12/12/16

Προκαταβολικές εκλογές

 Οι πρόωρες εκλογές ξεπεράστηκαν γιατί δίνονταν χωρίς προκαταβολή και χωρίς μηνιαίες άτοκες δόσεις.

❒   Στα δύο χρόνια από τις τακτικές εκλογές να κάνουμε υποχρεωτικά μια μεσοπρόθεσμη εκλογική αναμέτρηση. Κρατάμε το αποτέλεσμα και αν χρειαστεί το χρησιμοποιούμε για να μην τρέχουμε τελευταία στιγμή. Σκέψου για παράδειγμα να παραιτηθεί μια κυβέρνηση λίγο πριν την Κυριακή των Βαΐων. Τι γίνεται τότε; Πριν τις πρόωρες εκλογές κάνουμε πρόωρο Πάσχα; Θα ρίξει φωτιά ο Θεός να μας κάψει.

Κούλη, οι Γερμανοί δεν κάνουν ποτέ πρόωρες εκλογές και βλέπεις τα χάλια τους ως χώρα. Παλιά ήταν δύο Γερμανίες, Ανατολική και Δυτική, τώρα μόνο μία και με το ζόρι. 

❒   Πρόωρες δημοσκοπήσεις προσεκτικά πια βγάζουν σίγουρο νικητή  ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, στα όρια του πολιτικού λάθους.

Σχετικό ερώτημα. Αν ένα δυστύχημα, αποδειχθεί ότι δεν οφείλεται σε ανθρώπινος λάθος, οφείλεται σε λάθος κάποιου ζώου ή εξωγήινου;
 
 
❒   Οι δημοσκόποι είναι ικανοί για το χειρότερο. Να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα και από την κάλπη να βγει μοντέλο έκπληξη ο Τραμπ. Δεν θεωρείται απίθανο αφού έγινε ήδη στις ΗΠΑ. Και ό,τι γίνεται στις ΗΠΑ μετά από λίγο γίνεται και στην Ελλαδίτσα.

Διακόπτουμε για έκτακτο: Δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα παράγγειλαν γερμανικά κόμματα για να ξέρουν ποιος δεν θα βγει στη χώρα τους.
 

❒   Πάντως οι πρόωρες εκλογές εκτός από το οικονομικό  κόστος έχουν και πολιτικό. Τι κατάφερε, ας πούμε, η ΝΔ με τις τελευταίες πρόωρες εκλογές; Κονόμησε πρόεδρο τον Κούλη. Η Βουλή κονόμησε τον Λεβέντη να πετάει τη μια βλακεία μετά την άλλη. Τελευταία του “Παράδοση χωρίς όρους στον Σόιμπλε, πάρτε τα μέτρα του ΔΝΤ και τα 4,5 δισ. Τα βρίσκετε από τις συντάξεις των πλουσίων”. Καλά, τράβα βρες πλούσιους που παίρνουν σύνταξη και τα ξαναλέμε. Σε λίγο ο Λεβέντης θα ζητήσει πρόωρες εκλογές στις 29 Φεβρουαρίου.

Τέλος ο μύθος των πρώτων 100 ημερών μιας κυβέρνησης. Συνήθως μετά τις χίλιες, στα τρία χρόνια, έχουμε πρόωρες εκλογές. Ο Κούλης είχε φτάσει να ζητά πρόωρες εφταμηνίτικες εκλογές.   

❒   Όπως γράφαμε παραπάνω, οι πρόωρες εκλογές θα είναι επιζήμιες για την ελληνική οικονομία. Ο Έλλην γνωρίζει πια και δεν ψηφίζει τσάμπα. Για να ρίξει μια οικογένεια ψήφο υπέρ του Κούλη που ως πρωθυπουργός θα απολύσει τον δημόσιο υπάλληλο του σογιού, θα μειώσει τις δαπάνες στην υγεία και στην παιδεία, δηλαδή θα πληρώνουν χρυσή μια αρρώστια ή ένα παιδί στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο, η οικογένεια θ' απαιτήσει προκαταβολικά 50-100 χιλιάδες € για να ψηφίσουν τα μέλη της ΝΔ και μια ψήφο έξτρα στο ΠΑΣΟΚ για τη συμμαχία. Δεν μπορούμε να κάνουμε εκλογές σε 100 άτοκες δόσεις, άρα χρειάζονται χορηγοί για να προχωρήσουμε σε πρόωρες εκλογές.

-Πώς κερδίζει μια κυβέρνηση πρόωρες εκλογές;
-Δεν τις κάνει.
 

❒   “Όχι πρόωρες εκλογές στην αξιωματική αντιπολίτευση”. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρεμβαίνει και στα εσωτερικά της ΝΔ. “Μην αλλάξετε τον Κούλη. Αν με τις απογοητευτικές του εμφανίσεις δεν γίνεται αλλιώς και θέλετε να τον ρίξετε, βάλτε στη θέση του τον Άδωνη Βορίδη”.

Όμως οι πρόωρες είναι πια στο στόμα όλων:

  • Η άνοιξη του 2017 ζητά πρόωρες εποχές.
  • Ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ ζητά πρόωρους τελικούς.
  • Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ διαψεύδει ότι ο Ολυμπιακός θα πάει σε πρόωρους τίτλους. Αν δούμε ότι χάνουμε θα προχωρήσουμε σε προαπαιτούμενα πέναλτι.
  • Πρόωρες εκλογές στην ΕΠΟ ζήτησε ο Κούλης και έποεσε πολύ γέλιο. μετ΄τον ενημέρωσαν ότι στην ΕΠΟ έχουμε υπηρεσιακή διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: