12/2/17

Πρώτο Θύμα

Κάποιοι το αποκαλούν “Πρώτο Ψέμα” ή και “Πρώτο Θέμο” και Πρώκτο Θρέμμα”. Διαφωνούμε και με τα τρία, γιατί τα βρίσκουμε εξαιρετικά εύστοχα.

❒  Είναι μια εφημερίδα Κυριακάτικη που κυκλοφορεί μόνο τις άλλες μέρες. Τις προηγούμενες στο διαδίκτυο ή στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και τις επόμενες παντού.

Από Δευτέρα μοιράζεται το τελευταίο φύλλο στα δημόσια ουρητήρια-χέστρες. (χρειάζεται πολύ θάρρος για το δεύτερο) Έτσι λύνεται το πρόβλημα αναμονής, πώς να περάσει η ώρα, όταν βασανίζεσαι από δυσκοίλια ή το ίδιο πρόβλημα έχει ο προηγούμενός σου, ο “Άλλοοοοος”, δε λέει να βγει κι εσύ κοντεύεις να σκάσεις ή απλώς είναι κλειστή η πόρτα και νομίζεις ότι ο “Άλλοοοος” είναι μέσα και δε χτυπάς μη σε ξεχέσει άλλη μια φορά.

❒  Λίγο προς το τέλος της ενεργής ή για το ψιλό χρήσης του δημόσιου ουρητήριου-χέστρας, μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις σελίδες του “ΠρώΘε” προκειμένου ν' αποφύγεις το αμφιβόλου υγιεινής αξίας χαρτί υγείας που συχνάζει εκεί, βρέχεται στεγνώνει και ξανατυλίγεται. Προσοχή, αν σκέφτεσαι να σκουπιστείς λεβέντικα με φύλλα της εφημερίδας φρόντισε να μην είναι από έγχρωμες φωτογραφίες γιατί μπορεί ν' αποτυπωθεί στο σώβρακό σου και μετά το παντελόνι σου κάνα βυζί ή κώλος μοντέλου. Θα το βλέπουν όσοι σε ακολουθούν και όχι εσύ, θα στερείσαι και το  γέλιο που προσφέρεις απλόχερα αλλά δε μπορείς ν' απολαύσεις εσύ.

Το "Πρώτο Θέμα" μοιράζεται στα ουρητήρια-χέστρες μαζί με τα dvd της σειράς και τα cd που καλύτερα να μη μιλάμε γι' αυτά. Η προσφορά αυτή γίνεται για να εκπληρωθεί, έστω δι' αντιπροσώπου η υπόσχεση που δίνεται σαν απάντηση στο ερώτημα της Παρασκευής, όταν κλείνει η ύλη:
-Κι αν δεν τραβήξουν κόσμο τα dvd-cd τι θα κάνουμε;
-Θα τα βάλουμε στον κώλο μας.


❒  Φυσικά, ο αριθμός των “Πρώτων Θεμάτων” που μοιράζεται έτσι  στο λαό την ώρα της προς ανάγκης του, είναι από τις αποθήκες όπου φυλάσσονται τα ήδη αγορασμένα από την ίδια την εφημερίδα για να φαίνονται υψηλότερες οι πωλήσεις της ημέρας και φυσικά είναι κομμένο το τρίευρο κουπόνι για αγορές από γνωστό Μάη σούπερ-μάρκετ.

Το “Πρώτο Θέμα”, συντομογραφείται, συντομολογείται και ως “ΠρώΘε”, κάτι που οι αλήτες μετατρέπουν σε “ΠρώΘεν”, “ΠρώΘεν Έσχες, γνωστό υπονοούμενο.

❒  Από τα μεγάλα προτερήματά του είναι που κανείς δε μπορεί ν' αποδείξει ότι κάτι που έγραψε το “Πρώτο Θέμα” είναι αλήθεια. Αν γράψει “Ο Πάπας είναι καθολικός”, από την επόμενη μέρα οι φανατικοί ελληνοορθόδοκοι θα βλέπουν τον ποντίφικα με καλύτερο μάτι.
  
Πορνογραφία για το “Πρώτο Θέμα” είναι φωτογραφίες από παρτούζα με καθολικές καλόγριες και πάνω.

❒  Πιθανά έσοδα από διαφημίσεις στο “Πρώτο Θέμα” φορτώνονται για το εξωτερικό -όχι Ελβετία- σε πλοία φορτηγά ελλιμενισμένα στο παραδεισένιο Πόρτο Θέμα.

Το “Πρώτο Θέμα” δημοσιεύει πάρα πολλά ψέματα, αλλά από αυτά που είπαν άλλοι και όχι το ίδιο.

❒  Το πιο ενδιαφέρον για τα κινηματογραφικά πρώτα θέματά του πρέπει να είναι ότι τα γράφει ο Δανίκας.

Απώτερος σκοπός του “Πρώτου “Θέματος” είναι να πέσει αυτή η κυβέρνηση γιατί οι τύποι δεν έχουν λόγο να λαδώσουν για κάτι που δεν έκαναν.

❒  Το "Πρώτο Θέμα" λογικό θα ήταν να κυκλοφορεί μόνο σε dvd, αλλά δεν θα έβγαζε πολύ χρήμα έτσι.

Άλλα δεν ξέρουμε επί του "Πρώτου Θέματος”, γιατί δεν το διαβάζουμε, ούτε φυσικά το χρησιμοποιούμε με άλλο τρόπο. Άλλωστε και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του "Πρώτου Θέματος" είναι ζήτημα αν κατάφεραν να το διαβάσουν έστω μία φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: