10/1/17

Πρωτάθλημα – Κύπελλο: Μηδέν όλα

Χούντα και Ολυμπιακός υπηρέτες εφοπλιστών
Η μπάλα είναι το μεγάλο τρισδιάστατο μηδενικό της Ελλάδας.

❒  Το απλοϊκό “οι φίλαθλοι δεν αλλάζουν ομάδα” είναι σωστό, γι' αυτό βγάζει από το φίλαθλο σώμα τους ιδιοκτήτες ΠΑΕ που αλλάζουν.

Λένε ότι για να ανέβουν επίπεδο οι ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες και να γίνουν ομαδάρες με 90-100% παιχταράδες δεν αρκεί η μείωση του αριθμού τους στο πρωτάθλημα, αλλά και η μείωση του αριθμού των παικτών τους. Να έχουμε δηλαδή πρωτάθλημα 5Χ5 ή και μονότερμα.
  

❒  Βαρύς χειμώνας για τα ελληνικά πρωταθλήματα εδώ και χρόνια. Εξαιτίας της κακοκαιρίας αναβάλλονται όχι μόνο ματς της εξ αναβολής 2ας αγωνιστικής του καλοκαιριού, αλλά όλοι οι πραγματικοί αγώνες κατά το “πραγματική αλλαγή” που ποτέ δεν γίνεται.

Καλές οι ανακοινώσεις ΠΑΕ μόλις έχασε η ομάδα τους, αλλά δεν υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που επενδύουν στο ποδόσφαιρο, όπως γράφουν και ξαναγράφουν. Κάποιοι ίσως επενδύουν την πονηριά τους και κερδίζουν χρήματα από ομάδες, αλλά επενδυτές στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν. Ίσως μόνο ο πρόεδρος-χρηματοδότης της ομάδας μιας μικρής πόλης, σε πολύ χαμηλή κατηγορία. Εκεί η επένδυση πιάνει τόπο γιατί κερδίζει πελάτες το μαγαζί του προέδρου ή άντε να βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος. Μέχρι εκεί όμως.

❒  Στη μεγάλη κατηγορία ούτε ο Ολυμπιακός παίζει καλό ποδόσφαιρο. Πρωταθλήματα, διοργανώσεις μιας ομάδας γίνονται καμιάς, αφού δεν πουλάνε προϊόν θέασης. Όταν δεν υπάρχει ανταγωνισμός δεν υπάρχει αγώνας, δεν υπάρχει ματς, τι άλλο να πούμε; Σε ποια κατηγορία της Αγγλίας θα έπαιζε η καλύτερη ομάδα μας; Μη βιαστεί κανείς ν' απαντήσει.

Το ποδόσφαιρο εκτός από αθλητικό ομαδικό παιχνίδι είναι θέαμα που πωλείται ζωντανά και στην τηλεόραση. Ο μόνος λόγος που μπορεί να μην πουλάει είναι να μην είναι καλό το προϊόν. Δεν παίζει ρόλο το πόσα πρωταθλήματα έχεις πάρει. Η Άρσεναλ, ας πούμε, στην Αγγλία, έχει χρόνια να πάρει τίτλο, οι οπαδοί της όμως γεμίζουν το γήπεδο και μαζεύονται εκατομμύρια στις τηλεοράσεις να παρακολουθήσουν αγώνες της, έτσι πουλάει και είναι επικερδής επιχείρηση. Σε αυτό συμβάλλει το ότι η ομάδα αυτή έχει καλούς αντιπάλους. Ποιος θα έβλεπε την Άρσεναλ να παίζει με την Κολοπετεινίτσα ή με μία Λίβερπουλ που ντρεπόταν κάποιος να θυμάται;

❒  Πόσο ακριβές είναι, ρε αδέρφια, οι μπλε μπάλες; Να χαρίσουμε στην ΕΠΟ να δίνει στις ομάδες που παίζουν σε χιονισμένο γήπεδο. Αλλιώς να τους δώσουμε κάνα γκουβά μπλε ντουκόχρωμα να τις βουτάνε μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: