15/12/16

ΟύτΕΕ δεκάρα τσακιστή

Οι χαμηλοσυνταξιούχοι και ο μη αυξημένος ΦΠΑ στα νησιά των προσφύγων του Αιγαίου χάλασαν το  συμφώνιο 4.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

  • Χερ Σόιμπλε, μου περισσεύουν 44 ευρώπουλα. Να τα δώσω στη μάνα μου να τα δώσει στα παιδιά και στ' ανίψια μου;
  • Απάντα, ρε μαλάκα, ο Σόιμπλε είναι δανειστής ή θα μας ξαφρίσει κάνα κατοχικό δάνειο;
-Παροχέσε μέσα Πολυχρόνη, απ' τον Σόιμπλε ποιος μας σώνει;
-Κούλης κι Άδωνις ευζώνοι.


❒  Σόιμπλε: “Είναι αδύνατον ένα αριστερό γουρούνι να κατάφερε να μαζέψει περισσότερα χρήματα απ' όσα απαιτούσαμε. Μας βγάζει άσχετους και τα μοιράζει σε εξαθλιωμένους πεινάλες. Μας ξεφτιλίζει και θα δει τι έχει να πάθει. Θα βάλουμε τον Κούλη να τον δείρει”.
 
Νταϊσελμπλουμ: “Δουλειά μας είναι να μην έχετε πάνω σας δεκάρα τσακιστή, όχι να σας περισσεύουν κιόλας”.

❒  Αμφιβολίες Σόιμπλε για το αν το βοήθημα στους Έλληνες χαμηλοσυνταξιούχους κάνει καλό στην ευρωπαϊκή οικονομία δηλαδή στα κέρδη των παικτών ομολόγων. Η σκέψη Σόιμπλε, είναι αιμοβόρα, αλλά έχει βάση, επειδή πατάει επί πτωμάτων. Πράγματι, οι Έλληνες χαμηλοσυνταξιούχοι δεν εξάγουν σε παραδεισένια νησιά χωρίς φοροκαταιγίδες αυτά τα επιπλέον χρήματα, θα τα ρίξουν στην αγορά. Είναι γερόντια όμως και δεν θα τα ξοδέψουν σε εμπορικά κέντρα πολυεθνικών αλυσίδων, αλλά στη γειτονιά, στους μικρομεσαίους μαγαζάτορες που κάνουν κακό στα κέρδη των μεγάλων και γενικότερα στην αγορά ομολόγων. Συμφωνούμε σε αυτό με τον χερ Σόιμπλε, αλλά ίσως οι χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν χαλάνε πολλά χρήματα, λέμε, ίσως δώσουν το βοήθημα στα παιδιά και στα εγγόνια τους, τα οποία θα τρέξουν να τα χαλάσουν στα μολ, θα πυροδοτήσουν δηλαδή τα διεθνή κέρδη τους, θα σώσουν την ευρωπαϊκή οικονομία, θα χτυπήσουν την Κίνα, την Βραζιλία, την Ινδία, τη Ρωσία και άλλες οικονομικές δυνάμεις του σιδηρού παραπετάσματος.

Πολύ γενναιόδωρο βλέπει το συνταξιοδοτικό στην Ελλάδα ο Τόμσεν κι αν κάνει λάθος, δεν πειράζει, είναι συνηθισμένος. Ο Τόμσεν σκέφτεται να πάρει εδώ από τη γενναιόδωρη Ελλάδα σύνταξη, αλλά από ποιο ταμείο; Μήπως από το γενναιόδωρο Ταμείο Ασφάλισης Πυροσβεστήρων που δίνει συντάξεις και σε όσους ανάβουν φωτιές; Το πιθανότερο είναι ο Τόμσεν να συνταξιοδοτηθεί από το Ταμείο Αφαλείας Αθηνών και προαστίων, αλλά μήπως ταιριάζει του Τόμσεν να πάρει σύνταξη από τα Τρία Ταμεία Επάτιμου Μητσοτάκη που σίγουρα γενναιοδωρίζουν; Ο Τόμσεν μάλλον θέλει να πάει για το ΤΕΥ. (Ταμείο Εξαθλιωτών Υφηλίου) ή για το ΤΑΞΙ. (Ταμείο Ξαφριστών Ιδεοληψίας)

❒  Ο Κούλης ξύπνησε έντρομος. Είδε στον ύπνο του τον γιο του Επάτιμου να ζητά πρόωρες συντάξεις.

Μια και τ' αναφέραμε όμως, από ποιον ζητά πρόωρες εκλογές ο Κούλης; Από τον Τσίπρα αποκλείεται, γιατί αυτός δεν θα τις κάνει. Άρα για ποιο λόγο το επαναλαμβάνει συνεχώς;

❒  Το βρήκαμε. Ο Κούλης ζητά, όχι από τον Τσίπρα, αλλά από τον Σόιμπλε πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα. Έχει και την ασφαλιστική (όχι συνταξιοδοτική) δικλίδα του: αν δεν γίνουν εδώ μπορεί ν' αρχίσει διαμαρτυρόμενος να ζητήσει πρόωρες εκλογές και στη Γερμανία.
  
Ψηφίστε ΝΔ. Θα περάσετε καλά, γιατί με κυβέρνηση Μητσοτάκη-Φώφης από κάποιους θα τρέχει χρήμα από τα μπατζάκια και κάτι θα βρίσκετε κι εσείς στο δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: