούν.

Το ΚΚΕ λυπάται για το κακό που έχει να πάθει η εργατική τάξη χωρίς το κόμμα να βγει εκλογικά ωφελημένο.

Οι κεντρώοι ακόλουθοι της ΝΔ κανονικά θα έπρεπε να κλαίνε με τη συμφωνία, όχι επειδή θα κάνει, κατά τη γνώμη τους, κακό στη χώρα, αλλά επειδή τους βγάζει άχρηστους μια και την έκανε νοικοκυρεμένα ο Τσίπρας.

Έχεις να διαπραγματεύεσαι με σκληρούς συνομιλητές και πίσω σου να έχεις και τους μνημονιάκηςδες να λένε άλλος το χοντρό του και άλλος το μακρύ του υπέρ των αντιπάλων της χώρας σου. Και όσο κρατάνε οι διαπραγματεύσεις οι πισινοί σου με τις απίθανες “συμβουλές” τους χαντακώνουν τα δημοσκοπικά ποσοστά σου. Πώς να σηκώσεις τόσο βάρος; Αν γίνουν εκλογές θα πάρεις το 60% των εδρών.

€-Συμφωνία με ψηλά γράμματα.


ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ
Ποιος συμφώνησε πιο πολύ; Εμείς, η Γερμανία ή το ΔΝΤ;

Ο Τόνι έξαλλος: « Κατάλαβες, Μπένι; Μάθανε τώρα να υπογράφουνε συμφωνίες και οι Τσίπρες. Το μόνο που καταφέρναμε εμείς

Ο Μπένι συνετός: «Κερδίσαμε ένα επιπλέον προσόν. Τώρα οι συμφωνίες είναι και κάτι που δεν καταφέρνουμε, ως μη κυβερνώντες

Και ωτακουστής τις έκανε εθελούσια έξοδο από το μπαλκόνι του τετάρτου ορόφου της Χαριλάου Μεσογείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: