3/2/17

Μητσοντάκης

Από την κρίση θα σώσει την Ελλάδα ο τύπος που δεν ξέρει ότι τις διοικήσεις των τραπεζών δεν τις διορίζει πια ο πρωθυπουργός ή οποιοσδήποτε υπουργός και ζητά από τον Τσίπρα να το κάνει αμέσως.


Ο Τσακαλώτος συμβουλεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «στις επαφές του με τους δανειστές να μην τους διαβεβαιώνει ότι αν κάποτε γίνει πρωθυπουργός όλα θα γίνονται γρήγορα. Για παράδειγμα, ότι αυτός ο ίδιος θα διορίζει τις διοικήσεις των τραπεζών, όπως απαίτησε χθες από τον πρωθυπουργό. Καλό θα είναι κάποιος σύμβουλός του να του εξηγήσει τι λέει ο νόμος για το ΤΧΣ, ποια είναι η νέα διακυβέρνηση των τραπεζών που δεν επιτρέπει, και σωστά, ούτε στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ούτε στον υπουργό Οικονομικών, ούτε σε οποιονδήποτε άλλον, να διορίζει τους φίλους και τις φίλες του στις διοικήσεις των τραπεζών, όπως γινόταν στις ημέρες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ».
  • Φίλε μου, παρακάλα να βγει ο Μητσοτάκης. 
  • Θα κάνει μια κυβέρνηση που θα δώσει χρήμα. 
  • Θα κόψει λεφτά από συντάξεις, Παιδεία, Υγεία, από γύφτους δηλαδή, θα κόψει λεφτά και από κοπρόσκυλα που δουλεύουν στο δημόσιο και θα τους απολύσει και όλα αυτά τα λεφτά θα τα δίνει στη ζωντανή οικονομία. 
  • Θα τα δίνει σε όποιο λαμόγιο σάχνει μια εταιρεία και θα παίρνει δουλειά του δημοσίου και θα την κοστολογεί όσο θέλει.
  •  Όλο και κάτι θα μείνει και για σένα. 
  • Οι κονομημένοι θα ρίξουν το χρήμα στην αγορά, στα σκυλάδικα, στα στριπτιζάδικα, θ΄αγοράσουν κι ένα διθέσιο σπορ αυτοκίνητο, 2-3 Ουκρανέζες ο καθένας, θα κινήσουν την οικονομία, ρε παιδί μου. 
  • Θα τους δει με τις πουράκλες και ο ξένος επενδυτής, θα ζηλέψει και θα ρίξει κι αυτός χρήμα στην ελληνική αγορά, για να μπορέσει κι αυτός να σταθεί δίπλα τους στην καφετέρια της γειτονιάς με τον καπουτσίνο δίπλα στο ουίσκι.

Γαμώ τα κινήματα. Πλειστηριασμοί πρώτων κατοικίας δεν γίνονται. Ο πρώην βουλευτής-υπουργός της ΝΔ φεύγει για Βρυξέλλες σε καλοπληρωμένη θέση και σταματάει να πληρώνει το σπίτι, αλλά δε φοβάται ότι θα του κάνουν ζημιά. Μια ζωή μαλάκες σώζουν τα λαμόγια. Προ εβδομάδων το ¨κίνημα" γλύτωσε εφοπλιστή από πλειστηριασμό πλοίου, έτσι ακόμα δεν πληρώθηκαν ναυτικοί που απασχολούσε. Οι "κινηματίες" κοράκια, απέτρεψαν και τον πλειστηριασμό του ξενοδοχείου Λήδρα Μάριοτ μπας και αποζημιωθούν οι απλήρωτοι υπάλληλοι που απασχολούσαν οι απίθανοι που το ανέλαβαν και το έκλεισαν.

Γιατί, ρε παιδί μου, οι ελληναράδες λεβέντες δέρνουν τους αδύναμους μετανάστες και όχι αυτούς που τους προσλαμβάνουν; Αφού οι δυνατοί εργοδότες (με μπράβους) είναι που στερούν δουλειά από Έλληνες, όσους βέβαια δέχονται να δουλέψουν σε χωράφια. Όχι όσους το λένε, όσους πηγαίνουν.

Ερντογάν-Μέρκελ τσακώνονται. Κωστής Παλαμάς κι εμάς. Μια ζωή περιμέναμε από ξένες δυνάμεις να μας σώσουν από τους Οθωμανούς και μετά τους Τούρκους που τη Μοσούλη με τα πετρέλαια θέλουν, την έχασαν με τη συμφωνία της Λωζάνης του 1923, αλλά φοβούνται να το πουν και υπονοούν ότι απαιτούν άχρηστες βραχονησίδες στο Αιγαίο. (Με τη συνθήκη αυτή η Ελλάδα έχασε την Ανατολική Θράκη)

Ευχαριστούμε για την παρέα σας, γεια σας και κουράγιο, κάποτε θα τα θυμόμαστε και θα γελάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: