28/1/17

Κούλης έτοιμος για καγκελάριος Ελλάδος

Ποιος θ' αντικαταστήσει τον Αναστασιάδη στον ΑΝΤ1;
Στις εξοντωτικές προτάσεις ΔΝΤ για νέα μέτρα η κυβέρνηση είπε ΟΧΙ. Τι στάση θα κρατήσει η ΝΑΙα Δημοκρατία;

❒  Η Samsung  εξαιτίας ενός μόνο μοντέλου κινητού έχασε 15 δισ. $. Εμείς γιατί πλακωνόμαστε με την Ευρωζώνη για 1,7 δισ;

Ναι οι διαπραγματεύσεις με τους τύποις δανειστές είναι πάρε-δώσε. Με την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου οι διαπραγματεύσεις ήταν:
Σόιμπλε: Δώσε-δώσε.
Τόνι-Μπένι: (δεν είναι οίκος μόδας) Πάρε-πάρε.


Η Γερμανέα Δημοκρατία διαφωνεί με τον Σόιμπλε, αλλά συμφωνεί με το ΔΝΤ, με το οποίο συμφωνεί και ο Σόιμπλε.

❒  Η κατάληξη των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση:
-Δε μου λες, πώς είναι δυνατόν ο δανειστής σου να πανηγυρίζει όταν δεν θα έχεις να τον πληρώσεις;
-Δε σου λέω.


❒  Άλλος μας βγάζει από την ευρωζώνη, άλλος μας ξαναβάζει γιατί λέει θα καταστραφεί το νόμισμα. Ως Έλληνες χαιρόμαστε που είμαστε στα μέσα και στα έξω.


❒  Η δραχμή θα μας πληρώσει με το ίδιο νόμισμα, χερ Σόιμπλε, τα μάρκα δεν κάνουν τα ευρά.

-Γιατί μιλάμε για παράλληλο νόμισμα και όχι για κάθετο;
-Επειδή στο παράλληλο μπορείς να κάτσεις άνετα.


❒  Ο σοφός λαός αγρυπνεί: Όποιος νέος αν€υρής, γέρος θα είναι αδραχμής.

-Οι ευρωλακέδες δε φοβούνται την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη;
-Αν φοβόταν ο λύκος τη βροχή, θα φόραγε καπότα.
-Με ανησυχείς.


❒  Πάμε για τη σύνοδο κορυφής των ηγετών και των ικετών της ευρωζώνης. Γιατί ο Σόιμπλε αναβάλλει την αξιολόγηση της Ελλάδας για μετά τις Ολλανδικές εκλογές; Επειδή είναι οι πρώτες. Ακολουθούν οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, οι εκλογές στην Ιταλία, στη Γερμανία και βλέπουμε. Πλαν μπι ορ νοτ σου μπει;

Νέες προτάσεις ΔΝΤ: Ψαλίδι στις πρόωρες συντάξεις και υπόθετο στους συνταξιούχους που ζουν πάνω από τα 85.


❒  Θα κλείσουμε συμφωνία ή θα διαλύσουν την ευρωζώνη; Ως Ελλάδα βρισκόμαστε στο μάτι του συμφώνα. Μη βρεθούμε εκτός συμφώνος.

Ο Λεβέντης προτείνει στα σοβαρά να αποχωρήσει η Ελλάδα από την ευρωζώνη και να εκδώσει δικό της νόμισμα το γερμανικό μάρκο. Αρχικά περνάμε μεταβατικά στην παλιά έξυπνη λογιστική μονάδα άι εκιού, μετά εκδίδουμε μάρκο και πιο μετά”, δήλωσε, “...θα προσχωρήσουμε ξανά στην ευρωζώνη και θα έχουμε την τύχη της Γερμανίας, γιατί κι αυτή μάρκο είχε και τώρα τα κονόμησε. Ελπίζω να το καταλάβατε, γιατί αλλιώς για τιμωρία θα σας το ξαναπώ.”


Τα υπέρ της παραμονής μας στην ευρωζώνη θα εξεταστούν με κολονοσκόπηση που θα γίνει στον Ευαγγελισμό 25η Μαρτίου, όταν θα έχει αποφασιστεί το κλείσιμο της αξιολόγησής μας στο Δαφνί. Χέσε μέσα, Πολυχρόνη, μείναμε στην ευρωζώνη.

❒  Όπως φαίνεται η ευρωζώνη είναι σούπερ-μάρκετ. Μπαίνεις δωρεάν και πληρώνεις στην έξοδο. Βέβαια στο σούπερ-μάρκετ πληρώσεις δεν πληρώσεις βγαίνεις. Από την ευρωζώνη όσο κι αν πλήρωσες στην έξοδο δεν ξέρεις αν θα βγεις. Θέλουμε να τηρούμε κανόνες που δεν ξέρουμε.

Αποκλειστικό: Έξω από την ευρωζώνη ο Σκάι με απόφαση του Ντάισελμπλουμ που δηλώνει: «Πορτοσάλτα και ξηγήσου».

❒  Τελικά δεν είναι Ντάισελμπλουμ, αλλά Ντάισελμπλάουμ. Τράβα πες το. Γι’ αυτό τώρα που μετά τις ατυχείς γι' αυτόν εκλογές στην Ολλανδία θα πάρει των οματιών του από Βρυξέλες υποστηρίζω να βγει στη θέση του πρόεδρος του Γιούρογκρουπ ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, ο Δον Μαρία Ντολόρες Ντε Λα Πιάστον Και Κούνα Τονόρες. Να λέμε το όνομα πιο εύκολα.

Grexit ή Αλ-exit. Οι ακροΓερμανοί μας λένε, «Για να μείνετε στην  ευρωζώνη πρέπει να διώξετε τον Αλέξη».

❒  Για το προσφυγικό οι ΝΔανειστές μας προειδοποιούν ότι θα μας βγάλουν από τη συνθήκη Σένγκεν, όπως μας έβγαλαν από την ευρωζώνη για το δημοψήφισμα. Όλο υποσχέσεις.

Καταγγέλλω ευρωπέους ηγέτες. Εμείς ήμαστε εντάξει, ψηφίσαμε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, αυτοί όμως δεν μας πέταξαν από την ευρωζώνη, όπως είχαν υποσχεθεί και τρέχουμε τώρα για αξιολόγηση.

❒  Για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη ξεκίνησαν δημοσκοπήσεις, grexit-pol.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση 42% των κατοίκων της Ελλάδας είναι υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη, 51% υπέρ της επιστροφής στη δραχμή, 38,5% υπέρ της χρυσής λίρας, 21% υπέρ της κάλπικης λίρας, 6% υπέρ της επιστροφής στα κατοχικά νομίσματα, 1% υπέρ του ελβετικού φράγκου, 13% επιστροφή στο φοίνικα του Καποδίστρια, 0.4% επιστροφή στη μνα, στη μνάρα κι εκατό τοις εκατό μναααααα κι εμάς. (Κωστής Παλαμάς)

❒  Ο Άδωνης θεωρεί ότι για όλα τα κακά της Ελλάδας φταίνε οι Εβραίοι. Πού φασίζει αυτούς τους ισχυρισμούς;

Η κάθε τόσο απειλή εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη είναι σαν τη συννεφιασμένη Κυριακή με φτύσιμο: ούτε βρέχει, ούτε δεν βρέχει.

❒  Πλάγιος (ύπουλος) τίτλος: «Η οικονομία ευρωκτόνησε».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΙΛΑΘΛΟΥ
Με την προηγούμενη διοίκηση. Πήραμε τόσους δανεικούς παίκτες και ακόμα δεν ήρθε ανάπτυξη στην ομάδα. Και πώς θα κρατήσουμε τους ξένους παίκτες, αφού δε μπορούμε να τους πληρώσουμε; Μας απειλούν ότι θα μας διώξουν από την Ευρώπη. Και η ομάδα δε δείχνει να ανακάμπτει. Το κέντρο πα-παραπαίει κι ενισχύουμε την άμυνά μας με άχρηστο πανάκριβο εξοπλισμό. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια πολλοί δημοσιογράφοι σχολιάζουν κοροϊδευτικά ότι δεν αντέχουμε στην ευρωζώνη πυρός. Μας πήραν πρέφα από την εποχή ΟΥΕΦΑ. Περιμέναμε ξένους να επενδύσουν ν’ αγοράσουν όσο-όσο, όχι την ΠΑΕ, αλλά την εθνική ομάδα.

Απαιτούμε συμφώνιο τρία και δεν το θέλουν οι ευρωφιλελέδες.

❒  Ο Τσίπρας διαδηλώνει στις Βρυξέλλες, έξω από το γραφείο του Γιουνκέρ. Η Ελλάδα ζητά να μπει στο νόμο Κατσέλη.

❒  Η Ελλάδα πρέπει να στερεωθεί στην ευρωζώνη.

❒  ND-PASOK-POTAMI: «Δεν συμφωνούμε με τη συμφωνία, διαφωνούμε όμως με τη διαφωνία.»

Εκλογική σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗSOS. Προσοχή στο διάκενο εγκεφάλου.


❒  Δεν του έφτανε του ΓΑΠ που έκανε τη χάρη στη Μέρκελ κι έφερε το ΔΝΤ στην ευρωζώνη, δεν του έφτανε που αμέσως μετά τον πέταξαν από εκλεγμένο με 44% πρωθυπουργό. Αυτή η Μέρκελ μέχρι μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις ΓΑΠ, όπως έκανε και με τη Λαγκάρντ.


❒  Ο Τραμπ δεν προσέλαβε ως υφυπουργό (βοηθό υπουργού) Οικονομικών τον Σώρρα. Το σκέφτεται ο Κούλης.

Σχολιάζουμε με θέμα το γέλιο και θύμα το γελοίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: