31/1/17

Ούτε μέτρα, ούτε ζημιά

Μέτρα. Ομοιοκαταληκτούν με την πέτρα, όταν μας παίρνουν μέτρα ουσιαστικά μας παίρνουν τα μέτρα. Μέτρα μου τα μέτρα, όλα με μέτρο, όλα με το μέτρο ή με το κομμάτι, μέτρα σύγκρισης με άλλα μέτρα και σταθμά.

❒  ΔΟΛια ΜΜΕτρα στο λαιμό, για την αμετροέπεια του κληρο(α)νόμου.

Άρχισαν τα όργανα της ΕΕ, μετρονόμος του κράτους και μας χορεύουν στο ταψί.

❒  Μπήκε (για τα) καλά η χρονιά και η κυβέρνηση δεν μας έκανε τη χάρη να μειώσει μισθούς-συντάξεις, να αυξήσει ΦΠΑ, να επιβάλει νέα χαράτσια.

Ούτε πριν το Πάσχα θα πάρει αυτή η κυβέρνηση αντιλαϊκά μέτρα να ’χουνε να (κ)λένε τα συστημικά ΜΜΕ: “Δώσ' τε μας κι άλλα δανεικά κι αγύριστα για να μπορέσουμε να κάνουμε απολύσεις χωρίς να πληρώσουμε μία”.

❒  Μέτρα, ημίμετρα, βαρόμετρα, θερμόμετρα, αμπερόμετρα, βολτόμετρα, χιλιόμετρα... Τόσα έχουμε και μας περισσεύουν, ήταν ανάγκη να ξεπέσουμε στα ευρώμετρα γαϊμώ την ατ(ρ)υχία μου; Ποιος είναι αυτός ο μετρ που μας επιβάλλει μέτρα; Ο λαός δεν νοιάζεται τόσο: “Μακριά απ’ τον κώλο μου, κι ας είναι δέκα μέτρα”.

Τους είπαν “με μέτρο” κι αυτοί άκουσαν “με μέτρα”. Μας λένε να πάρουμε μέτρα και μας παίρνουν τα μέτρα. Επιβάλλουν στη χώρα μας μέτρα στα μέτρα τους. Τις χώρες του Νότου τις αντιμετωπίζουν άδικα με άλλα μέτρα και σταθμά.


❒  Κόντρα Σόιμπλε με το ΔΝΤ (Δόση Νο Τόση) επειδή συμφωνούν ο ένας με τον άλλο, αλλά δεν ισχύει το αντίστροφο. Ο Σόιμπλε μας επιβάλλει και μέτρα σύγκρισης με χειρότερες οικονομικά χώρες, το ΔΝΤ διαμαρτύρεται επειδή συμφωνεί.

Αν δεν πληρώσουμε δόση τι θα μας πάρουν; Το σπίτι ή το αυτοκίνητο ή τα μέτρα;

❒  Ο ΕΝΦΙΑ είναι αντιλαϊκό μέτρο και μάλιστα τετραγωνικό.

Ο Ολάντ από το περιθώριο δήλωσε ότι αποχωρεί από την ευρωζώνη, αφού κανείς δεν του δίνει σημασία. Η Γαλλία παραμένει μέχρι Λεπέν καιρώ.

❒  Μέχρι τώρα σαν καλά παιδιά πληρώναμε τη δόση. Από δω και μπρος θέλουν να πληρώνουμε μετρητοίς, χωρίς δηλαδή να παίρνουμε δόσεις.

Ο Τσώρτσιλ παραλίγο να πει: Οι γενναίοι πληρώνουν σαν Έλληνες.

❒  Τι άλλο μας περιμένει.

Το χειρότερο με τα μέτρα είναι ότι είναι αμέτρητα. Μουσική ανάσα: “Μέτρο-μέτρο τον καημό μου τον μετράω και χρωστώ”.

❒  Μας πήραν καλά-καλά τα μέτρα και τώρα μας λένε ότι πρέπει να πάρουμε κι άλλα μέτρα; Μέτρο, σε παίρνω για καλό και συ με πας στο βράχο. Ο Τόμσεν μας έκανε μνημόνια με ξένα κόλλυβα. Νηστεύει ο δούλος του Θεού, γιατί δεν έχει να φάει. Τα αφεντικά του Τόμσεν τα φάγαν τα ψωμιά μας. Σα να λέμε, “Τα μέτρα σου με χόρτασαν και τα ψωμιά σου φά' τα”.

Τελικά, κυρίως από τις λίστες φοροφυγάδων, βρέθηκαν χρήματα για κάποια φιλολαϊκά μέτρα; Αλήθεια, Τόνι και Μπένι (δεν είναι οίκος μόδας) πού έβρισκαν λεφτά για αντιλαϊκά μέτρα; Ή νομίζεις, Κούλη μας,  ότι τα αντιλαϊκά μέτρα ήταν τσάμπα; Για ρώτα κι εμάς που τα πληρώνουμε.

❒  Για κάθε αντιλαϊκό μέτρο θα κάνουμε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Φιλολαϊκά μέτρα παίρναν εδώ και χρόνια σχεδόν όλες οι νοτιοαμερικανικές, οι αριστερές,  κυβερνήσεις. Και τι κατάφεραν; Τα κονόμησαν. Τα λεφτά όμως δε φέρνουν την ευτυχία.

❒  Αποκλεισματικό
Επιτέλους μνημόνοι μας, τα βρήκα με τη γυναίκα μου. Μόνη μου υποχρέωση να μην κάνω μονομερείς ενέργειες, όπως να βρω γκόμενα ή να ξενυχτάω πίνοντας με παρέες μου χωρίς την ίδια. Αν το κάνω, μου είπε, θα λάβει εκείνη ισοδύναμα και αντισταθμιστικά μέτρα.

Έξοδος, έξοδος ήχου αντίστοιχης συσκευής, έξοδος για διασκέδαση, έξοδος κινδύνου, έξοδος στις αγορές, έξοδος από την ευρωζώνη, έξοδα, κάθε τόσο εξόδιος ακολουθία προκαταβολικά από συστημικά ΜΜΕ, κάθε που η επίσημη κυβέρνηση της χώρας μας διαπραγματεύεται με τους τύποις δανειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: