30/1/17

ΤΡάμπο νούμερο σκέτο

Ο κόσμος καίγεται και ο Τραμπ ρίχνει ορυκτέλαιο στη φωτιά.

❒  Γιατί ένας πάμπλουτος φοβάται τόσο πολύ δυστυχείς μετανάστες και φτηνούς ισπανόφωνους παράνομους εργάτες, ανθρώπους δηλαδή που δεν υπάρχει περίπτωση σ' όλη του τη ζωή να πλησιάσει σε μεγάλη απόσταση; Γιατί φοβάται; Επειδή είναι πρόεδρος των ΗΠΑ;

Με τον Τραμπ ο κόσμος έγινε πιο θεαματικός, έγινε τηλεοπτικό ριάλιτι. Τώρα από τα αεροδρόμια των ΗΠΑ φεύγουν ως ανεπιθύμητοι οι κοντόχοντρες Εγγλέζες, άντρες και γυναίκες. Εδώ συμφωνούμε. 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΟΥΜΕΡΟ

❒  Όποιος πηγαίνει να συναντήσει τον Τραμπ γίνεται ρεζίλι. Πρώτος ο εαυτός του. Ούτε ο ίδιος μπορεί να εξηγήσει πώς θα εφαρμόζεται το ξενοφοβικό του διάταγμα.

Η Μέι πριν προλάβει να γυρίσει στη Βρετανία απαγορεύτηκε η είσοδος στις ΗΠΑ Βρετανών με διπλή υπηκοότητα και από χώρα της μαύρης λίστας του Τραμπ. (Διευθετήθηκε ως εξαίρεση και  κατόπιν εορτής)

❒  Κάθε βράδυ η Ελλάδα χρεοκοπεί και βγαίνει από το ευρώ. Και η καγκελάρα Μέρκελ δεν νοιάζεται επειδή νομίζει ότι ο Τραμπ της φυλάει κάτι καλό. Όλη η Ευρώπη περιμένει χαιρέκακα επιστροφή της Μέρκελ από Ουάσινγκτον.

Η αξιολόγηση της πορείας της οικονομία της Ελλάδας σύμφωνα με το πρόγραμμα που υπέγραψε τον Ιούλιο του 2005 αναβάλλεται εξαιτίας υγείας ψυχικής του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα.

❒  Μετά τις καθυστερήσεις οι διαπραγματεύσεις στα πέναλτι. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ φωνάζει “σφύρα το”, αλλά δεν πρόσεξε ότι δεν υπάρχει διαιτητής να λήξει το παιχνίδι. Οι γερμανόφιλοι ND-PASOK-POTA MI ζητούν από την ελληνική ομάδα να κάτσει να χάσει επειδή το παιχνίδι ήταν στημένο από την προηγούμενη διοίκηση – κυβέρνηση κι επειδή δεν κυκλοφορεί χρήμα στην πιάτσα τους υποσχέθηκαν να τους πληρώσουν από το παράνομο στοίχημα.

Ο Κούλης απαιτεί Γερμανία και ΗΠΑ να καταλήξουν επιτέλους σε συμφωνία για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα.

❒  Η αριστερά ούτε να τον είχε παραγγείλει τον Τραμπ. Ως γνωστόν οι ακραίοι δοξάζονται βρίζοντας την εξουσία και ξεφτιλίζονται βρίζοντας ως εξουσία.

Ο Ομπάμα που επιμένει: “Μένουμε Αμερική”.

❒  Η τρομοκρατία ανεβαίνει με τον Τραμπ που με την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ των “κακών” από τα αεροδρόμια κατατρομοκράτησε πρώτους όσους τον ψήφισαν.

Από το καφενείο ο Αμερικάνος από τα Φιλιατρά ακούστηκε με σπαστά βλαχοελληνικά χρεοκοπημένου Ντιτρόιτ: “Ο Τραμπ ενώνει τον κόσμο. Εναντίον του”.

❒  Απαγορεύτηκε εφεξής η είσοδος στις ΗΠΑ των Ελλήνων καλαθοσφαιριστών που απέκλεισαν με κατοστάρα τη Ντριμ Τιμ από τον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου του 2009.

Έξω από τις ΗΠΑ και τα γερμανικά αυτοκίνητα. Για τον Τραμπ ο Guy FawkesWagen, η VW, εισέβαλε στον ατμοσφαιρικό αέρα και στα πρόστιμα των ΗΠΑ. Δε θ' αφήσει κανένα, θα τα πληρώσει όλα με το ίδιο νόμισμα: μάρκο.

❒  Διακόπτουμε για κάτι έκτακτο: Ο Μουζάλας ομολόγησε ανακρινόμενος από Σκάι ότι είναι Μεξικάνος πράχτορας και λαθρέμπορας μεροκαματιάρηδων στις ΗΠΑ. Πραγματικό του όνομα: Λας Μουζά. Καταζητείται.

Ποιος έφτιαξε τους Ταλιμπάν; Ποιος έφτιαξε το ΙSIS; Ποιος διέλυσε το Ιράκ και το έκανε στέκι της Αλ Κάιντα; Οι ΗΠΑ. Τότε γιατί οι εθνοδεξιοπασόκοι δεν διαμαρτύρονται έξω από την αμερικανική πρεσβεία;

❒  Ο Μελισσανίδης δεν αναγνωρίζει τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Δήλωσε ότι τα πλοία του θα κάνουν μποϋκοτάζ στο λιμάνι αυτό αν δεν αλλάξει όνομα και γίνει έστω Δυτική Φιλαδέλφεια. Βέβαια η Φιλαδέλφεια είναι η πόλη που γέννησε τις ΗΠΑ πολύ πριν το 1922, είναι δηλαδή μεγαλύτερη της Νέας Φιλαδελφείας, αλλά μικρότερη της Φιλαδελφείας της Μικράς Ασίας. Μπέρδεμα. 

Σε λίγο η κοινωνία των ΗΠΑ θ' απαρτίζεται από στρατιωτικούς, αστυνομικούς, νομικούς, κρατούμενους και πλούσιους.

❒  Όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι, ακόμα και τα γκαρσόνια και οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα είναι τρόφιμοι φυλακών που απλώς θα παίρνουν άδεια εργασίας εκτός φυλακών, όπου όμως θα διαμένουν. Οι στρατιώτες θα είναι τρόφιμοι στρατιωτικών φυλακών. Γιατί όχι; Για να μην ξεσηκωθεί ο λαός; Μη γελάτε, ρε μαλάκες.  

Πάντως δεν ανησυχούμε. Είναι αμερικανάκια. Αγοράζουν όπλα από μαγαζιά και σκοτώνονται μεταξύ τους.

❒  Αναρωτιέμαι, τώρα που πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο Τραμπ με τι φουσκωτά θα φτάνουν στην Ευρώπη οι Αμερικανοί μουσουλμάνοι πρόσφυγες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: