29/12/16

Δένδρο παρά ρόδα

Ο Καμίνης είχε ρόδα. Ρόδα είναι δεν κυλάει, ρόδα που κυλάει δε χορταριάζει. Άρα στου Συντάγματος την πόρτα κάποιος φύτεψε δυο χόρτα.

❒   Σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες η ρόδα είναι μόδα. Η ρόδα της Αθήνας πέρασε στο ΤΑΙΠΕΔ γιατί δεν κινείται και θεωρήθηκε -σωστά- ακίνητο του δημοσίου.

Όλοι οι δήμαρχοι στις γιορτές έστηναν δέντρο, ο Καμίνης είναι ο πρώτος που έστησε ρόδα. Είχε 40 μέτρα ύψος, τώρα που κατέβηκε έχει 40 μέτρα μήκος.


❒   Μουσική ανάσα: “Κούκλα θέα απ' τη ρόδα / ως τη Μιχαήλ τη Βόδα”.

Το Σύνταγμα έχει πολλά νομικά προβλήματα, τώρα δεν έχει ρόδα. Και κλάααμα ο Καμίνης: "Ααααα, ο εισαγγελέας μου πήρε τη ρόδαααα".


❒   Η αναμέτρησή μας με τους δανειστές οδηγείται στα πείναλτι. Ο μόνος που κάνει σοβαρή αντιπολίτευση στην ελληνική κυβέρνηση είναι ο Σόιμπλε.

Ως Έλληνες δεν αγωνιούμε κατά τη διάρκεια καμίας πιεστικής ψυχολογικά διαδικασίας, γιατί συνηθίσαμε από τα Γιούρογκρουπ που πάντα στο τέλος πάνε στα πέναλτι και κερδίζει ο Γερμανός.


-Εντάξει φάγαμε το βόδι, στην ουρά θα ζοριστούμε;
-Μα, η ουρά είναι μεγαλύτερη από το βόδι.


Η μικρή πτωχή, πλην όμως τιμία, Ελλάς χρειάζεται συνεχή εκταμείωση της δόσης για ν' αρχίζει να την ξεσυνηθίζει.

❒   Στο υπουργείο Υγείας ξεκίνησε πρόγραμμα είσπραξης φόρων. Κωδικός: «Αγάπη , βήχας και ΦΠΑς δεν κρύβονται».

Ακριβή η έρευνα για τη φτωχοποίηση στην Ελλάδα, αλλά θα βγουν συμπεράσματα, θα μπει βαθιά το μαχαίρι στην τσέπη.

❒   Οι οφ-σορ κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Με Κούλη πρωθυπουργό θα πάνε καλά οι εξαγωγές μας. Το κράτος θα δίνει χρήματα μόνο σε εταιρείες που τα βγάζουν στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: