23/1/17

Το ΤιΒίγωνο της αμαρτίας

Η Ντόρα άστραψε και βρόντηξε: “Υποκρισίαααααα. Ο Παππάς στην Αμερική φοράει γραβάτα, αλλά στην Ελλάδα δεν φοράει”. Καλά ντε, μη φωνάζεις. Μπορεί να φοράει γραβάτα σπίτι του.

❒  Αυτή η αντιπολίτευση δεν αντέχει την σκληρή κριτική. Ούτε να της την κάνουν, αλλά ούτε να την κάνει, ούτε καν αυτήν που είναι υποχρεωμένη να κάνει. Είναι υπερχρεωμένο τηλεοπτικό κόμμα. Ασχολείται μόνο επιδερμικά με κουτσομπολίστικη κιτρινίλα. Πολλοί δεν ψάχνουν παρακάτω γιατί φοβούνται μη δουν τη φάτσα τους που δεν αντέχει ούτε ο καθρέφτης.

Δηλαδή, μάγκα μου, πες μου μπας και καταλάβω, ο λαός των Ηνωμένων Πωλητριών όπλων Αμερικής διαμαρτύρεται για τον πρόεδρο που εξέλεξε ή κάνει αυτοκριτική που τον εξέλεξε; Μάλλον διαμαρτυρήθηκε που αναλαμβάνει καθήκοντα, εξού και οι διαδηλώσεις την ημέραν εκείνην. Σα να λένε “Εντάξει, τον εκλέξαμε για πλάκα, όχι και να γίνει πρόεδρος”.

Πάντως ο Τραμπ τελικά ορκίστηκε, αλλά δεν τον πιστεύει κανείς. Ούτε ότι θα κάνει καλό στη χώρα του, ούτε ότι θα κάνει αυτά που λέει. 

❒  Οι ΗΠΑ θα χτίσουν τείχη γύρω τους για να μη μπορούν να τους έρχονται ξένοι με τα πόδια, με αυτοκίνητο ή και τραίνο.

-Ο Τραμπ απειλεί όλο τον κόσμο επειδή, λέει, η Αμερική έχασε την ταυτότητά της.
-Να πάει να βγάλει μια άλλη. Τι φταίω εγώ;


❒  Τι μπορεί να σημαίνει το σύνθημα “Πρώτα η Αμερική”;
  • Εκδίκηση για τη λεηλασία Συρίας, Ιράκ, Αφγανιστάν; Πρώτα η Αμερική.
  • Επιδρομή στον Άρη; Πρώτα η Αμερική.
  • Επιδρομή εξωγήινων; Πρώτα η Αμερική.
  • Ιός Έιτζ; Πρώτα η Αμερική.
  • Μαφία; Πρώτα η Αμερική.
  • Ρευστοποίηση ομολόγων Σώρρα; Πρώτα η Αμερική.
Στα δικά μας κλεμμένα, το πόρισμα της πλειοψηφία της εξεταστικής των τραυμάτων επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων-καναλιών, μας εξηγεί ότι κάποτε εμφανίζονταν ως πανίσχυροι καναλάρχες που έκαναν πολιτικές κηδείες με δανεικά κόλλυβα.

-Ποιος θα πληρώσει το δισεκατομμύριο που χρωστάνε στις τράπεζες τα ΜΜΕ;
-Βούλωσ' το!

Άκου τι θυμήθηκα
Οι κόκκινες γραμμές στις διαπραγματεύσεις χαράσσονται από την κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη, δώσ' της κλότσο να γυρίσει, παραμύθι ν' αρχινήσει.

Βρέθηκε το Plan B ώστε να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση που αποφασιστεί ότι δεν θα γίνει η αξιολόγηση αν πρώτα δεν αποφασίσουμε νέο μνημόνιο: “Τρεχάτε ποδαράκια μου να μη σας χέσει ο κώλος”.

❒  Οι αγρότες αγωνίζονται και κάνουν μπλοκ και μπλοκάκια. Θέλουν να αισθάνονται όλοι πλούσιοι, να μην πληρώνει δηλαδή ασφαλιστική εισφορά και φόρο κανείς, ούτε πλούσιος, ούτε φτωχός. Δεν έχει σημασία που έτσι θα μηδενιστεί σε λίγα χρόνια η αγροτική σύνταξη, γιατί δε θα γεράσουμε ποτέ κουφάλα γεροκόμε. Θα μείνουμε πάντα παιδιά.

Νέοι τρόποι πάταξης φοροδιαφυγής: “Κοινοποίηση ότι ο φοροφυγάς θα υπόκειται σε 24 συνεχή παρακολούθηση ομιλιών Μητσοτάκη, πατέρα, υιού, κόρης, εγγονού”.

❒  Ο υπουργός Εξωτερικών μας είπε ότι «Η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι στο σύγχρονο κόσμο δεν μπορεί τρίτο κράτος να ελέγχει κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Και η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να το αντιληφθεί. Κατέχει βόρειο τμήμα της Ιρλανδίας και σε λίγο δεν θα είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι φετινές προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θα είναι μεγάλη απόλαυση για τους Έλληνες, λόγω ονομάτων υποψηφίων. Μετά τους Φιγιόν, Μακρόν, έχουμε από το επίσημο σοσιαλιστικό κόμμα στην πρώτη θέση προτίμησης αντί του φαβορί Βαλς τον πρώην υπουργό του που τον λένε Αμόν. Μόνο Ο Σφιρί μένει.

❒  Το μόνο όνομα Γάλλου υποψηφίου που δεν έχει πλάκα στην Ελληνική γλώσσα είναι το Λεπέν. Και να είχε πλάκα θα ήταν μόνο για τη γλώσσα και όχι για την Ελλάδα, όπως δεν είναι αστείο γισα καμία χώρα του κόσμου η περίπτωσή της.

Μαρίν Λεπέν, Κούλης Μητσοτάκης, όχι στην οικογενειοκρατία.

❒  Αφού μπορεί ένα κόμμα να παίρνει τραπεζικό δάνειο, δεν μπορεί κι ένα υπουργείο; Παρακαλώ απαντήστε μου με σχόλιο.

Δεν ενημερώνουμε, ό,τι θυμόμαστε χαιρόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: